Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От ИТН се присъединиха към критиките срещу премиера по спора със Северна Македония

Станислав Балабанов
Снимка: БГНЕС

От "Има такъв народ" се присъединиха към критиките срещу политиката на премиера Кирил Петков по отношение на спора със Северна Македония.

"Потвърждават се подозренията, че правителството е поело ангажименти България да не възразява срещу приемането на Република Северна Македония в ЕС", каза пред бТВ  депутатът от "Има такъв народ" Станислав Балабанов.

Вицепремиерът Асен Василев от "Продължаваме промяната" обаче, отрече подозренията му. Според него няма лесно да се стигне до преобръщане на позицията на България. Тя може да се промени само ако "всички партии (включително опозицията в парламента) и президентът преценят, че това е добре за България", а това трудно може да стане, каза пред Нова телевизия Василев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Гърция: Внимавайте откъде купувате зехтин

Внимавайте откъде купувате зехтин, за да не станете жертва на измама, предупреждават властите в Гърция. От Съюза на потребителите препоръчват да не се купува зехтин от електронни магазини, които привличат с по-ниска цена. Клиентка съобщи пред медиите, че е закупила зехтин за 200 евро, който се оказал некачествено слънчогледово олио,..

публикувано на 19.03.24 в 09:58
Димитър Аврамов

Депутатът Димитър Аврамов осъден условно – след 12 години дело

След 12 години разследване и съдебен процес депутатът от ДПС Димитър Аврамов получи условна присъда по обвинение за търговия с влияние и поискан подкуп от зърнопроизводителя Светослав Илчовски. Случаят е от 2012 година, когато Аврамов беше народен представител от ГЕРБ, а разследването се водеше от закритата вече Спецпрокуратурата. За да..

публикувано на 19.03.24 в 09:50
Военни в столицата на Нигер Ниамей.

Нигер сложи край на военното сътрудничество със САЩ

Нигер се оттегля от споразумението си за военно сътрудничество със САЩ и нарежда на около 1000 американски военнослужещи да напуснат страната. Отмяната на споразумението за сътрудничество в отбраната на практика слага край на присъствието на 1 000 -та американски военни на територията на  страната с население от  25 милиона души. Според..

публикувано на 19.03.24 в 09:48

26 000 нови пенсионери за четвъртото тримесечие на 2023 г.

26 000 нови пенсии са отпуснати от Националния осигурителен институт (НОИ) през 4-то тримесечие на миналата година. За цялата 2023-а броят им е 100 213. В същото време прекратените пенсии през предходната година са над 105 000 - почти всички поради настъпила смърт. Разходите на ДОО са нараснали с 0,5 млрд. лв. Данните на Националния..

публикувано на 19.03.24 в 09:43
Членове на въоръженото крило на

САЩ потвърдиха смъртта на висш ръководител на "Хамас"

Израелският премиер Бенямин Нетаняху се е съгласил да изпрати свой екип във Вашингтон, който да обсъди с официални представители от администрацията на президента Джо Байдън бъдещата операция в град Рафах, в южната част на ивицата Газа. Това е станало в телефонен разговор между Байдън и Нетаняху - първият контакт между двамата от повече от месец...

публикувано на 19.03.24 в 09:32
Доц. Кристиян Постаджиян

Доц. Кристиян Постаджиян: Когато говорим за висше образование, качеството трябва да е водещата тема

"Професиите на бъдещето ще са интердисциплинарни. Ще се разчита на широкия мироглед на студентите и на добрата им подготовка". Това обясни пред БНР доц. Кристиян Постаджиян, зам.- ректор по учебната дейност в НБУ.  В Нов български университет през тази седмица - 18 - 22 март, се провеждат Дни на отвените врати. Те са посветени на професиите на..

публикувано на 19.03.24 в 09:31

Адв. Адела Качаунова: Речта на омразата не може да се скрие зад свободата на изразяване

Поредна антисемитска проява - този път срещу депутата Даниел Лорер . От Българския хелзинкски комитет написаха писмо до и. д. главния прокурор, председателя на парламента и вътрешния министър.  До момента обаче няма никаква реакция , каза пред БНР адв. Адела Качаунова, директор на програмата за правна защита на БХК.  "Писмото е адресирано..

публикувано на 19.03.24 в 09:22