Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шефовете на родното таекуондо и част от олимпийските ни шампионки прославят България в ОАЕ

Слави Бинев и Георги Папазки (президент и вицепрезидент на БФТ) Ерика Зафирова, Симона Дянкова, Стефани Кирякова)
Снимка: БФ Таекуондо

Ръководството на Българската федерация по олимпийско таекуондо в лицето на президента Слави Бинев и вицепрезидента Георги Папазки бяха почетни гости на престижното състезание Фуджейра оупън, което който събира световния елит в този спорт. Те бяха посрещнати от президента на федерацията на ОАЕ Ахмед Хамдан Ал Зайди. Двамата получиха от шейха на емирството Негово Височество Мохамед бин Хамад бин Мохамед бин Ал Шарки специален плакет, който да предадат на президента на Европейския таекуондо съюз Сакис Прагалос.

Слави Бинев и Георги Папазки посетиха българския щанд на Експо 2020 в Дубай, където се видяха с част от олимпийските шампионки от ансамбъла -  Симона Дянкова, Ерика Зафирова и Стефани Кирякова, които рекламират нашата страна на изложението.

Бинев и Папазки разказаха на домакините за Панагюрското златно съкровище, което бе показано в днешния ден, който е посветен на България.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Националките на Антонина Зетова са на полуфинал на Евроволей

Националният отбор на България за девойки под 18 години продължава страхотното си представяне на Европейското първенство, което се провежда в Румъния и Гърция. Воденият от Антонина Зетова тим се наложи над Гърция с 3:1 (25:18, 25:19, 24:26, 25:10) в среща от група II на надпреварата, изигран в Ираклион (Крит).  "Лъвиците"  са безапелационен лидер със..

публикувано на 09.07.24 в 06:19

Джокович е на четвъртфинал след протоколна победа

Седемкратният шампион Новак Джокович се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство на Великобритания по тенис.  Поставеният под номер 2 в схемата сърбин победи Холгер Руне (Дания) с 6:3, 6:4, 6:2 за около два часа на корта. Джокович контролираше мача изцяло. Той направи един пробив в началото по пътя си към успеха в първия сет, а във втората..

публикувано на 09.07.24 в 06:06

Обиколката на България отбелязва 100-годишнина с къс маршрут

Колоездачната обиколка на България ще започне на 24 август в София и ще завърши на 29 август в Габрово, съобщи Българска федерация по колоездене. Предстоящото издание на надпреварата ще бъде 71-во, но ще съвпадне със стогодишнината от провеждането на първото издание на една от най-старите колоездачни обиколки в Европа. Маршрутът на българския тур бе..

публикувано на 09.07.24 в 05:55
Алекс Де Минор

Алекс Де Минор е четвъртфиналист на „Уимбълдън“, Зверев отпадна

Австралиецът Алекс Де Минор достигна за първи път в кариерата си четвъртфиналите на Откритото първенство на Великобритания по тенис. Поставеният под номер 9 в схемата Де Минор елиминира французина Артур Фис с 6:2, 6:4, 4:6, 6:3 за близо три часа на корта. Австралиецът контролираше играта през първите два сета срещу 20-годишния Фис, който..

публикувано на 08.07.24 в 21:16
Елизара Янева

Елизара Янева отпадна в първия кръг на „Уимбълдън“

Елизара Янева отпадна в първия кръг на сингъл при девойките на Откритото първенство на Великобритания по тенис.  Българката отстъпи пред поставената под номер 11 в схемата японка Уакана Сонобе с 5:7, 0:6. Двубоят беше равностоен до 5:5 гейма в първия сет, но българката загуби следващите осем гейма. Преди седмица Янева победи Сонобе с 6:4,..

публикувано на 08.07.24 в 20:21
Девойките загубиха от Исландия с 61:71 т.

Везенков гледа загуба на младите ни баскетболистки от Исландия

Националният отбор на България за девойки до 20 години отстъпи пред Исландия с 61:71 (17:14, 14:26, 16:15, 12:18) в третия си, последен мач от група В на Европейското първенство в дивизия "Б" в тази възраст в София. За българския състав поражението в зала "Триадица" бе от второ от трите изиграни мача в груповата фаза и отреди на националките..

публикувано на 08.07.24 в 20:18
Люк Шоу

Люк Шоу е готов за полуфинала срещу Нидерландия

Английският защитник Люк Шоу каза, че е готов да започне полуфинала на Евро 2024 срещу Нидерландия в сряда и е "готов за игра" след продължителна контузия и дебат относно избора му в състава за турнира. Левият бек на Манчестър Юнайтед Шоу изигра първия си мач от февруари, когато влезе от пейката в събота в четвъртфиналния двубой на Англия с..

публикувано на 08.07.24 в 20:13