Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът: Справедливостта не тържествува, докато не се произнесе съдът

| обновено на 18.03.22 в 14:43
Снимка: БГНЕС

"Не се меся в работата на правоохранителните органи. Справедливостта не възтържествува, докато не се произнесе съдът", каза пред репортери президентът Румен Радев пред репортери в Стара Загора по повод на арестите на бившия премиер Бойко Борисов и други свързани с ГЕРБ лица.

Той отказа да коментира дали очаква още арести. 

На въпрос защо няма да се срещне с министъра на отбраната на САЩ Лойд Остин, Радев каза: Той не е президент.

Предоставянето на наши ПВО-системи на Украйна може да означава въвличане на България във войната:

"На първо място нашата основна задача е да не допуснем българските граждани, нашите стратегически обекти, като ядрената ни централа, да не останат без адекватно зенитно-ракетно прикритие, без адекватна противовъздушна отбрана. Виждате, че вече на територията на съседни държави падат дронове със заряди в тях. Ние не трябва да допускаме това да се случи над територията на нашата страна". 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В СОС обсъждат стандарт за разделно събиране на отпадъци във всички столични райони

Комисията по екология към Столичния общински съвет ще заседава днес като едно от предложенията е да се въведе във всички райони като стандарт трицветната система за разделно събиране на отпадъци от опаковки. В доклада на ресорния заместник-кмет Надежда Бобчева се предлагат нови изисквания към фирмите, които извършват  тази дейност и чиито договори..

публикувано на 23.07.24 в 08:07

Пожарът в Гърция продължава да настъпва към България

Няма промяна в ситуацията с пожара в граничната планина Славянка, каза тази сутрин за Радио Благоевград директорът на Държавно горско стопанство - Катунци, инж. Пламен Поюков.  Той уточни, че пожарът към момента все още е на гръцка територия, но бавно настъпва към нашата граница.  От вчера на помощ на огнеборците се присъединиха и части на..

публикувано на 23.07.24 в 08:06

Сбогуваме се с последния български офицер, участвал във Втората световна война

Съмишленици ще си вземат последно сбогом с последния български офицер, участвал във Втората световна война - капитан Атанас Илев. Той беше последният жив възпитаник на Военното на Негово Величество училище, кавалер на ордена "За храбост". Кап. Атанас Илев почина малко преди да навърши 101 години. Като съвременник на войните през 20-и век, Атанас..

публикувано на 23.07.24 в 08:03

На 25 юли започва кампания в помощ на пострадалите от пожара в село Воден

"Кампанията започва от 25 юли и ще продължи до 30 август . Ще можем в момента, в който на хората им е необходимо, да им занесем продуктите. Ще трябва да осигурим специален транспорт." Това обясни Митка Георгиева, председател на УС на Сдружение "Усмивка" в Бургас за кампанията "Протегни ръка, за да помогнеш на пострадалите от пожара в село..

публикувано на 23.07.24 в 07:59
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън.

Блинкън на обиколка в Азия

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън се отправя на обиколка в Азия в опит да утвърди американското лидерство на фона на нарастващото влияние на Китай, предаде агенция Франс прес. Посланието на Блинкен е, че "Америка е изцяло ангажирана с Индо-Тихоокеанския регион от първия ден на тази администрация". Това обясни Даниел Критенбринк -..

публикувано на 23.07.24 в 07:48

"Указателната табела" в планината е прогнозата за времето

Нещата в ПСС стават по протокол , уточни планинският водач Момчил Дамянов, който обучава и други водачи. Той определи акцията като "нормална". Относно предупредителните табели Дамянов подчерта, че конкретно в Стара Планина когато се подновява въже, се поставя предупредителна табела за действия при гръмотевична буря. "Все повече..

публикувано на 23.07.24 в 07:44
Християн Мицкоски

Мицкоски: Проектът за Коридор 8 не може да бъде изпълнен

Планът на Република Северна Македония за средствата от плана на ЕС за растеж на Западните Балкани е подготвен преди две седмици и държавата очаква одобрение от ЕК, посочи в интервю за тв Телма премиерът на Северна Македония Християн Мицкоски, предаде БТА. По думите му част от проектите, започнати от предишното правителство на Северна..

публикувано на 23.07.24 в 07:42