Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Станимир Стоилов: Няма дерби, в което Левски да не е бил горд

Станимир Стоилов
Снимка: БГНЕС

Треньорът на футболния Левски Станимир Стоилов внесе яснота за състоянието на контузените си играчи преди утрешния мач от 11-ия кръг на първенството срещу ЦСКА София на стадион "Васил Левски" от 16.45 часа. Срещата ще излъчим пряко в ефира на програма "Хоризонт" на БНР.

"Това е най-голямото дерби у нас. Знаете, че при нас има много проблеми с контузии, но останалите, които  са здрави, трябва да дадат всичко от себе си. Бари е с контузия, Ноа не тренира все още, за Петрис ще преценим утре при последната тренировка. Останалите са готови", каза треньорът на "сините".

"Този мач има огромен заряд. Не може да се сравнява с финала за Купата на България. Много дълго време не бяхме печелили трофей, имаше напрежение. Всеки, който играе утре, знае, че трябва да спазва 100% тактическата дисциплина. Без желание и дисциплина няма да стане. Аз съм сигурен, че никой от играчите не живее в миналото. Срещу ЦСКА трябва да печелиш винаги", уверен е той.

"Откакто съм треньор на Левски, никога не е имало страх от поражение. Единственото, от което се притесняваме, е дали можем да играем на максимума. ЦСКА е гранд и също се забелязва стабилизиране откъм резултати и игра. Тези мачове често са непредвидими. Трябва да се отчете работата на колегите", каза още Стоилов.

"Сега ЦСКА е по-добре окоплектован и има по-изчистена стратегия. Имат нов млад и амбициозен треньор. За мен е важно най-вече как ще изглеждаме ние на терена. Ако играем на максимум и не можем да спечелим, значи противникът е бил по-добър", вярва специалистът.

"Винаги съм искал новите футболисти да говорят за силата и качествата си на терена. Не искам да давам предварителна оценка на Шеху. Нашите фенове и футболната общественост най-добре дават оценка на играчите, които се раздават за отбора. Той може да играе на три позиции. Това е една от причините да го привлечем, тъй като търсим по-голямо спокойствие. Този човек ще запълни много позиции. Имам наблюдения върху този играч, а агент ни каза, че е свободен и не си е намерил още нов отбор. Реагирахме светкавично и за ден и половина извадихме визи и го привлякохме. Той е играл в сериозен отбор, като с Омония е бил в Лигата на конференциите и печели Купата на Кипър. Ако не се лъжа, на 13 юни е последният му мач с националния отбор на Нигерия. Мен ме интересува да играе силно за Левски, ако ще преди това да не е играл и организиран футбол", каза Стоилов за новия футболист на "сините".

"Няма по-голяма мотивация - като си играч на Левски, това е най-голямото дерби и си загубил миналата седмица", смята треньорът.

"Левски израсна много последната година и е на много добро ниво. Смятам, че ако са здрави всички, можем да се надиграваме с всички водещи отбори. Бройката на футболистите ни е малка и стеснена, но няма проблем. Няма дерби, в което Левски да не е бил горд. Но има да се подобряваме още като игра и стил", призна Мъри Стоилов.

"В ЦСКА имат възможност да играят различни хора, при нас съставът е по-ясен. Не  е лесно да определим стартовия им състав, защото имат голям брой футболисти, но ги познаваме и сме си направили труда да ги разучим. Именно за това привлякохме Шеху - за конкуренция и ротация на състава. Срещу Локомотив например нямаше нито един защитник на пейката и се наложи на Роналдо да играе на непривична позиция", призна той.

"Съдиите винаги имат моята толерантност. Ако се играе с уважение и респект - коректно, както на финала, няма да имат работа. Това е и наш ангажимент - на треньорите - футболния феърплей. Не желая да се създава напрежение около съдията. Що се отнася до отсъжданията в мача с Локомотив, имаше два момента. При първата ситуация може да се сбърка, защото има динамика на терена. Така че може да оневиним съдията. При 10 повторения на ВАР обаче да сбъркаш. Съмнявам се, че си некадърен, но съм сигурен, че си слуга", обвини той.

"Имаме проблем в атака и защита с Бари и Ноа. Ако бяха здрави, нямаше да имам дилеми. Но сега останалите имат възможност да покажат, че са футболисти на Левски и да демонстрират желание, амбиция, футболна интелигентност. Ако имаме имиджова опция за нов трансфер, може да стане, но се съмнявам, че може. Мина вече много време, а и нов нападател трябва да се впише в изключително ниски финансови параметри", завърши Станимир Стоилов.


По публикацията работи: Илиян Христов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Илия Груев-младши

Националът Груев с контузия в Англия

Футболистът на Лийдс Илия Груев получи контузия в коляното и бе сменен още в 19-ата минута по време на гостуването на Норич (1:1) в осмия кръг на Чемпиъншип. Българинът получи медицинска помощ на терена, но не успя да продължи участието си в мача. Подробности за състоянието засега не се съобщават. Груев е сред избраниците на националния селекционер..

публикувано на 02.10.24 в 06:19
Борусия вкара 7 гола на Селтик.

Гръмки победи за Дортмунд, Барселона, Сити, Интер и Брест в ШЛ

Борусия (Дортмунд) постигна гръмка победа със 7:1 над шотландския първенец Селтик (Глазгоу) и вече има 6 точки, както и най-добра голова разлика 10:1 след първите девет мача от втория кръг на Шампионската лига. Хеттрик за жълто-черните от Дортмунд постигна Карим Адейеми, а два гола добави лятното попълнение Серху Гираси. По веднъж се разписаха Емре Джан..

публикувано на 02.10.24 в 06:13
Арсенал - ПСЖ  2:0

Резултати от втория кръг в основната фаза на Шампионската лига

Резултатите в 9-те мача от втория кръг на основната фаза на Шампионската футболна лига: Залцбург - Брест  0:4 Щутгарт - Спарта Прага  1:1 Арсенал - Пари Сен Жермен  2:0 Леверкузен - Милан   1:0 Барселона - Йънг Бойс    5:0 Дортмунд - Селтик   7:1 Интер - Цървена звезда   4:0 ПСВ Айндховен - Спортинг Лисабон   1:1 Слован Братислава - Манчестър..

публикувано на 01.10.24 в 23:54
Президентът на федерацията Илияна Раева.

Федерацията извади Елвира Краснобаева от националния отбор

Федерацията по художествена гимнастика реагира със съобщение за желанието на Елвира Краснобаева да не се състезава за България, изтъквайки като причина семейни обстоятелства, потвърдено писмено от нейната майка и законен представител Александра Чернишева,  Гимнастичката Елвира Краснобаева отказа да се състезава за България, сменя националността си..

публикувано на 01.10.24 в 16:10
Станислав Митков спечели сребърен медал на СП по таекуондо при младежи

Станислав Митков спечели сребърен медал на СП по таекуондо за младежи

Станислав Митков спечели сребърен медал на световното първенство по олимпийско таекуондо за младежи и девойки, което се провежда в Корвя. Състезателят на ВенциславСоколов отстъпи с 0:2 рунда във финала в категория 63 килограма пред  корееца Джунг Джебин. Преди да стигне до двубоя за титлата представителят на клуб „Ахил“ записа 5 победи – над Кога..

публикувано на 01.10.24 в 13:24
Елвира Краснобаева

БФХГ ще излезе с официална позиция по случая "Елвира Краснобаева", след като проведе УС

Ръководството на Българската федерация по художествена гимнастика ще излезе с официална позиция по случая „Елвира Краснобаева“, след като проведе управителен съвет, съобщиха от централата специално за БНР. Гимнастичката Елвира Краснобаева отказа да се състезава за България, сменя националността си Припомням, че снощи гимнастичката публикува в..

публикувано на 01.10.24 в 12:00
Елвира Краснобаева

Гимнастичката Елвира Краснобаева отказа да се състезава за България, сменя националността си

Бронзовата медалистка на лента от европейското първенство в Будапеща - Елвира Краснобаева, вече няма да се състезава за България. Новината обяви самата тя в социалните мрежи.  "За мен беше чест да представям България. Благодаря на всички за всичко", написа Краснобаева в Инстаграм.  16-годишната спортистка е родена в Санкт Петербург.  На..

публикувано на 01.10.24 в 09:11