Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БГ Коледа помага от 2005 година на "Майчин дом"

| обновено на 19.12.21 в 08:41
Проф. Иван Костов
Снимка: Личен архив

Най-голямата и най-старата Университетска АГ болница у нас е "Майчин дом".

Близо 4 хиляди бебета годишно проплакват в болницата, която разполага с 394 легла.

Проф. Иван Костов

Професор Иван Костов е директор на "Майчин дом".

От началото на Covid кризата болницата поема основният "удар", приемат бременни с Covid от цялата страна. Над 100 здрави бебета са се родили и над 400 бременни с Covid са преминали през болницата.

Тазгодишното издание на Българската Коледа помага на "Майчин дом" със сонди за ултразвуци, за надграждане на ултразвуковите системи.


"От 2005-та година Българската Коледа е основен партньор на болница "Майчин дом". Огромна благодарност към президентството, към г-жа Дарина Владова, която тихо работи на този фронт и безрезервно се раздава за българските деца", казва професор Костов.

Тази година се навършват 40 години откакто "Майчин дом" активно работи с недоносени деца.


Ръководител на отделението е професор Боряна Слънчева, която с екипа си вече 40 години работят за семействата на недоносените деца.

Цялото интервю с професор Иван Костов чуйте в звуковия файл.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Президентът на САЩ Джо Байдън

Байдън се среща със Зеленски в Париж

Президентът на САЩ Джо Байдън ще се срещне днес в Париж с украинския президент Володимир Зеленски, като обяви нов пакет от 225 млн. долара оръжейна помощ за Украйна по време на честванията на 80-годишнината от съюзническия десант в Нормандия, предаде БТА. Това ще бъдат първите им разговори лице в лице, откакто Зеленски посети Вашингтон през..

публикувано на 07.06.24 в 10:06
Предизборен плакат в Ирландия

Местни избори и евровот в Република Ирландия

В Република Ирландия започна гласуването в местните и европейскиете избори. Общо 949 места ще бъдат разпределени в 31 местни власти и ще бъдат излъчени 14 евродепутати.  Избирателнитe секции бяха отворени в 7.00 часа местно време (9.00 българско) и ще затворят в 22.00 часа (полунощ българско). Повечето училища днес ще бъдат затворени, тъй като..

публикувано на 07.06.24 в 10:05
Президентът на Русия Владимир Путин

Путин ще държи реч, посветена на глобалната политика и на икономическа ситуация в Русия

Руският президент Владимир Путин ще говори днес пред Международния икономически форум в Санкт Петербург, предаде ДПА. Речта му ще е посветена на глобалната политика и на икономическа ситуация в Русия във време на тежки санкции. Това съобщи БТА. В рамките на форума суровинната свръхсила се опитва да покаже, че наложените й санкции заради..

публикувано на 07.06.24 в 10:01

Жертвата от влаковия инцидент в Плевенско – технически ръководител

Разследва се случаят от снощи, при който бързият влак от Варна за Мездра блъсна служител и рани друг на жп секция между гарите Телиш и Горни Дъбник, Плевенско, каза за БНР заместник-председателят на Националния борд за разследване на произшествията в железопътния транспорт към Министерския съвет инж. Бойчо Скробански. При инцидента на място..

публикувано на 07.06.24 в 09:40

ЦИК: Избирателната активност в неделя ще се отчете към 11 и към 16 часа

Избирателната активност на предстоящия в неделя двоен вот ще се отчете на два пъти - към 11 и към 16 часа.  Това предвижда Оперативният план за работата в Централната избирателна комисия. Информацията за броя на гласувалите по вид на избора, ще се обобщава от областните управители и ще се изпраща към ЦИК, където ще се публикува са сайта съответно..

публикувано на 07.06.24 в 09:16

Нощни атаки с ракети и дронове в Киевска област

Френският президент Еманюел Макрон ще приеме днес украинския лидер Володимир Зеленски в Париж за разговори относно нуждите на Киев, съобщиха от Елисейския дворец. Макрон: Мирът не означава капитулация на Украйна Франция предава на Украйна изтребители "Мираж-2000" Вчера Макрон обяви в интервю, че Украйна е поискала от западните..

публикувано на 07.06.24 в 09:00
Даниел Смилов

Даниел Смилов за облика на ЕП след вота: Промяна на баланса, не революция

Общата прогнозна картина за провеждащите се вече европейски избори е за известна ерозия на зелените и либералните партии, очаква се нарастване на групите на Европейските консерватори и реформисти и на "Идентичност и демокрация". Става дума обаче за промяна на баланса, а не за революция . Това мнение изрази пред БНР политологът Даниел..

публикувано на 07.06.24 в 08:24