Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Татяна Дончева: Загубата на изборите не е гръцка трагедия

Снимка: БГНЕС

Такава е волята на избирателите. Така Татяна Дончева – водач на листата на „Изправи се.БГ! Ние идваме!“ за Варна, накратко коментира изпадането под 4%-бариера на коалицията. При наличието на такъв политически субект като „Продължаваме промяната“, който дърпа от всички, свързвани с промяната, ние няма как също да не бъдем застрашени, каза още Дончева в ефира на изборното студио на Радио Варна.

Като партия, която се е движила винаги около изборната бариера, дърпането на гласове от нас - ИБНИ, ни смъква под нея. Вие виждате, че при “засмукването“ на „Има такъв народ“ щетата е 50%, при "Демократична България" тридесет и няколко процента. Така че - не съм изненадана, каза още Дончева. Като прибавим към това и  някои хронични проблеми, като липсата на физиономия на коалицията ни, когато всеки си бяга по собствената писта, това също си носи рисковете... По-скоро има излъчване за несъвместимост, отколкото излъчване за единство, за сила, за сплотеност. Не смятам, че това е някаква гръцка трагедия. При избори това се случва, коментира загубата /бел. ред. според предварителните социологически данни/ Татяна Дончева.

Бъдещият парламент при тази конфигурация от партии ще бъде трудноуправляем, смята водачът на листата за Варна на „Изправи се! Ние идваме!“. В групата на "Продължаваме промяната" обаче известните лица са само на Кирил и Асен, но парламентарната група е напълно неизвестна - като политически умения, като политическо поведение, като познания.

Цялото интервю на Валери Великов с Татяна Дончева можете да чуете в прекачения файл.





БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.