Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проф. Людмил Георгиев: Ако и сега няма правителство, ще настъпи партийна разруха

| обновено на 16.11.21 в 14:37
Снимка: БГНЕС

"За пореден път не се обръща внимание на избирателните списъци. Според тях към 6,7 млн. са имащите право на глас в България, което е абсурд. През септември от НСИ съобщиха, че населението ни е около 5,7 млн., което означава, че с право на глас са около 4 млн. Крайно време е да се обърне внимание на този факт". За това алармира пред БНР проф. Людмил Георгиев, психолог, а до 2010 година член на Централния съвет на ДПС. 

Според него предпочитанията на хората към ПП са резултат от желанието им вече да има редовно правителство

"Това, което от ПП предлагат, е типично американски прагматичен подход за решаване на проблемите - проблемът се идентифицира, събират се експерти, които предлагат начини за разрешаването му и се върви към неговото решаване. Тук няма ляво - дясно". 

В предаването "12+3" проф. Георгиев подчерта, че пътят за решаване на вътрешнопартийните проблеми на партиите от лявото и от дясното политическо пространство е в отговорност и загриженост към ситуацията в България - съставяне на редовно правителство. 

"Корнелия Нинова успя да преобърне позициите на други формации, които да идентифицират БСП като партия на промяната, а не на статуквото, никой досега не е правил това. Парадоксът е, че въпреки това ѝ се поиска оставката". 

По думите му ДПС е получило повече гласове от Турция, защото държавата е организирала мобилизацията на избирателите

"Решението на Ердоган да осигури гласуването в Турция не е само по етническа линия. Знаем напоследък какви са отношенията между Турция и САЩ. Подкрепата към ДПС е и заради това, че Движението отказа да се съобразява със закона "Магнитски". Не съм адвокат на Доган и на Пеевски, но не е коректно да се подчиняваш безропотно на чужд закон, който те кара да съобразяваш действията си, без да отчиташ вътрешната си съдебна система, каквато и да е тя". 

Той е категоричен, че ако и този път няма правителство, ще настъпи тотална партийна разруха

"Винаги съм смятал, че тази партийна система на т.нар. "демокрация" е овехтяла". 

Интервюто с проф. Людмил Георгиев можете да чуете в звуковия файл. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Президентът ще приеме кандидата за служебен министър-председател в 10:00 часа в понеделник

На 26 август, понеделник, от 10.00 часа държавният глава Румен Радев ще приеме на „Дондуков“ 2 кандидата за служебен министър-председател Димитър Главчев. Главчев със срок за нов кабинет до понеделник, при успех - избори на 27 октомври В изпълнение на чл. 99, ал. 5 от Конституцията на 9 август президентът определи настоящия служебен..

публикувано на 25.08.24 в 18:53

Папата: Църквите не се докосват

Папа Франциск е против одобрението на забраната в Украйна  на православните храмове, свързани с Москва. На неделната молитва Ангел Господен на площад „Св.Петър“ в Рим , той обърна внимание и на други актуални теми като маймунската шарка и репресиите в Никарагуа срещу католическата църква. Патриарх Даниил призова вярващите да се молят за..

публикувано на 25.08.24 в 18:24
Бенямин Нетаняху

Израелската противовъздушна отбрана е прехванала всички дронове, изстреляни от "Хизбула"

Израелската противовъздушна отбрана е прехванала всички дронове, изстреляни от "Хизбула" срещу стратегически цели в Израел през последната нощ, заяви израелският премиер Бенямин Нетаняху, цитиран от местни медии. Извънредно положение в Израел в следващите 48 часа Той потвърди, че израелските сили за отбрана са нанесли изпреварващи удари срещу..

публикувано на 25.08.24 в 18:08

Горят треви и храсти край Ботевград

Горят треви и храсти в местността Малините край Ботевград,съобщи за БТА кметът на Ботевград Иван Гавалюгов. Пътят Е-79 в посока Видин е временно затворен, но скоро се очаква движението да бъде пуснато.  Екипи на местната пожарна гасят огъня. Гавалюгов заяви, че ситуацията е под контрол и скоро пожарът ще бъде потушен. От Главна дирекция "Пожарна..

публикувано на 25.08.24 в 17:41

Проект ще подобрява междуграничното сътрудничество между България и Турция

„Повишаване капацитета на органите по сигурността на общата граница между България и Турция и подобряване на сътрудничеството в борбата срещу нелегалната миграция в областите Бургас, Хасково и Ямбол и областите Одрин и Къркларели“ е съвместен проект, който ще се реализира по европейските програми за трансгранично сътрудничество..

публикувано на 25.08.24 в 17:15
Министър-председателят на Индия Нарендра Моди (вляво) и президентът на Украйна Володомир Зеленски

Зеленски: Водят се преговори за втора среща за мир в Украйна

Володимир Зеленски съобщи, че се водят преговори със Саудитска Арабия, Катар, Турция и Швейцария във връзка с втората среща на върха за мир, предаде "Ройтерс". Украинският президент обяви това в разговор с индийски журналисти, публикуван днес в собствената си социална мрежа. Зеленски заяви също, че е казал на индийския премиер Нарендра..

публикувано на 25.08.24 в 16:46

Николай Николов победи в скоростното изкачване на Витоша

Николай Николов победи в скоростното изкачване на Витоша като пробяга разстоянието от НДК до Черни връх за 1 час и 53 минути. В същото време хиляди представители на туристическите дружества от страната участваха в поход до първенеца на Витоша, където се състоя Националният туристически събор.  Близо 300 души стартираха в състезанието "Витоша рън" в 9.00..

публикувано на 25.08.24 в 16:09