Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

СЕМ допусна всички 8 кандидати за шеф на БНТ до следващия етап на конкурса

| обновено на 15.06.22 в 14:48
Снимка: БГНЕС
Съветът за електронни медии допусна всички осем кандидати за генерален директор на Българската национална телевизия до следващия етап на конкурса.

Председателят на техническата комисия по проверка на документите Симона Велева заяви, че двама от кандидатите - телевизионният водещ Сашо Диков и доцент Светлана Божилова от Факултета по журналистика в Софийския университет, в чиито документи бяха установени пропуски, са ги отстранили в срок:

"Комисията пристъпи към проверка на документите, приложени допълнително от кандидатите, на които СЕМ е изпратил писма за отстраняване на пропуски и недостатъци. И двамата кандидати са изпратили необходимите документи в законоустановения даден от СЕМ срок. Г-н Сашо Диков своевременно е предоставил копия от два броя трудови книжки, удостоверяващи наличие на над 5 г. трудов стаж в телевизия. Доц. Светла Божилова е предоставила кратка биографична бележка, резюме на концепцията, мотивационно писмо с дата и подпис, декларация за най-малко 3-годишен управленски опит на мениджърски позиции, декларация за липса на принадлежност към ДС и разузнавателните служби на Българската народна армия".

До 23 юни Съветът за електронни медии ще оповести кандидатите, които са допуснати до изслушване. Изслушванията ще се проведат на 27-и и 28-и юни по реда на подаване на концепциите, а самият избор ще бъде на 29 юни.

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Мария Костова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Адвокат Марин Ицев и Георги Иванов - бивш заместник-директорът на ОДМВР – Ловеч

Като политически натиск определи уволението си бившият заместник-директор на полицията в Ловеч

Само за няколко месеца от началото на тази година министърът на вътрешните работи Калин Стоянов уволни дисциплинарно директора на ОДМВР – Ловеч  Станислав Великов  и заместника му  Георги Иванов , който преди това също е бил директор на ловешката полиция.  На пресконференция Георги Иванов и адвокатът му  Марин Ичев , който преди няколко..

публикувано на 18.07.24 в 12:07

ПП-ДБ и "Възраждане" искат оставката на вътрешния министър

От ПП-ДБ поискаха оставката на вътрешния министър Калин Стоянов заради несправяне с пожарите у нас. Според депутата Явор Божанков МВР разполага с достатъчно ресурс и последният редовен кабинет на Николай Денков е осигурил 169 млн. лв. за закупуване на 385 специализирани автомобила за борба именно с горски пожари. Лидерът на "Възраждане"..

публикувано на 18.07.24 в 11:42
Село Воден след пожара.

Около 35 къщи са изгорели в с. Воден, пожарът е овладян

Продължава гасенето на пожара в крайграничната община Болярово. Към момента в най-засегнатото село Воден ситуацията е сравнително спокойна. По първоначална информация са изгорели около 35 къщи, тепърва ще се прави оглед за уточняване на щетите. В овладяването на пожара отново се включи хеликоптер, тъй като част от замесените вече огнища се..

публикувано на 18.07.24 в 11:05
Станислав Балабанов

ИТН са готови за разговор с ДБ, но без ПП

Депутатът от "Има такъв народ" Станислав Балабанов заяви, че ако третият мандат бъде връчен на парламентарната група на  "Има такъв народ", те са в готовност да разговарят с "Демократична България", но не и с "Продължаваме промяната", които по думите му са "заложници на Кирил Петков": "За първи път видях разум в представителите на..

публикувано на 18.07.24 в 10:58

Лидерът на демократите в Сената е посъветвал Байдън да прекрати кампанията си за преизбиране

Лидерът на Демократическата партия в Сената на САЩ Чък Шумър е казал на среща в събота на президента Джо Байдън, че ще бъде по-добре за страната и за Демократическата партия той да прекрати кампанията си за преизбиране, съобщи вчера Ей Би Си нюз. Според телевизионната медия срещата на четири очи се е състояла в дома на Байдън в Рехобот, щата..

публикувано на 18.07.24 в 10:18
Урсула фон дер Лайен в Европарламента в Страсбург, 18 юли 2024 г.
на живо

Урсула фон дер Лайен представя кандидатурата си за втори мандат начело на ЕК

Урсула фон дер Лайен представя днес своята кандидатура в Европарламента в Страсбург за втори мандат начело на Европейската комисия. След дебат в пленарната зала кандидатурата ѝ ще бъде гласувана в 14 ч. българско време. "Никога няма бездейно да гледам това, което става отвътре или отвън. Никога няма да приема, че екстремисти и демагози се..

публикувано на 18.07.24 в 10:05

Декларации в НС по повод 187-мата годишнина от рождението на Васил Левски

С декларации по повод 187-мата годишнина от рождението на Васил Левски започна днешното пленарно заседание на Народното събрание. Представители на различни формации изтъкнаха неговите заслуги и направиха паралел с проблемите днес: Отбелязваме 187 г. от рождението на Васил Левски Георги Кръстев от ГЕРБ-СДС посочи: "В неговия..

публикувано на 18.07.24 в 09:57