Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Може да има мигриращи хора между ДБ и ПП

Ружа Райчева: ГЕРБ са си много добре, защото работата е в чуждия двор

През тази година ситуацията беше извънредна

Ружа Райчева
Снимка: Ирина Недева

"През тази година ситуацията беше извънредна. Още с протестите и с настъпването на пандемията се усети друг дух в обществото. Различни сили се притекоха на помощ да излекуват тая рана, която беше ГЕРБ и тяхното управление".   

Такъв анализ направи пред БНР журналистката от "OFF News" Ружа Райчева, кандидат-депутат от "Има такъв народ" за предходния парламент.

По думите ѝ ИТН са били наказани от хората, защото е имало големи очаквания към тях от обществото и от партньорите им, а и самите те (ИТН) са очаквали безусловна подкрепа, което е било грешката им, защото хората са им били поставили условието да постигнат резултати.

Тя определи лидерите на победилата на изборите формация - Кирил Петков и Асен Василев - като много представителни и много добре подготвени

"Надявам се на четиригодишен мандат, но може и да не стане така. Трябва да оценим факта, че тези двама думи, колкото и да не са типични за нас, казаха, че България не е бедна и лоша страна, а е много крадена и може да тръгне по друг път. Видях, че тяхната роля е да обединят необединяемото - Тафров и Вигенин на една маса по темата за Русия", каза тя в коментар на проведените преговори за съставяне на коалиционно управление.

Прогнозата ѝ за бъдещото коалиционно управление на страната е, че няма да има пълен 4-годишен мандат.

Корнелия Нинова и Христо Иванов може и да останат на постовете си, като бъдат преизбрани, смята тя. 

"Може да има мигриращи хора между ДБ и ПП, те са си смесили избирателите", коментира Райчева.

"ГЕРБ са си много добре, защото работата е в чуждия двор. Седят на първия ред и люпят семки отстрани, те са опозиция и са добре. ДПС са също много добре. ... Гласуванията в парламента ще са много интересни", посочи тя.

Интервюто на Петър Волгин с Ружа Райчева в предаването "12+3" можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Гложенски манастир

Единственият път до Гложенски манастир е в лошо състояние

Слушатели на Хоризонт и управата на Гложенския манастир сигнализираха за лошото състояние на единствения път до светата обител.  Какво е състоянието на участъка от село Малък извор до манастира може да чуете в звуковия файл. 

публикувано на 17.05.24 в 14:21
Президентът Румен Радев е на посещение в Бургас - 17 май 2024 г.

Румен Радев: Няма основание от промени в НСО

Инциденти е имало през всички години, откакто я има службата. Не намирам основание в момента да има промени в ръководството на НСО. Нека всички компетентни органи да установят реалните причини и тогава ще говорим. Така президентът Румен Радев коментира тежкият инцидент с автомобил на службата за охрана на властта, станал снощи при Аксаково, в който..

публикувано на 17.05.24 в 14:16

Оставка на Александър Мумджиев от Инспектората на ВСС

Александър Мумджиев от Инспектората на Висшия съдебен съвет е подал до Народното събрание заявление за прекратяване на трудовото му правоотношение с Инспектората, съобщиха от Висшия съдебен съвет.  Мумджиев беше задържан във Враца заради непристойно поведение в хотел в града, а Районната прокуратурата в града образува досъдебно производство...

публикувано на 17.05.24 в 14:05
Снимката е илюстративна

Историческия трактат на Петър Богдан представят в президентството на 21 май

Историческият трактат, посветен на България - "За древността на бащината земя и за българските дела" на Петър Богдан - ще бъде представен в сградата на Президентството на 21 май, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Трудът, написан на латински език, е завършен 1667 година и е един от най-ценните български писмени паметници. Архиепископ..

публикувано на 17.05.24 в 13:57
Калин Стоянов

Вътрешният министър: 16 досъдебни производства за купуване на гласове, 46 са сигналите

16 досъдебни производства за купуване на гласове са образувани до момента, 46 е броят на сигналите за купуване на гласове и нарушаване на изборното законодателство, по които към момента МВР работи. Това съобщи при посещението си в Казанлък служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов: "Работим доста активно. Към днешна дата..

публикувано на 17.05.24 в 13:53

НСИ за първото тримесечие на 2024-та: Разходите на домакинствата за храни - почти 30%

Българинът яде все повече месо, плодове и зеленчуци, и употребява по-малко хляб, тестени изделия и олио - това сочат данните от наблюдението на Националния статистически институт за потреблението на основни храни през първото тримесечие на годината. Общият разход средно на човек от домакинството за този период е малко над 2500 лева или с близо 18% повече..

публикувано на 17.05.24 в 13:42

Гърция продава оръжия на Киев, обвиняват от опозицията

Гръцката опозиция изрази съмнение, че Атина продава оръжия на Киев без разрешение на парламента. От Министерството на отбраната отрекоха. Гръцката опозиция поиска спешно изслушване на министъра на отбраната Никос Дендиас след медийни публикации, че Гърция изнася тайно неизвестни видове оръжие за Украйна. В отговор Дендиас категорично..

публикувано на 17.05.24 в 13:38