Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ-СДС отново без депутат от Кърджали

Снимка: БГНЕС

ГЕРБ-СДС отново няма да има депутат от Кърджали във следващото Народно събрание. Разпределението на мандатите по райони сочи, че от петимата народни представители, които се излъчват от там, четирима ще са от листата на ДПС и един от новата формация, която влиза в парламента "Български възход".

Резултатите на партиите от изборите в района показват, че гласовете на ГЕРБ в Кърджали са 6 606, а коалицията е втора по резултат. За  „Български възход" гласувалите са само 654, а постигнатия резултат е осми. Това се дължи на методиката на разпределяне на мандатите, която е записана в Изборния кодекс. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Служители на ООН с леки наранявания след взрив в близост до автомобила им до южната граница на Ливан

Трима служители от мироопазващите сили на ООН са получили леки наранявания след взрив в близост до автомобила им до южната граница на Ливан, където "Хизбула" и Израел водят почти всекидневен огън. "Всички миротворци в патрула се завърнаха благополучно в базата си. Разглеждаме инцидента", казаха от Временните сили на ООН в Ливан.  По-рано Национална..

публикувано на 18.08.24 в 17:16

Народно читалище "Георги Парцалев 1901" с различна благотворителна изложба

В град Левски подготвят една различна благотворителна изложба. В Народно читалище "Георги Парцалев 1901" ще бъде показано творчеството на децата от общината през лятната ваканция. Лятото е в разгара си, заниманията в читалището, което носи името на големия български артист Георги Парцалев, роден в Левски привлича все повече..

публикувано на 18.08.24 в 16:53
Регионалния исторически музей в Плевен

Регионалният исторически музей и неговите тайни

Наричат Плевен "Град на музеите". Историята тук е на всяка крачка. Ако искате да имате цялостен поглед върху живота в региона, обезателно трябва да посетите Регионалния исторически музей.  Той е сред най-богатите у нас, с ценни и уникални експонати. В парка на музея се провеждат много концерти и културни събития. В музея можеш да..

публикувано на 18.08.24 в 16:48

Над 31 000 души са пристигнали незаконно в Испания тази година

Испанските власти съобщиха за увеличаване на мигрантския поток от началото на тази година с близо две трети в сравнение с миналата. До 15 август в страната са пристигнали незаконно над 31 хиляди души. Общо 31 155-ма мигранти са пристигнали незаконно в Испания тази година - с над 12 хиляди повече, отколкото през същия период на миналата..

публикувано на 18.08.24 в 16:32

28 пияни и 11 дрогирани шофьори са заловени за денонощие

28 пияни и 11 дрогирани водачи са заловени от полицията при акции в страната през изминалото денонощие. Това съобщават от МВР.  От началото на акцията са проверени 12 432 моторни превозни средства.  Извършен е контрол на 14 411 водачи и пътници. Съставени са 3620 фиша и 676 акта за установени административни нарушения.  Акцент в операцията на..

публикувано на 18.08.24 в 16:20

Расте броят на жертвите на снощните удари в Газа

При израелските удари в Газа тази нощ са загинали 25 души, докато държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън се отправя за пореден път към региона, за да се опита да сключи споразумение за прекратяване на огъня.  19 души са загинали при удари в Газа При последните израелски бомбардировки е засегната къща в централния град Дейр ал Балах,..

публикувано на 18.08.24 в 16:14
Руска самоходна 122-милиметрова ракетна установка БМ-21 `Град` стреля в близост до бойната линия край Соледар, Донецка област, Украйна, 13 август 2024 г.

Русия обяви, че е превзела село в Донецка област, Украйна - че е унищожила мост в Курска

Русия обяви, че нейни военни части са превзели село Свиридоновка в украинската Донецка област. Селото се намира само на 15 километра от логистичния център Покровск, който руската армия се стреми да овладее през последните седмици.  Украйна от своя страна твърди, че нейните войски продължават да напредват в руската Курска област и вече контролират там..

публикувано на 18.08.24 в 15:57