Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фондация "Български център за нестопанско право“ предизвиква младите творци от цялата страна

Български център за нестопанско право
Снимка: Фейсбук

За пета поредна година Фондация „Български център за нестопанско право“ предизвиква младите творци от цялата страна да открият и пресъздадат своето виждане за правото ни на сдружаване и как изглежда то на приложение.

"До 10 април каним професионалисти и любители на фотографията, на изобразителното изкуство и литературата да отправят свои авторски творби, които са посветени на темата "Сдружение – силата да сме заедно“ за конкурса ни "Граждански будилник“. Това подчерта в интервю за предаването "Преди всички" на програма "Хоризонт" Айлин Юмерова, програмен директор в Българския център по нестопанско право:

"Самият конкурс е за социално ангажирано изкуство, което ние, от Фондация "Български център за нестопанско право", организираме вече за пета година, тоест това стана една ежегодна традиция. Чрез конкурса насърчаваме съвременни фотографи, художници, илюстратори и пишещи таланти да създават изкуство, което говори за права".

Цялото интервю с Айлин Юмерова можете да чуете от звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Петима пострадали при катастрофа на столичния булевард "Тодор Александров"

Петима души са пострадали при катастрофа на лек автомобил на столичния булевард "Тодор Александров". Малко след 18 ч. колата се е ударила в спирка на градския транспорт, обясниха пред наш репортер от пресцентъра на МВР. Пострадали са шофьорът и жена и две деца, пътували в автомобила. Мъж, който е чакал на спирката също е ранен. Все още няма..

публикувано на 01.08.24 в 19:19

Изгорели къщи в пиринското село Сенокос

Разраства се пожарът в Пирин в района на село Сенокос. Четири къщи са изгорели там.  Пета къща, в близост до изгорелите, е спасена. Евакуирани са всички хора, които живеят в района. Те не са много, тъй като това е високопланинско село. Голяма част от фронта на пожарите в Югозапада е овладян, 2 са активните огнища в Малешевска планина..

публикувано на 01.08.24 в 19:11

Главчев предлага: На ГКПП-тата камионите да се разделят на такива от ЕС и от трети страни

Служебният премиер Димитър Главчев предлага на граничните ни пунктове да се въведе отделяне на потоците на тежкотоварните автомобили на два потока - първият за тези от  държави членки на Европейският съюз, а вторият за ТИР-овете от трети страни. Идеята е обсъдена на днешна среща на премиерът и ресорни министри с транспортни браншови организации...

публикувано на 01.08.24 в 18:54

Голяма част от фронта на пожарите в Югозапада е овладян, 2 са активните огнища в Малешевска планина

Двата големи горски пожара в Малешевска планина и Славянка засега са овладени. Има активни две пожарни огнища. Овладени са двата големи пожара в Благоевградско Вятърът и високите температури обаче не са повод за оптимизъм. Гл. комисар Джартов: Не може да бъдем спокойни все още и за двата пожара в Югозапада Два наши военни хеликоптери и..

публикувано на 01.08.24 в 18:27
Еван Гершкович

Размяна на затворници между Русия и САЩ, Еван Гершкович от "Уолстрийт Джърнъл" е сред освободените

26 затворници от 7 държави са част от разменна операция между Русия и Запада, която е в ход. Сред освободените са американският журналист от "Уолстрийт Джърнъл" Еван Гершкович и бившият морски пехотинец Пол Уилън.  Турция координира процеса, разпространени бяха кадри на размяна на пленници на летището в Анкара.  Разменените затворници са от..

публикувано на 01.08.24 в 17:33
Деца на летен лагер в село Макоцево

Свидна Динева: Тази година се акцентира на ваканции за деца с образователен характер

Градски лагери в големите градове у нас и образователни лагери в чужбина са хитът тази година , споделя в интервю пред БНР Свидна Динева, управител на туроператор, който предлага такива пътувания. Тази година има повишен интерес към детските и ученическите пътувания в страната и чужбина отбелязват туроператори. Записванията тази година са..

публикувано на 01.08.24 в 17:19

Опасност от пожари в голяма част от страната в следващите 2 дни

В следващите два дни индексът за пожароопасност се повишава до максимална степен - червено, за голяма част от страната - почти цяла Северна България, югоизточните области, а също - Пловдив, Кърджали и Хасково, както и поречието на река Струма.  В тези райони са възможни бързо разпространяващи и трудни за овладяване пожари. Това показва..

публикувано на 01.08.24 в 17:06