Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Осигуряват допълнителни автобуси за коледните празници

Снимка: БГНЕС

15 автобуса допълнително са осигурени към момента за пътуванията по коледните празници. От Централната автогара обясниха, че се очаква отделни автогари в страната също да организират допълнителни рейсове. 

Интерес от страна на пътниците да пътуват по празниците до различни точки на страната има, но той не е толкова голям, обясни директорът на Централната автогара в София Иван Мирославов.

Засега допълнителни автобуси за новогодишните празници не са предвидени.

"И посока Варна, и посока Бургас, Видин, Благоевград, посока Родопите,  в различните направления има заявени автобуси. Регулярните, които пътуват ежедневно, ще си пътуват".

Осем превозвачи са осигурили допълнителните автобуси, каза още Иван Мирославов за техните разписания.

Пътниците могат да се информират от сайта на Централната автогара или от интернет страниците на отделните автобусни компании. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Комисията по отбрана подкрепи промени в договора за първите 8 изтребителя Ф-16

Комисията по отбрана подкрепи на второ четене промените в договора за първите 8 изтребителя Ф-16.   Договорът ще коригира срокове за осигуряване на съответните компоненти. Актуализира се и графикът за доставка на самолетите.  Промените не засягат стойността на доставката.  През 2019 г. България плати накуп около 2,2 млрд. лева.  Промените няма да..

публикувано на 30.04.24 в 14:01
Атанас Запрянов

Обмисля се изискване за военно обучение за някои категории държавни служители

Възможно е за някои категории държавни служители, заети в сферата на сигурността, да бъде въведено изискването да имат военно обучение, каза служебният министър на отбраната Атанас Запрянов. Той беше категоричен, че не става въпрос за връщане на задължителната казарма. Министър Запрянов уточни, че до стъпката може да се прибегне ако пакетът..

публикувано на 30.04.24 в 14:00

ГЕРБ - 70, ПП-ДБ - 50, ДПС и Възраждане по 40 и БСП - 20

ГЕРБ ще има 70 депутати, ПП-ДБ ще е с 50, ДПС и Възраждане с по 40, БСП – 20 и остатъкът до 240 ще го поеме Солидарна България , а вероятно с още някоя партия. Тази прогноза направи проф. Марин Русев, преподавател по политическа география, геополитика и сигурност в СУ "Климент Охридски", в интервю пред БНР. Прогнозата е на базата на..

публикувано на 30.04.24 в 13:55
Никола Минчев

По казуса с "Да запазим Корал" Никола Минчев мисли, че може да има и "грешка с бланки"

Депутатът от ПП-ДБ Никола Минчев обяви, че не е замесен в казуса "Да запазим Корал“. Той допълни, че не е участвал в отписването на Кирил Петков от управителните органите на сдружението. „По никакъв начин не съм участвал в отписването на Кирил Петков от управителните органи на "Да запазим Корал“, работил съм по предходни казуси в "Да запазим..

публикувано на 30.04.24 в 13:52
Инцидентът най-вероятно не е терористичен.

Въоръжен с меч мъж вилня в лондонското метро, има ранени

Британската полиция арестува мъж, въоръжен с меч, след съобщения за хора, които са били намушкани в североизточен Лондон, предаде Ройтерс. 36-годишният мъж е арестуван, след като полицията е била извикана заради превозно средство, което се е забило в къща. Полицията съобщи, че заподозреният е нападнал граждани и двама полицейски служители...

публикувано на 30.04.24 в 13:49
Татяна Дончева

Татяна Дончева: Ако Борисов и Пеевски направят мнозинство, ще има пак крадене и всякакъв вид терор

Хората трябва да си задават въпроса "КОЙ - с три главни букви - стои отзад?", за да няма после излъгани, объркани, извиняващи се и т.н. Това каза пред БНР Татяна Дончева, лидер на "Движение 21", част от "Левицата!". По думите ѝ във всяка предизборна кампания е имало компромати и добави: " Каквото има, това се изкарва. Има само значение дали..

публикувано на 30.04.24 в 13:49
Соня Ганева, секретар на община Плевен

Община Плевен ще осигури видеонаблюдение и видеозапис на повторното преброяване на бюлетините

Община Плевен ще осигури видеонаблюдение и видеозапис на повторното преброяване на бюлетините от избора за Общински съвет. То ще бъде монтирано до 20 май, когато ще се възобнови процесът. Причина за прекъсване на броенето на бюлетините са ангажименти на вещите лица. Следващото заседание в административния съд по делото е насрочено за..

публикувано на 30.04.24 в 13:39