Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Новини с добавена стойност" с Г-н Балев: Пръскам от небето познание и печал

Снимка: Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

Добра среща и здраве желаем във всяко едно отношение, скъпи съучастници, уважаеми слушатели на “Новини с добавена стойност”, един бюлетин, който пръска знание и печал в стил селскостопански пънк-рок.

Ние се носим в простора като небесен комбайн, като редосеялка и като пръскачка по небосвода син. Комбайнааа, пръскачка…Ой! И пръскаме ли, пръскаме нашите животворни субстанции.

В синевината на небесните простори

ний пръскаме вълшебните разтвори…

Ех!

Така някакси поетично и селскостопански я караме тия дни, защото забелязахме повишени нива на тревога в населението.

Хората забелязали, че ги пръскаме от небето и се притеснили, че нещо лошо ще им направим.

Спокойно, скъпи съучастници, няма нищо страшно, всичко е за добро. Аз лично приготвям субстанциите, лично ги разпръсквам от небето и гарантирам, че всички препарати са клинично чисти и благотворни. Нещо като манната небесна, с която се хранили евреите, докато се лутали из пустинята.

Сега например особено гъсто съм обработил с моите препарати атмосферата над село София, защото искам да въздействам положително на националната ферма за политически добитък - парламента. Искам най-после да се състави правителство, което да съчетае полезното с благородното и да укроти народа, че в небето всичко е спокойно.

И стига толкова избори и служебни кабинети, тука го обърнахме на полупрезидентска служебна република. Сигурно и на Румен Радев му омръзна да реди кабинети като някакъв шеф-екзекутор на офиса или chief executive officer. Като президента на Съединените щати, който е началник на екзекутивната, сиреч изпълнителната власт.

И в Щатите пак долу-горе практично са я наредили, така че президентът може да безчинства не повече от 8 години. След което го сменят с друг, защото са преценили, че с времето на тая висока позиция се полудява. А в Русия и азиатските президентски хаганати властта не само че е еднолично самодържавна, ами президентите стоят на високите си постове пожизнено или докато не оплескат нещата като Путин в Украйна.

Когато човек стои във висините дълго време, диша разреден въздух и няма кой да го напръска с освежаващи мозъка субстанции, идват му на акъла глупави опустошителни идеи като да унищожи няколкостотин хиляди човека и да разруши съседната държава, без дори да може да я завладее.

Разбира се, и американските президенти правят глупости, но след Виетнам са си взели някои поуки и от агресията им страдат предимно други народи.

А от руската агресия страдат народите на Украйна, ала страдат и народите на руската федерация, че и самата федерация.

Ето това е непоносимо за русофила в мен - че тази война може да съсипе Русия.

Човекофилът и българофилът в мен обаче още повече се притесняват от ядрения шантаж на Путин, защото една ядрена война може да ни провали опитите да съставим редовен кабинет.

България все пак се води парламентарна република, а не служебна и полупрезидентска.

Искаме достатъчно време и пространство за Бойко Борисов - да събере смелите рицари около кръглата маса като един Крал Артур от Банкя и да намерим формулата за национално съгласие.

Потенциалните партньори обаче се дърпат от ГЕРБ, защото с кожата си усещат, че взаимодействието с Борисов може да им причини бърза, ала болезнена политическа смърт. По-бърза и от атомната бомба.

Аз обаче призовавам всички към решително действие - бързайте, за да не ви изпревари Путин, ако реши да удари Алла Пугачова със стратегическо ядрено оръжие.

Дори да гръмне атомната бомба

и да избухне цял Армагедон,

танцувайте, приятели, кизомба

за дружна песен, братя, дайте тон!



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Германия подкрепи Харков след руската офанзива

Германия призова съюзниците на Украйна да продължат да подкрепят Киев, след като Русия започна офанзива срещу северната част на Харковска област, предава АФП. Украйна съобщи за опит на руски диверсионни групи да пробият границата "Хората от Харков продължават смело да се съпротивляват на постоянните руски бомбардировки. Вашата смелост изисква..

публикувано на 10.05.24 в 22:43
Джон Кърби

Кърби: Все още няма мащабна операция срещу Рафах

Съединените щати отново изразиха загриженост относно израелското нападение срещу Рафах, но заявиха, че все още не са видели мащабна операция срещу препълнения с бежанци от целия анклав град.  От Белия дом подчертаха, че въпреки че преговорите по споразумението за прекратяване на огъня срещу заложници в Ивицата Газа засега са приключиха без споразумение,..

публикувано на 10.05.24 в 22:39
Президентът на Украйна Володомир Зеленски

Зеленски: По цялата фронтова линия се водят тежки сражения

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че по цялата фронтова линия се водят "тежки сражения", след като Русия започна мащабна сухопътна офанзива в североизточната част на страната. Русия продължава настъплението си в Харковска област на Украйна "Има тежки сражения по цялата фронтова линия", заяви Зеленски в публикация в социалните мрежи,..

публикувано на 10.05.24 в 22:19
Кулите

Дарение от 1 милион евро за спасяването на средновековната кула "Гаризенда“ в Болоня

Американският милиардер и топ мениджър в света на икономиката Ерик Шмид направи уникално дарение за спасяването на средновековната кула "Гаризенда“ – символ на Болоня със съседната ѝ „Азинели“, застрашена от срутване. Обезопасиха кулата Гаризенда в Болоня – един от символите на града Дарението е от 1 милион евро. Дело е на Ерик Шмид - бивш..

публикувано на 10.05.24 в 21:45

Русия продължава настъплението си в Харковска област на Украйна

Руски части са овладели четири села в украинската Харковска област и се опитват да си проправят път към град Волчанск. Това съобщи изданието "Украинская правда", като се позова на военни източници. От Волчанск и околните селище се евакуират местните жители. Русия с атака в Харковска област Президентът на Володимир Зеленски увери, че украинското..

публикувано на 10.05.24 в 21:15
Президентът на САЩ Джо Байдън

САЩ обявиха нов пакет от 400 млн. долара помощ за Украйна

Съединените щати обявиха нов пакет от военна помощ в размер на 400 млн. долара за Киев, след като Русия започна изненадваща сухопътна офанзива в Североизточна Украйна. Русия с атака в Харковска област В меморандум, публикуван от Белия дом, президентът Джо Байдън разрешава "предоставянето на отбранителни продукти и услуги на Министерството на..

публикувано на 10.05.24 в 20:59

Огнище на птичи грип в Хасковска област

Ново огнище на птичи грип е регистрирано в Хасковска област, съобщават от Българската агенция по безопасност на храните. Заразата е засечена във ферма със 6 300 патици в симеоновградското село Константиново. Заболелите патици ще бъдат умъртвени по хуманен начин. Определена е 3-километрова предпазна зона, в която попадат село Константиново и харманлийското..

публикувано на 10.05.24 в 19:50