Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От прокуратурата съобщиха, че като обвиняем по случая е привлечен 23-годишен мъж

МВР работи по две версии за убийството на таксиметровия шофьор в София (обновена)

| обновено на 09.10.22 в 16:56
Снимка: Радио ВИДИН

МВР обяви, че работи по две версии за смъртта на таксиметровия шофьор, който почина в събота след побой в София. По случая беше задържан 23-годишен мъж с криминални регистрации. По-късно днес от прокуратурата съобщиха, че той е привлечен като обвиняем за смъртта на таксиметровия шофьор в събота в кв. "Разсадника",

Той е привлечен под отговорност за причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на умишлена средна телесна повреда. Задържан е за 72 часа.

Тази вечер главният прокурор Иван Гешев ще разговаря с жители на столичния квартал Факултета. Той е поканен във връзка с поредния случай на агресия на пътя, в който почина млад шофьор от ромски произход, съобщават от държавното обвинение.

Близките на починалия настояват за справедливост. 

Близки и познати на починалия снощи в София 34-годишен таксиметров шофьор се събраха днес на мирен протест близо до мястото на инцидента в квартал "Разсадника". Хората изразиха недоволство, че никой от екипите в близката АГ болница не е излязъл да окаже първа помощ. 

Около 16:00 часа беше блокирано кръстовището на столичните булеварди "Константин Величков" и "Александър Стамболийски". Пропускат се обаче колите на градския транспорт.

При разследването ще се изяснява колко души са нападнали таксиметровия водач. Предстои да стане ясна и точната причина за смъртта на 34-годишния таксиметров шофьор. Той почина след побой. 

До инцидента се стига след засичане на два автомобила в софийския квартал "Разсадника". Един от първите пристигнали на мястото на инцидента беше братът на починалия водач: "Изтичах до тука да видя какво става и с какво са го били, как са го били, не мога да ви кажа и аз".

Сбиването е станало на метри от столична АГ болница. Пристигналите на място полицаи арестуват другия участник в скандала. Това е млад мъж от София, с криминални прояви и е известен на МВР. 

Полицията разследва и дали в сбиването не са се намесили и други хора. Според близките на водача на таксито той е бил нападнат от няколко човека. Те поискаха и максимална присъда: "Ако излезе, ще му стъжним живота. Всичките тука, цялата рода".

Полицията работи и по втора версия. Дали задържаният не е нападнат и удрян от познати на починалия водач. По случая има и образувано досъдебно производство. 

Заради инцидента снощи близки на починалия шофьор протестираха за кратко пред 3-то РПУ в София, както и на бул."Тодор Александров". 

По-късно през нощта таксиметрови шофьори блокираха кръстовището на Орлов мост в знак на съпричастност към семейството на починалия техен колега. Кръстовището беше освободено за движение рано тази сутрин.

Служебният вицепремиер и министър на транспорта Христо Алексиев през следващите дни ще разговаря с представители на таксиметровия бранш. От транспортното министерство съобщиха, че ще бъдат обсъдени конкретни мерки за подобряване на сигурността на таксиметровите водачи след поредния случай на посегателство срещу шофьор на такси. В срещата ще вземат участие и представители на професионалното ръководство на МВР.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Кюстендилските художници с амбиция за собствена иконописна школа

Деветима кюстендилски художници аранжираха изложба с икони в двора на храма "Св. великомъченик Димитър" и Архирейското наместничество в града - така местните творци имат амбицията да създадат своя иконописна школа, отбеляза преподавателят по изобразително изкуство Евгени Серафимов, чиято е инициативата. Заедно с архирейския наместник на Кюстендил..

публикувано на 05.05.24 в 20:46
 Израелски войник на пост.

Според Axios САЩ са спрели договорена доставка на боеприпаси за израелската армия

Съединените щати са спрели предварително договорена доставка на боеприпаси за израелската армия, съобщава Axios. Изданието не уточнява за какви боеприпаси става дума, освен че са американско производство. Официално потвърждение за решението на американската администрация, което би било прецедент от началото на войната в Газа, няма. Axios се..

публикувано на 05.05.24 в 20:20
Снимката е илюстративна, архив.

Не пропускат камиони над 7,5 т през ГКПП "Дуранкулак"/"Вама веке" до 22 ч.

Трафикът е интензивен нa граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Русе" на границата с Румъния на изход за леки автомобили, както и на пунктовете на границата с Гърция "Маказа" и "Кулата" на вход за леки автомобили. Това информира Главна дирекция "Гранична полиция" на интернет страницата си. Румънските гранични власти няма да пропускат камиони..

публикувано на 05.05.24 в 20:13
Мадона (в центъра) по време на безплатния концерт, който изнесе на плажа Копакабана в Рио де Жанейро, Бразилия, 4 май 2024 г.

Мадона зарадва феновете си в Бразилия с безплатен концерт, дойдоха над 1,5 млн. души

Американската попзвезда Мадона изнесе безплатен концерт на Копакабана, който привлече над милион и половина души. Те изпълниха района около известния плаж в Рио де Жанейро. В продължение на над два часа 65-годишната американска поп икона изпълни едни от най-големите си хитове: Феновете на Мадона бяха впечатлени от безплатното шоу, въпреки че на..

публикувано на 05.05.24 в 19:59
Изглед към Часов Яр, Донецка област, архив, април 2023 г.

Според вашингтонския ISW руските войски не са постигнали видим напредък в Часов Яр

Руските войски не са постигнали видим напредък в опитите да овладеят източния украински град Часов Яр, съобщава вашингтонският Институт за изследване на войната ( ISW) . От института опровергават твърденията в противното на руски блогъри. Според западни военни анализатори Часов Яр е стратегически важен като най-силния опорен пункт преди..

публикувано на 05.05.24 в 19:35
Директорът на ЦРУ Уилям Бърнс

Директорът на ЦРУ на спешна среща с премиера на Катар заради преговорите Израел - "Хамас"

Директорът на ЦРУ Уилям Бърнс заминава за Доха за спешна среща с премиера на Катар, предаде Ройтерс. Бърнс ще се опита да окаже натиск върху Израел и "Хамас" за продължаване на преговорите, след като стана ясно, че ислямисткото движение не отстъпва от позицията си за прекратяване на военните действия в Ивицата Газа в замяна на освобождаването на..

публикувано на 05.05.24 в 19:25

Великден в Разложко с триетажно мъжко хоро и рисувани с восък яйца

Хиляди вярващи посрещнаха Възкресение Христово в храмовете на Неврокопска епархия, а първият ден на Великден дойде със слънце.  Христос воскресе! Православният свят посрещна Празника на празниците В региона има места, които са самобитни и от векове пазят своята различност във фолклорните традиции, свързани с Великден.  Разложкото село..

публикувано на 05.05.24 в 18:43