Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лудогорец - ХИК пряко по "Хоризонт"

Снимка: UEFA

Отборът на Лудогорец излиза срещи ХИК (Хелзинки) в сблъсък от третия кръг на груповата фаза на Лига Европа. Двубоят на стадион "Болт Арена" стартира в 19:45 часа. Срещата ще предаваме пряко по "Хоризонт".

"Орлите" се нуждаят от положителен резултат във Финландия, ако искат да запазят реални шансове за едно от първите две места в група С. До този момент футболистите на Анте Шимунджа имат три спечелени точки, които дойдоха при домакинството на Рома.

Положението при ХИК е далеч по-лошо. Отборът няма нито една точка, като не успя да реализира гол нито във вратата на Клаудио Браво, нито в тази на Руи Патрисио. Трябва да отбележим, че "сините" получиха и цели пет попадения в двата мача. 

В последния кръг от българския шампионат Лудогорец допусна изненадващо поражение с 0:1 от Локомотив (София). Това бе първа загуба за тима в ППФЛ  от началото на сезона. До голяма степен до негативния резултат за "зелените" се стигна след червения картон на Сисиньо още през първата част.

Финландският гранд пък загря за мача от Лига Европа с категорична победа с 3:0 над Интер Турку.

Часове преди двубоя с ХИК от щаба на Лудогорец заявиха, че очакват много здрава битка на изкуствения терен, което е голямото предимство на домакините.



По публикацията работи: Кръстина Иванова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Левски вкара 6 гола на Локомотив (Сф)

Левски стартира ударно с шест гола срещу Локомотив (Сф)

Отборът на Левски записа мечтан старт в първенството, като се наложи като гост над Локомотив (София) с 5:1. Отборът на Станислав Генчев показа и характер, като направи пълен обрат, след като позволи да изостане в резултата. Почти всички попадения паднаха преди почивката, като Анте Аралица изведе Локомотив напред, Алекс Колев изравни, Алдаир изведе..

публикувано на 20.07.24 в 23:28
Станимир Стоилов

Гьозтепе на Станимир Стоилов победи Лутън в контрола

Отборът на Гьозтепе, който е воден от българския треньор Станимир Стоилов, победи с 3:2 Лутън Таун в контролна среща, играна в Словения.  Новакът в елита на Турция поведе с два гола до първия половин час на срещата. Кубилай Канатзискуш и Ромуло Кардосо се разписаха в рамките на само 180 секунди, между 25-ата и 28-агта минута. Ялчън Каян..

публикувано на 20.07.24 в 22:27
Пирин, Дунав и Несебър започнаха с победи във Втора лига

Пирин, Дунав и Несебър започнаха с победи във Втора лига

Отборът на Пирин (Благоевград) се наложи при гостуването си на Спортист в Своге с 1:0 с ранен гол на нападателя Валентин Йосков. Дунав (Русе) започна ударно сезона с категоричен успех над Спартак в Плевен, като "драконите" вкараха всичките си пет попадение през първото полувреме. Несебър се наложи над втория тим на ЦСКА 1948 с..

публикувано на 20.07.24 в 22:24
Локомотив (Пловдив) победи с 1:0 Арда (Кърджали)

Локомотив (Пловдив) повали Арда в мач с два червени картона

Отборът на Локомотив (Пловдив) започна с победа новия сезон във футболната Първа лига, след като „черно-белите“ постигнаха минимален успех с 1:0 над Арда (Кърджали) като домакин. Единственото попадение в срещата бе дело на Ефе Али в 41-ата минута.  В четвъртата минута от добавеното време на първата част гол на Тонислав Йорданов от състава на..

публикувано на 20.07.24 в 21:25
Димо Андреев е втори в хвърлянето на чук

Трети медал за България на европейското по лека атлетика

Димо Андреев осигури трето отличие за България на европейското първенство по лека атлетика за юноши и девойки под 18 години в Банска Бистрица (Словакия). Българинът достигна до втората позиция в хвърлянето на чук със 72,49 метра. Възпитаникът на треньора Андриан Андреев постигна резултата при петия си опит. Европейски шампион в дисциплината..

публикувано на 20.07.24 в 20:51
Тадей Погачар

Тадей Погачар е още по-близо до трета титла в Тур дьо Франс

Тадей Погачар спечели 20-ия етап от колоездачната обиколка на Франция. Двукратният шампион измина планинското трасе от 132.8 километра между Ница и Кол дьо ла Кюлол за 4:04:22 часа.   25-годишния Погачар от отбора на Обединените арабски емирства регистрира 82-рата си победа в кариерата и пета от началото на състезанието. Словенецът е съвсем..

публикувано на 20.07.24 в 19:54
Дария Павлюк ще се бори за медал на 500 м едноместно кану

Още два финала за български лодки на световното по кану каяк

Мартин Нанчев и Дария Павлюк осигуриха още два финала за български лодки на Световното първенство по кану каяк за младежи до 23 години, юноши и девойки, което се провежда на Гребния канал в Пловдив. Мартин Нанчев ще се бори за разпределението на медалите на 500 метра едноместно кану при юношите. Той финишира на второ място в полуфиналната си..

публикувано на 20.07.24 в 19:49