Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще посети български църкви в Одрин

Вицепрезидентът Илияна Йотова
Снимка: Прессекретариат на президента

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще посети българските църкви "Свети  Георги" и "Св. Св. Константин и Елена" в Одрин, а утре ще присъства на Божествената света литургия по повод 130-годишнината от полагането на основния камък на Българската желязна църква "Св. Стефан" в Истанбул.

Утре вицепрезидентът ще отправи приветствие към българската общност, а по късно ще открие новата учебна година в Българското неделно училище "Свети свети Кирил и Методий".

За понеделник, са планирани срещи на вицепрезидента с кмета на Истанбул Екрем Имамоглу и с ръководството на Съвета за външно икономически връзки на Турция.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Украински спасители работят на мястото на ракетен удар в Краматорск, Донецка област, Източна Украйна, 25 август 2024 г.

Масивна руска атака с дронове и ракети срещу Украйна

Русия предприе тази сутрин масивна атака с дронове и ракети срещу Украйна. За момента се съобщава за трима убити. Експлозии бяха чути и в украинската столица Киев, вероятно резултат от действието на противовъздушната отбрана. В цялата страна беше обявена тревога за въздушно нападение. По-рано украинското Министерство на външните работи съобщи, че..

публикувано на 26.08.24 в 12:33
Атанас Илков

Новият министър на вътрешните работи: Основният приоритет е да гарантираме честни избори

Номинираният за нов министър на вътрешните работи Атанас Илков заяви пред БНР, че ще работи, за да оправдае очакваниета на обществото и да гарантира добър обществен ред, честни и прозрачни избори. Пред репортера на БНР Николай Христов Илков набеляза основните приоритети на МВР през следващите месеци: Президентът ще издаде указ за назначаването на..

публикувано на 26.08.24 в 12:31
Атанас Зафиров

В БСП са доволни от рокадата в МВР, искат спешни консултации за еврокомисар

От БСП са доволни от рокадата на служебния министър на вътрешните работи в новото служебно правителство.  От "Позитано" 20 обаче призоваха за спешни консултации по темата за еврокомисар. БСП бяха една от първите политически сили, които открито коментираха новия служебен кабинет. Председателят на БСП Атанас Зафиров коментира, че новият вътрешен..

публикувано на 26.08.24 в 12:20
Кирил Петков

Кирил Петков: Само масовото гласуване ще им обърка сметките

Още преди официалното обявяване на състава на новия МС от ПП-ДБ изразиха резерви към назначаването на Атанас Илков за вътрешен министър. С политиката се раздели досегашният министър на транспорта Георги Гвоздейков, който беше изключен от партия ПП заради решението си да остане в служебното правителство. Президентът ще издаде указ за..

публикувано на 26.08.24 в 12:17

Европрокуратурата конфискува активи при разследване на измама за 2,6 млн. евро, свързана с водоснабдяване на община в България

От офиса на Европейската прокуратура в София съобщават, че са конфискували активи при разследване на измама на стойност 2,6 милиона евро, свързана с водоснабдяване на община в България. Разследвани са държавни служители и кмет, заподозрени в източване на бюджета на ЕС. По искане на Европейската прокуратура Софийският апелативен съд е наложил..

публикувано на 26.08.24 в 12:13

Един сребърен и два бронзови медала за български ученици на олимпиадата по география

Един сребърен и два бронзови медала завоюва българският отбор на XX Международна олимпиада по география в Дъблин, Ирландия. Това съобщиха от Министерството на образованието и науката. Тримата отличени ученици са от София. Участниците l надпреварата са преминали през тест, работа на терен и мултимедиен изпит заедно с още близо 200 участника от 50..

публикувано на 26.08.24 в 11:45

Хората със свободни професии в Гърция от тази година плащат данък върху прогнозен доход

Лицата на свободни професии в Гърция за първи път плащат данък върху предполагаем приход. Финансовият министър Костис Хадзидакис защити тази мярка като справедлива. Министърът на финансите на Гърция Костис Хацидакис изрази недоверие към лица на свободна практика, които декларират недопустимо нисък месечен доход пред властите. "Не мога..

публикувано на 26.08.24 в 11:45