Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бранимира Маркова: Не мога да си кривя душата – очаквах повече


„Не мога да си кривя душата, че очаквах повече. Съжалявам за грешките, които допусна Боряна, защото наистина можеше да стане абсолютна европейска шампионка. Винаги си мисля, че тя имам какво да взима. Ако продължава да работи така, се надяваме на световното да се получи всичко както ни се иска“, това споели след награждаването Бранимира Маркова – главен мениджър на националния отбор – жени. 


Боряна Калейн, Стилияна Николова и ансамбът ни в  състав Вая Драганова, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов, Женина Трашлиева и Маргарита Василева спечелиха отборната титла при жените на европейското първенство по художествена гимнастика в Израел.

В инидивудални многобой Калейн и Николова извоюваха съответно сребърен и бронзов медал.

„За нас е четвърти състезателен ден. Много е трудно, но смятам, че момичетата са добре подготвени и мисля, че ще дадат всичко от себе си и ще изиграят съчетанията си без грешка. Доволна съм от оценките на момичетата. Смятам, че бяха справедливи. За това, което успяхме да изиграем без грешка си получихме високите оценки, на това, което сбъркахме съответно не. Мисля, че беше едно добро състезание за всички и съдийството беше справедливо. В индивидуалното беше едно честно състезание. Момичето от Израел изигра и четите си съчетания без грешка. Смятам, че има над какво да се работи. Трябва да играем без грешка на всички останали състезания“, завърши Бранимира Маркова.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Мартин Папанов спечели последния пети етап от 71-вата Колоездачна обиколка на България

Седемдесет и първата колоездачна обиколка на България финишира в Габрово, а победител в последния пети етап, който бе с дължина от 123 километра и старт в Сливен, стана българинът Мартин Папанов от отбора на Цар Симеон.  Той финишира с време от 4 часа и 17 секунди. Папанов атакува на спускането от Шипка към Габрово и пристигна първи в столицата на..

публикувано на 29.08.24 в 20:06
Пламен Андреев

Ексклузивно: Левски договори вратаря Пламен Андреев с Фейенорд

Левски договори вратаря Пламен Андреев с нидерландския гранд Фейенорд. Новината научи ексклузивно БНР. Стражът ще подпише 5-годишен договор с клуба от Ротердам. "Личните условия на Пламен са уточнени. Остава да мине медицински прегледи и да се присъедини към новия си отбор", заяви специално за "Хоризонт" агентът на играча Виктор Кирков. По-рано през..

публикувано на 29.08.24 в 19:56
Слав Киров

Българин с бронз от СП по спортно катерене за юноши

Слав Киров се представи отлично и извоюва бронз на световно първенство по спортно катерене за юноши и девойки в Гиянг, Китай. Българинът се класира на финала и в двете дисциплини, в които участва - трудност и боулдър. В първата дисциплина в програмата - трудност, Слав Киров зае 6-то място.  В боулдъра българинът спечели бронзов медал след драматичен..

публикувано на 29.08.24 в 18:35
Иван Колев

Иван Колев: Очакваха Локомотив (Сф) да е с 1-2 точки, а имаме осем

Старши треньорът на ПФК Локомотив (София) Иван Колев коментира представянето на столичния отбор в Първа лига през сезона досега и разкри кои са най-големите проблеми в селекцията. "Нагласите за Локомотив (София) бяха да имаме 1-2 точки след първите осем кръга заради множеството проблеми откъм селекция и контузии. Не можем да бъдем недоволни от..

публикувано на 29.08.24 в 17:22
С грандиозен спектакъл откриха Параолимпийските игри

С грандиозен спектакъл откриха параолимпийските игри

Грандиозен спектакъл в сърцето на френската столица Париж даде старт на параолимпийските игри, които ще приковат погледа на света в следващите 11 дни. Церемонията по откриването отново бе извън стадион, като се проведе между емблематичния булевард "Шанз-Елизе" и Плас де ла Конкорд и бе гледана на живо от 50 хиляди зрители. Голяма част от..

публикувано на 29.08.24 в 06:07
Талон Грикспор

Нидерландец е следващият съперник на Григор Димитров

Талон Грикспоfр от Нидерландия ще бъде съперник на Григор Димитров в следващата фаза на Откритото първенство на САЩ по тенис, след като съперникът му във втория кръг Себастиан Баес от Аржентина се отказа при резултат 1:6, 0:2. Гриспор поведе в първата част с 5:0, преди Баес да успее да спечели първи гейм, но това бе всичко. Във втори сет..

публикувано на 29.08.24 в 06:03
Ясни са всички отбори в Шампионската лига по футбол

Ясни са всички отбори в Шампионската лига по футбол

Хърватският Динамо (Загреб), сръбският Цървена звезда, френският Лил и словашкият Слован Братислава са последните участиници в новото издание на Шампионската лига по футбол.  Динамо Загреб победи отстранилия Лудогорец - Карабах (Азербайджан) и в реванша с 2:0 и с общо резултат 5:0 се класира в Шампионската лига. Марко Пяца вкара за..

публикувано на 29.08.24 в 05:59