Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трима души са в неизвестност

Силна експлозия във фабрика за взривни вещества в Северна Гърция

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Силна експлозия е станала тази сутрин във фабрика за производство на взривни вещества в Северна Гърция. По предварителни данни двама души са пострадали, трима са в неизвестност. 

От сградата на фабриката за производство на взривни вещества е останала малка част, а трима работници са в неизвестност. Двамата пазачи са настанени в болница без опасност за живота, съобщават лекуващите лекари.

На мястото на инцидента са пожарникари и специалисти, които работят по установяване на причината за взрива.

Фабриката се намира в селището Итеа в префектура Гревена и експлозията е станала таза сутрин около 9 часа.

Местните жители свидетелстват, че след взрива във фабриката е имало гъст облак дим.

Експлозията е станала преди началото на работния ден, което е спасило част от работниците, съобщи пред медиите кметът на град Гревена. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Акция на полицията за колани в автобусите и камионите

Засилени проверки на тежкотоварни автомобили и автобуси по пътищата се провеждат в страната до края на годината. Акцията на МВР и Автомобилната администрация е започнала преди месец. В рамките й вече има и много санкционирани. Неизползването на обезопасителни колани е сред най-честите нарушения, което установяват от полицията. Това обясни..

публикувано на 21.05.24 в 13:04
Еврокомисарят Януш Войчеховски и министър Георги Тахов.

Министър Тахов: Зелената сделка да се спазва и от трети страни

Стандартите на Зелената сделка да се наложат не само на страни членки на ЕС, но и на трети страни, които са извън съюза, но ползват европейския пазар. Това е едно от предложенията, които служебният министър на земеделието Георги Тахов е направил на еврокомисаря по селско стопанство Януш Войчеховски. В рамките на еднодневната визита у нас на..

публикувано на 21.05.24 в 13:02

В президенството представиха историческия трактат на Петър Богдан

В навечерието на 24-и май на тържествена церемония в Гербовата зала на президентството беше представена за първи път репродукцията на ръкописа на Петър Богдан „За древността на бащината земя и за българските дела“. Това е първият исторически трактат, посветен на България. Написан е на латински и е завършен около 1667-а година. Смята се за един от..

публикувано на 21.05.24 в 12:59
Британският министър на труда и пенсиите Мел Страйд

Безработните британци ще придобиват умения в специални лагери

Безработните британци ще бъдат накарани да постъпват в "специални лагери за обучение за придобиване на умения", за да запълнят празнините на пазара на труда, оставени от задгранични работници, обяви министърът на труда и пенсиите. Правителството вече провежда интензивни обучения в лагери, за да помогне на хората без работа да се..

публикувано на 21.05.24 в 12:48

Милена Стоянова: Рано е да се каже дали ще има изненади при изравнителните сметки

"Все още сме в разгара на отчетната кампания. Рано е да се каже дали ще има изненади при изравнителните сметки". Това обясни пред БНР Милена Стоянова, управител на една от големите фирми за топлинно счетоводство.  "След 15 юли ще може да дадем оценка какъв е размерът на сметките за този отплителен сезон.  Отчетният период за нас продължава..

публикувано на 21.05.24 в 12:43

Лили Иванова бе удостоена с Почетния знак на президента

Държавният глава Румен Радев удостои с Почетния знак на президента Лили Иванова за изключителната значимост на нейното цялостно творчество към българската музикална култура. Това съобщиха от пресцентъра на държавния глава. Отличието е и за приноса на Лили Иванова за високия международен престиж на родната певческа традиция.  Знакът е почит към..

публикувано на 21.05.24 в 12:38

Регионалният министър отстрани шефове на областното пътно управление във Варна

Служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова разпореди незабавно дисциплинарно производство срещу директора на Областно пътно управление във Варна Явор Пасев и срещу началника на отдела "Инвестиционно-ремонтни дейности" там Севдалина Казълова. Докато тече производство, двамата са отстранени от работа...

публикувано на 21.05.24 в 12:18