Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новозаразените с коронавирус са 1640. Шест жертви на инфекцията

| обновено на 22.07.22 в 07:58
Снимка: БГНЕС

1640 са новите случаи на короновирус в България, показват актуализираните данни на Единния информационен портал. 

Това са 24,23% от направените за изминалото денонощие 6768 теста. 

856 пациенти са настанени в болница. От тях 41 са в интензивно отделение. 

6 души са починали заради усложнения, свързани с инфекцията. 

Поставени са 3781 дози ваксина.

С цел да се ограничи разпространението на коронавируса противоепидемични мерки са в сила от този седмица в областите Ямбол, Добрич и Габрово, където носенето на маски е задължително в здравните заведения, аптеките и социалните домове и градския транспорт.

От днес маски и дeзинфекция ще се изискват на обществени места и в област Перник, съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция Александър Златанов. 

Противоепидемични мерки влизат в сила от днес и в област Пловдив. Те са разпоредени от Регионалната здравна инспекция заради повишена заболеваемост от Covid. В лечебните заведения, аптеките, дрогериите и социалните институции ще се носят маски. Предпазните средства стават задължителни и за пътуващите в градския транспорт на Пловдив.


По публикацията работи: Георги Налбантов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

1644 са новите случаи на коронавирус

1644 са новите случаи на коронавирус у нас. Положителни са 24% от направените 6754 теста. В момента активните случаи у нас са над 15 000. Шестима са починалите за денонощие. Близо 67 на сто от тях не са били ваксинирани.  137 са новопостъпилите..

публикувано на 21.07.22 в 04:14

2292 са новите случаи на коронавирус, 159 са за област Стара Загора

2292 са новите случаи на коронавирус при направени 9234 теста.  Положителни са 25% от взетите проби, показват данните в Единния информационен портал. Седем души са починали с Covid-19, а като излекувани са отчетени 1545.  740 са пациентите в болница,..

публикувано на 19.07.22 в 07:13
ВИЖТЕ ОЩЕ

Истанбулските летища се задръстиха от ливански граждани

Близо 20 самолета на чужди авиокомпании са били принудени да кацнат в Истанбул и други турски градове, след като снощи Иран е затворил въздушното си пространство заради ударите срещу Израел, съобщи турският информационен сайт Хабер Глобал, цитиран от БТА...

публикувано на 02.10.24 в 15:54
Български огнеборци се включиха в потушаването на пожара в Гърция.

Подобрява се ситуацията с мащабния пожар в Коринт

Подобрява се ситуацията с мащабния пожар в Коринт. Пожарни екипи от България също се насочват към мястото на бедствието. Спирането на вятъра помогна на пожарникарите частично да овладеят огъня. Остават още стотици малки огнища, които са по..

публикувано на 02.10.24 в 15:50

Около 720 секции се очаква да бъдат открити за вота в чужбина

Изтече сокът за подаване на предварителните заявления за гласуване в чужбина. Очаква се да бъдат открити около 720 секции за гласуване извън България, като точният брой ще бъде ясен след решение на ЦИК. Над 150 се очаква да бъдат секциите, в които ще се..

публикувано на 02.10.24 в 15:29

Масова смяна на членове на СИК във Велико Търново

Започваха масовите смени на членове на секционните избирателни комисии в област Велико Търново. По искане на една от политическите партии Районната избирателна комисия вече е заменила всичките ѝ представители в 6 от 10-е общини в региона...

публикувано на 02.10.24 в 15:17

Данните от черната кутия на разбилия се край Граф Игнатиево самолет са предоставени на Военната прокуратура

Данните от черната кутия на учебния самолет, който се разби край Граф Игнатиево и загинаха двама пилоти, са снети успешно в Чехия и са предоставени на разследващия екип от Военната прокуратура у нас.  Това съобщи служебният министър на отбраната Атанас..

публикувано на 02.10.24 в 15:13
Мирослав Зафиров

Мирослав Зафиров: Международната общност трябва да излезе на полето на истинската дипломация

Международната общност трябва да излезе на полето на истинската дипломация. За това призова в ефира на БНР Мирослав Зафиров, дипломат, политически съветник на Мисията на ООН в Израел.  "Има международни документи, върху които можем да стъпим и да..

публикувано на 02.10.24 в 15:00

Състоянието на жената, скочила от 3-тия етаж при пожар в София, остава тежко

Жената, която заради пожар скочи от третия етаж на къща в центъра на София, е настанена в клиниката по изгаряния в болница "Пирогов" в тежко състояние.  Това съобщиха за БНР от лечебното заведение. Жена е в тежко състояние в "Пирогов" след пожар в..

публикувано на 02.10.24 в 14:41