Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С куп проблеми Наполи измъкна точка от Ювентус

Ювентус и Наполи завършиха 1:1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборите на Ювентус и Наполи завършиха 1:1 в дербито на 20-ия кръг в първенството по футбол на Италия. В срещата на "Алианц Стейдиъм" в Торино домакините не успяха да се възползват от многото проблеми при съперника, в състава на който липсваха куп играчи, включително и треньорът Лучано Спалети, заради положителни тестове за коронавирус.

Въпреки това неаполитанците вкараха първи гол чрез Дрис Мертенс в 23-ата минута, но Федерико Киеза изравни в 54-ата минута.

Треньорът на Ювентус - Масимилиано Алегри, заяви: „Това беше мач за челните места в класирането. Наполи нямаше на разположение четирима играчи от основния състав, ние в миналия мач не разполагахме с шестима. Имахме шансове да поведем в резултата, но не действахме точно и спокойно в третината на Наполи. Изравнихме, а след това отново прибързвахме и не успяхме да спечелим. Гледам с оптимизъм на този резултат. Иска ми се да играем по-спокойно и фокусирано в чуждата половина, но отчасти това е свързано с навиците на играчите. Трябва да бележим повече. Пети сме в класирането, но имаме само 28 гола. Хубавото е, че поне създаваме положения и ни предстои да поработим върху реализацията им“.

В класирането води Интер с 46 т и мач по-малко, следват Милан с 45 и Наполи с 40 т.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Тодор Неделев (вляво)

Гол от дузпа донесе икономична победа за Лудогорец в Стара Загора

Гол от дузпа, реализирана от Тодор Неделев през второто полувреме, донесе икономична победа с 1:0 за Лудогорец при гостуването му на Берое в мач от шестия кръг на Първата ни футболна лига. Първото полувреме бе скучно, с владеене на топката предимно от шампионите и опити за бързи контри на домакините. Единственият опасен момент през първата част бе ударът..

публикувано на 25.08.24 в 23:12
Втора лига

Резултатите във Втора лига

Резултатите в шестия кръг на Втора футболна лига: Добруджа - Монтана 0:0 Спортист Своге - Лудогорец, втори отбор 0:1 Ловеч - Янтра 0:1 Фратрия - Несебър 1:0 ЦСКА София, втори отбор - Спартак Плевен 0:0 Дунав - Миньор 1:0  Локомотив Горна Оряховица - Струмска слава 4:0

публикувано на 25.08.24 в 22:03
Мохамед Салах

Ливърпул с рутинна победа срещу Брентфорд

Ливърпул победи Брентфорд с 2:0 в мач от втория кръг на английската Висша лига, който се изигра на "Анфийлд". "Пчеличките" нямат успех на този стадион от 1937 година насам.  Домакините наложиха натиск от самото начало на сблъсъка. В 13-ата минута Луис Диас беше изведен на чиста голова позиция, като той навлезе в наказателното поле и стреля технично,..

публикувано на 25.08.24 в 21:32
ЦСКА 1948 - Славия

ЦСКА 1948 с първи успех в шампионата

ЦСКА 1948 постигна първа победа през новия сезон в Първа лига. "Червените", които участваха в Лигата на конференциите, се наложиха с 2:0 у дома срещу Славия. В 24-ата минута домакините организираха бърза атака, при която Евгений Сердюк напредна по десния фланг. Последва подаване към Талис и той шутира бързо от движение и не остави никакви шансове за..

публикувано на 25.08.24 в 21:29
Реал (Мадрид)

Реал с класическа победа срещу Валядолид

Реал (Мадрид) победи с класическото 3:0 у дома Валядолид в първи мач от неделната програма във втория кръг от първенството на Испания. Двубоят беше белязан от домакинския дебют на звездата на "белите" Килиан Мбапе. През първата част европейският клубен шампион не успя да създаде напрежение пред вратата на гостите, които се бранеха умело и не допуснаха..

публикувано на 25.08.24 в 20:47
Томислав Стипич

ЦСКА София води преговори за раздяла със Стипич

Ръководството на ЦСКА София е стартирало преговори със старши треньора Томислав Стипич и неговия щаб за прекратяване на договорите им по взаимно съгласие. Все още няма резултати от преговорите, но хърватинът повече няма да води „червените“. „ЦСКА започна преговори с Томислав Стипич и неговия треньорски щаб за прекратяване на договорите им по взаимно..

публикувано на 25.08.24 в 20:31
Арманд Дуплантис

Арманд Дуплантис отново подобри световния рекорд в овчарския скок

Шведският лекоатлет Арманд Дуплантис отново подобри собствения си световен рекорд на овчарски скок, като преодоля 6,26 метра на Диамантената лига в Хожув, Полша. Той прескочи летвата на рекордната височина от втория си опит. Мондо Дуплантис дължи световните рекорди, откакто преодоля 6,17 метра в полския Торун през 2020 година. Шведът подобри за пореден..

публикувано на 25.08.24 в 20:01