Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Овладян е пожарът край Малко Търново, задържан е нелегален мигрант (ВИДЕО)

Снимка: Даниела Костадинова, БНР

Нелегално влязъл в страната ни мигрант от Афганистан е задържан в района на пожара край Малко Търново. 

Близо 500 дка иглолистна гора са изгорели до момента в местността „Нивище“ на 10 км. от граничния град. Вероятната причина за инцидента е небрежност от страна на задържания.

Огънят вече е локализиран. 

Огнеборци и горски служители ще останат през нощта в района, за да предотвратят ново възпламеняване на пожара. 

Утре гасенето ще продължи, казаха от Регионалната служба по пожарна безопасност в Бургас.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Стрелба между трима българи на Халкидики

За стрелба между трима българи на Халкидики в Гърция съобщи Нова ТВ.  Произшествието е станало в петък вечер в известен бар в курорта Ханиоти.  Единият българин е тежко ранен в гърдите с огнестрелно оръжие, вторият - ранен с нож, а третият е пребит. Пострадалите са настанени в болница в Полигирос.  Състоянието на простреляния е изключително тежко...

публикувано на 17.08.24 в 10:10

Пожари и висок градус на световните конфликти - седмичен обзор на международните събития

Смъртоносен пожар североизточно от Атина изпепели над 100 квадратни километра.  Огнената стихия обгърна гръцката столица с облаци гъст дим, взе жертва и унищожи десетки домове, преди да бъде овладян. Хиляди бяха евакуирани.   Редица държави изпратиха помощ за битката с пламъците. Смята се, че те са следствие от последователните горещи вълни в Южна..

публикувано на 17.08.24 в 09:59

Хранителните стоки в Гърция поскъпнаха заради пожарите и засушаването.

Над 100 къщи са напълно опожарени, унищожена е реколтата на плодове и зеленчуци, само пепел остана от големите оранжерии до Маратон, съобщават местните жители. Веднага се покачиха цените на храните на пазара, защото гръцките продукти не достигат. Търговците предлагат вече дини от Албания, картофи от Египет, домати от Турция, а 62% от чушките..

публикувано на 17.08.24 в 09:35

121 години от Илинденско-Преображенското въстание, без заря на Петрова нива

Заради риска от пожари за първи път без тържествена заря ще се проведе Националния възпоменателен събор в историческата местност Петрова нива. Тази година се навършват 121 години от обявяването на Илинденско-Преображенското въстание. Хиляди тракийци и потомци на бежанци от цялата страна се очаква да пристигнат за събора.  Събитието се провежда под..

публикувано на 17.08.24 в 09:21
Ливански работник отглежда от платформа повредени от израелски въздушен удар жилищни сгради в Бейрут, 31 юли 2024 г.

Най-малко 6 жертви при израелски удар по жилищна сграда в Ливан

Най-малко 6 души бяха убити и още трима са ранени при израелски удар по жилищна сграда в град Набатие в южната част на Ливан, съобщи рано тази сутрин ливанското министерство на здравеопазването, предаде Ройтерс. През последните седмици напрежението в региона се покачи след смъртоносния ракетен удар в окупираните от Израел Голански възвишения, за..

публикувано на 17.08.24 в 09:15
Камала Харис

Камала Харис очерта приоритетите си, ако спечели Белия дом

В първата си голяма реч като кандидат на демократите за президент в град Роли в Северна Каролина, посветена на икономиката, вицепрезидентката на САЩ Камала Харис очерта предложенията си, които планира да реализира, ако спечели Белия дом, предаде Ройтерс. Предложенията включват намаляване на данъците за повечето американци, забрана на..

публикувано на 17.08.24 в 09:03

Средно шестима безработни се конкурират за едно място в страната

Средно шестима безработни се конкурират за едно свободно работно място в цялата страна, сочат най-новите данни на Агенцията по заетостта.  Преподаватели, работници в добивната и преработващата промишленост, събиране на отпадъци, строителство и транспорт, продавачи и персонал, полагащ грижи за хората, са най-търсените от бизнеса професии...

публикувано на 17.08.24 в 08:51