Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Градушка удари и в Кюстендил

Снимка: БГНЕС

Проливен дъжд с градушка колкото бобено зърно валя следобяд около 16 ч. в Кюстендил. За около двадесетина минути улици и кръстовища, дори и в центъра на града, се заляха с вода.

Най-притеснени са собствениците на овощни градини - до дни трябва да започне черешоберът на ранните сортове, по които сигурно има щети.

Само преди около седмица градушка унощожи почти 100 % реколтата - асмите, черешите, зеленчуковите градини по дворовете и имотите в близкото с.Слокощица.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Протест в София срещу промените в Закона за предучилищното и училищното образование

На площад "Независимост" в София се провежда протест срещу промените в Закона за предучилищното и училищното образование, с които депутатите внесоха определение за нетрадиционна сексуална ориентация и забраниха пропагандирането й сред деца. Пред репортер на БНР протестиращи споделиха:  "Възмущението ми е огромно. Това е най-неуместното, което може..

публикувано на 07.08.24 в 19:10

От 2025 година: Възнагражденията в НСО - обвързани със средната работна заплата

На първо и на второ четене в рамките на едно заседание парламента прие промени в Закона за Националната служба за охрана, предложени от парламентарната група на "Възраждане". От 1 януари 2025 година заплатите във Службата ще са обвързани със средната работна заплата за второто тримесечие на предходната година, обявена от НСИ. 

публикувано на 07.08.24 в 18:59
Кирил Петков потвърди, че в ПП-ДБ са разисквали възможността да свалят Рая Назарян от председателския пост в НС.

Коментари за предстоящия избор на служебен премиер: От "кандидати бол" до "не виждаме такъв"

Кирил Петков потвърди, че е имало инициатива за свалянето на Рая Назарян от председателския пост в Народното събрание и че по темата е имало разисквания в "Продължаваме промяната - Демократична България".  Той обаче допълни, че оттук насетне коалицията ще се фокусира върху следващата предизборна кампания и че всички други "технически процедурни..

публикувано на 07.08.24 в 18:54

НС отхвърли предложението за спиране на преговорите за продажба на оборудване от АЕЦ "Белене"

Народното събрание отхвърли предложението на БСП за спиране на преговорите за продажба на оборудването за АЕЦ "Белене" с дълъг цикъл на производство. Според Драгомир Стойнев реакторите, закупени за Белене, трябва да се ползват за ремонта на 5-ти и 6-ти блок на АЕЦ "Козлодуй": "Почти всяка година по 2 пъти или по 3 пъти се спира VI блок. Не..

публикувано на 07.08.24 в 18:46

Угасен е пожарът в землището на граничните села Църварица и Илия

Пожарът в землището на граничните села Църварица и Илия е напълно угасен.  Огънят, който пламна в петък на десетина километра от границата със Северна Македония, обхвана около 1000 декара гори, самозасесили се територии, сухи треви, изпепели четири къщи и десетки кошери.  От утре вероятно ще бъде снето и дежурството в района на пожара, което днес се..

публикувано на 07.08.24 в 18:38

Пожарът край Черепово се очаква да бъде локализиран до 19 ч.

До час пожарът край харманлийското село Черепово ще бъде локализиран. Това съобщи зам.-областният управител на Хасково - Митко Петров. "На терен продължават да са 14 и път на пожарната и 2 тежки машини, които, към този момент, не работят, защото няма нужда от тях. Вятър има на места. Всички пътища в областта са отворени и са разчистени...

публикувано на 07.08.24 в 18:19

Тараклийският държавен университет става структура на Русенския университет ''Ангел Кънчев''

Вече има проект за Националната детска болница, а почистването на терена, на който трябва да бъде изградена, върви по-бързо от планираното. Това заяви преди началото на днешното правителствено заседание премиерът Димитър Главчев. Той посочи, че друг приоритет на кабинета възможно най-бързо да бъдат изплатени компенсации на хората, които пострадаха..

публикувано на 07.08.24 в 18:08