Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ръководителите на евроинституциите поднесоха съболезнования за трагедията на АМ "Струма"

Снимка: pixabay

В изказванията си в началото на сесията на Европейския парламент председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и на Европейския съвет Шарл Мишел изразиха съболезнования към близките на загиналите при трагедията на АМ „Струма“.

По-рано в Туитър Урсула фон дер Лайен написа: „В тези ужасни моменти Европа е солидарна с вас“.

Председателят на Европейския парламент Давид Сасоли написа в социалните мрежи: „Ужасен съм да чуя, че най-малко 45 души, сред които десетки деца, са загинали при инцидент с автобус в България“. Той също изразява искрени съболезнования на семействата и приятелите на жертвите.

На свой генералният секретар на Съвета на Европа Мария Бурич изрази в "уитър съболезнования и написа, че е „дълбоко опечалена от инцидента, който отне десетки животи, в т.ч. и на деца“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Българисти от 32 държави се събраха във ВТУ, за да се посветят за 3 седмици на езика и културата ни

Българисти от 32 държави от три континента се включиха в триседмичния семинар по български език и култура, който започна днес във Великотърновския университет.  88 са участниците в 47-ото издание на семинара във Велико Търново, чиято цел е утвърждаване на българистиката в чужбина. Сред участниците има както студенти и докторанти, така и..

публикувано на 15.07.24 в 16:22

Среща на президента Радев с представители на ПГ на ПП-ДБ преди връчването на втория мандат

Президентът Румен Радев се среща с представители на парламентарната група на "Продължаваме промяната - Демократична България". В сградата на президентската институция пристигнаха съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков, председателят на ПГ на ПП-ДБ Николай Денков, Надежда Йорданова, Божидар Божанов и Атанас Атанасов...

публикувано на 15.07.24 в 16:02

БАБХ възстановява профилактичната дезинфекция на граничните пунктове с Турция

Заради влошаване на епизоотичната обстановка от днес Агенцията по храните (БАБХ) възстановява профилактичната дезинфекция на граничните пунктове с Турция.  Дезинфекцията на превозните средства, влизащи в страната от Турция, беше спряна в началото на миналата година след поредица от скандали и след преценка, че няма риск от влизане на заразни..

публикувано на 15.07.24 в 15:58
Протести на служителите в АСП имаше и в края на миналата година.

Служители на Агенцията за социално подпомагане излизат на протест

Работещи от Агенцията за социално подпомагане излизат утре в 12:00 часа на едночасов протестен митинг пред сградата на социалното министерство. Акцията е организирана от Синдиката на административните служители "Подкрепа". Очаква се да се включат представители на дирекциите "Социално подпомагане" от цялата страна. Искането на работещите е за..

публикувано на 15.07.24 в 15:50
Пожар край Свиленград

Над 150 000 декара е изгорялата площ край Свиленград за 2 дни и половина

Около 150 000 декара е изгорялата площ – огромна площ, в рамките на 2 дни и половина . Това съобщи арх. Анастас Карчев, кмет на община Свиленград, в интервю пред БНР. "В момента гори в две направления - едното е с. Младиново и другото е към село Михалич. Към Лесово е овладян огънят и се наблюдава, там тлеят огнища и очакваме да не се прехвърлят..

публикувано на 15.07.24 в 15:43
Володимир Зеленски

Зеленски си поставя за цел да бъде готов за втората мирна среща на върха през ноември

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че си е поставил за цел да подготви всички елементи на мирния план, за да може Киев да свика през ноември втора международна среща на върха относно неговата визия за мир, съобщава Ройтерс. Украйна проведе първата среща на върха в Швейцария миналия месец, на която присъстваха представители на 92..

публикувано на 15.07.24 в 15:37

Инспекцията по труда в Плевен с проверки за условията на труд в горещите летни дни

Инспекцията по труда в Плевен продължава с проверките за условията на труд в горещите летни дни. Експертите констатират към момента, че работодателите се съобразяват с високите температури и предприемат различни мерки за нормално провеждане на трудовия   процес. Преустановява се работата в горещите часове, работодателите променят графика на..

публикувано на 15.07.24 в 15:14