Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

115 лв. ще е възнаграждението за председател на СИК за предсрочния вот

Снимка: архив

Председател на Секционна избирателна комисия ще получи еднократно възнаграждение от 115 лева за изборите на 2 октомври, за заместник председател и за секретар ЦИК определи възнаграждение от 100 лева, а на членовете ще се платят по 85 лева.

Допълнително ще се плащат по 15 лева на членовете на СИК, които ще получават устройствата за машинно гласуване, бюлетините и другите изборни книжа и материали, и ще подреждат изборните помещения.

По 30 лева допълнително ще получат тези членове, които ще предават протоколите и  изборните книжа в районните комисии след края на изборният ден. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Удължиха забраната за износ на инсулин с месец

Срокът за забрана за износ на инсулин и някои антибиотици се удължава до 19 септември. Това се посочва в заповед на служебния министър на здравеопазването д-р Галя Кондева, която е в сила от днес до 19 септември. Заповедта е публикувана на сайта на Министерството на здравеопазването. Анализ показва, че има забавяне или отказ за доставка от..

публикувано на 19.08.24 в 13:12
Слави Трифонов

Слави Трифонов: Конституционна криза има, защото партиите в "сглобката" промениха Конституцията

"Президентът отказа да подпише указ за назначаване на служебния кабинет начело с Горица Грънчарова, заради сериозни съмнения за политическо овладяване в предложения кабинет и съответно съмнение за честността на предстоящите избори и така страната влиза в конституционна криза". Това написа лидерът на ИТН Слави Трифонов във Facebook. Според него..

публикувано на 19.08.24 в 13:00

7 души се издирват в Италия, след като торнадо обърна ветроходна лодка

Плавателният съд с дължина около 50 метра с 22-а души на борда, е плавал под английски флаг. Групата туристи избрали Сицилия за ваканция, но ги връхлита торнадо на половин миля от брега в морския участък на Палермо. Ветроходната лодка потъва на около 50 метра дълбочина.  Бреговата охрана и пожарникарите успяват да спасят 15 души, останалите 7..

публикувано на 19.08.24 в 12:57
Синя Суперлуна

Първата от четирите суперлуни за годината е тази вечер

Първата от четирите суперлуни тази година ще може да бъде наблюдавана тази вечер. Пълната луна ще бъде малко по-близо от обичайното до Земята  и ще изглежда малко по-голяма и по-ярка на нощното небе. Августовската суперлуна поставя началото на поредица от лунни спектакли. През септември тя ще съвпадне с частично лунно затъмнение, докато..

публикувано на 19.08.24 в 12:43

Пожар между селата Баховица и Николаево

Пожар гори между ловешкото село Баховица и плевенското Николаево, като вече почти седем часа огнеборците не могат да се справят с пламъците заради вятъра. Сигналът е подаден малко преди 5. 00 ч. тази сутрин. Два екипа на пожарната и горски служители и земеделски производители с техника гасят сухи треви, но пламъците са обхванали иглолистна..

публикувано на 19.08.24 в 12:39

Отново: ЦГМ предупреждава за измама с безплатни карти за пътуване

От Центъра за градска мобилност отново предупредиха за измама с безплатни едногодишни карти за пътуване в София. Информацията се разпространява в  социалните мрежи. От общинското дружество съветват да не се отваря линка към информацията и да не се предоставят лични данни. Условията за издаване на карти за обществения транспорт в..

публикувано на 19.08.24 в 12:29
Христо Панчугов

Христо Панчугов: Манипулациите на изборите никога не са променяли крайния резултат

" Сивата зона на отношенията парламент - президент по време на периода между редовни избори и служебен кабинет очевидно продължава ".  Това коментира пред БНР политологът Христо Панчугов, след като номинираната за служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева предложи състав на служебен кабинет, а заради присъствието в него на Калин Стоянов отново..

публикувано на 19.08.24 в 12:16