Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Левски излиза срещу Академия Пандев, Лудогорец играе с Ференцварош

Левски ще изиграе днес с Академия Пандев
Снимка: ПФК Левски 1914

Носителят на Купата на България – Левски ще изиграе днес третата си контрола от подготовка си за новия сезон във футболното ни първенство.

"Сините" ще премерят сили срещу завършилият на второ място в първенството на Северна Македония за миналия сезон Академия Пандев.

Двубоят на стадион "Георги Аспарухов" започва от 18 часа и ще бъде за трофея "Георги Соколов", който е посветен на 80-годишнината от рождението на легендарния нападател на клуба.

Шампионът Лудогорец ще изиграе четвъртата контрола от лятната си подготовка.

Възпитаниците на треньора Анте Шимунджа ще се изправят срещу унгарския шампион Ференцварош на лагера си в Австрия.

Срещата също е с начален час 18.

В Турция Ботев (Пловдив) ще премери сили срещу украинския  Металист (Харков).

У нас ще се изиграят още контролите: Ботев (Враца) - Миньор (Перник), Монтана - Витоша (Бистрица), ЦСКА 1948 - Локомотив София, Берое - Спартак (Плевен), Пирин (Благоевград) - Спартак (Варна), Янтра – Литекс, Етър - Дунав и Беласица - Струмска слава.


По публикацията работи: Петър Ненов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Валентина Георгиева

Рожденичката Валентина Георгиева със сериозна заявка за олимпийски финал

В нтина Георгиева поведе в квалификацията на прескок на турнира по спортна гимнастика при жените на Олимпийските игри в Париж. Георгиева, която дебютира на олимпийски игри, днес има рожден ден и навършва 18 години. На коронния си уред прескок тя получи средна оценка от 13.999 точки, след като имаше 14.166 за първия опит и 13.833 за втория...

публикувано на 28.07.24 в 12:57
Алекс де Минор

Алекс де Минор се отказа от олимпийския турнир по тенис поради контузия

Австралиецът Алекс де Минор се отказа от участие в игрите поединично от олимпийския турнир по тенис в Париж, съобщиха от Австралийския олимпийски комитет. Де Минор, който е на шесто място в световната ранглиста по тенис, все още не е възстановен от травмата, която получи по време на участието си на "Уимбълдън". Въпреки направената..

публикувано на 28.07.24 в 11:45
река Сена

Бактерия провали тренировката на триатлонистите в Париж

Планирано за неделя тренировъчно плуване на триатлонистите беше отменено поради лошо качество на водата в река Сена. Това съобщиха от пресслужбата на организационния комитет на Олимпийските игри в Париж. "Организационният комитет на Олимпиадата, Международната федерация по триатлон и местните власти съвместно решиха да отменят част от..

публикувано на 28.07.24 в 11:37
Жоел Арате

Жоел Арате: Аркадата на Росенов не ме притеснява

Старши треньорът на националния отбор на България по бокс за мъже Жоел Арате остана доволен от..

публикувано на 28.07.24 в 11:33
Ю Се

Китаецът Ю Се с олимпийската титла на 10 метра пистолет

Китаецът Ю Се спечели първата индивидуална титла в спортната стрелба на Олимпийските игри в Париж. 24-годишният Се триумфира на 10 метра пистолет при мъжете, като събра резултат от 240,9 точки. По този начин той стана олимпийски шампион за пръв път в кариерата си, а освен това донесе и четвърто злато на страната си в тази дисциплина. Втори с..

публикувано на 28.07.24 в 11:24
Виктория Томова с труден съперник на старта в Париж

Шестима наши във втория ден на Игрите в Париж

Шестима български спортисти в 4 вида спорт ще участват във втория състезателен ден на Олимпийските игри в Париж.  Европейската вицешампионка на прескок Валентина Георгиева стартира участието си в квалификациите за многобоя в спортната гимнастика. Тя ще играе само на три уреда - греда, смесена успоредка и прескок. Късно снощи при мъжете Кевин Пенев зае..

публикувано на 28.07.24 в 07:07
Призьори - първи ден

Призьорите от първия ден на Олимпиадата в Париж

Финали от първия ден на Олимпийските игри в Париж - 13 дисциплини: спортна стрелба, 10 метра пушка смесено отборно състезание: 1. Китай (Юйтин Хуан и Лихао Шън) 2. Република Корея (Джи-хьон Към и Ха-джун Парк) 3. Казахстан (Александра Ле и Ислам Сатпаев) синхронни скокове във вода от 3-метров трамплин, жени: 1. Китай (Яни Чан и Ивън Чън) - 337.68..

публикувано на 28.07.24 в 06:51