Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ботев (Пловдив) - Пирин пряко по "Хоризонт"

Снимка: БФС

Предстоят срещи от 14-тия кръг в Първа футболна лига. Ботев Пловдив посреща Пирин в мач, който ще предаваме пряко по програма Хоризон, а  ЦСКА (София) е домакин на  Хебър.


Ботев (Пловдив) - Пирин - срещата на футболен комплекс Ботев 1912 в Коматево започва в 17:00ч. и противопоставя два от отборите в дъното на класирането.

Домакините от Ботев заемат 13-а позиция с актив от 10 точки, а Пирин е 15-и с 8 точки. Точно поради тази причина и двата отбора ще преследват трите точки на всяка цена.

Наставникът на “жълто-черните” Желко Копич няма да може да разчита на капитана на отбора Виктор Генев, както и на нападателя в чудесна форма – Антоан Бароан. И двамата пропускат срещата поради натрупани жълти картони.

Джеймс Ето‘о обаче се завръща и ще бъде на разположение, Бисер Бонев също се включи в тренировъчните занимания с основната група от футболисти, след пропускане на последните срещи на “канарчетата”. Тодор Неделев продължава своето възстановяване, въпреки че вече тренира по специална програма.

В предишния кръг Ботев загуби от Левски с 0:1 на „Герена“, като след срещата ръководството на „канарчетата“ входира жалба заради съдийството. 

От своя страна Пирин пристига в Пловдив след нулево равенство срещу тима на Берое (Стара Загора). Пирин заема 15-то място с 8 точки актив в Първа лига.

В последните 3 мача, “канарчетата” категорично надделяват над състава на Пирин, като записват 3 победи.

ЦСКА - София излиза срещу Хебър  в късния двубой днес. Срещата на стадион "Българска армия" започва в 19:15 часа. При победа момчетата на Саша Илич ще излязат първи във временното класиране, изпреварвайки ЦСКА 1948 и Лудогорец, преди отборите на Любослав Пенев и Анте Шимунджа да изиграят своите мачове от шампионата.

"Червените" ще търсят завръщане на победния път, след като в предишния кръг загубиха напеченото дерби с Лудогорец в Разград. Въпреки поражението от шампионите, футболистите на Илич получиха добра оценка от страна на феновете на тима. Очаква се в сметките на сръбския специалист да се завърнат двама от основните му играчи - Дауда Бамба и Брадли де Нойер, който пропуснаха сражението на "Хювефарма Арена" заради леки травми.

Едва ли треньорът на "червените" ще прибегне до някакви сериозни експерименти в своя състав срещу Хебър, предвид слабата продукция, която изнесе отборът му срещу Пирин (Благоевград) в предишното домакинство. Със сигурност провал, в т.ч. реми, срещу 12-ия в класирането Хебър ще ядоса допълнително най-верните привърженици на "червените", които продължават своя бойкот на клубното ръководство, започнал след края на миналия сезон.

Същевременно Хебър (Пазарджик) пристига на "Армията" без да има какво да губи, воден от млад наставник, който познава отлично всяко кътче в Борисовата градина - Владимир Манчев. Момчетата на бившата звезда на Лил, Леванте и Валядолид вече объркаха сметките на един по-горе стоящ тим в първенството - удариха с 3:2 Локомотив (София) на Станислав Генчев преди седмица.

След успеха над "железничарите" Манчев се пошегува, че неговият отбор не е вкарвал три гола дори на тренировка. Очаква се гостите от Пазарджик да имат агитка на “Армията”, като ръководството на клуба и общинарите в Пазарджик традиционно организират безплатен транспорт до София за феновете на тима.



По публикацията работи: Кръстина Иванова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Футболна Испания спечели още една европейска титла

Испания добави още една титла във витрината на футболната федерация. Юношите до 19 години спечелиха първенството на континента. На финала в Белфаст, Северна Ирландия  младите испанци се наложиха с 2:0 над Франция с попадения на Икер Браво в 41-ата минута и на Асане Диао в 69-ата минута. Четвърт час преди края на мача Йони Гомис от отбора на..

публикувано на 29.07.24 в 06:31

Франция започна защитата на титлата във волейбола с успех

Отборът на Франция, който е олимпийски шампион от Токио в мъжкия волейбол, започна защитата на отличието си с труден успех над тима на Сърбия с 3:2 (23:25, 25:17, 25:17, 21:25, 15:6).  Сърбите изненадаха домакините още в първата част, която спечелиха след 28 минути игра. "Петлите" успяха да направят обрат, като поведоха, но Сърбия не се отказа и взе..

публикувано на 29.07.24 в 05:55

Специална гривна изненада гимнастичката Валентина Георгиева в Париж

Специална гривна получи като подарък за рождения си ден гимнастичката Валентина Георгиева. Бижуто беше поръчано специално за европейската ни вицешампионка от приятеля й Момчил Марков и нейното семейство. "Докато Валя беше на европейското първенство в Римини, Международната федерация пусна стори на въпросния подарък. Започна едно голямо издирване...

публикувано на 28.07.24 в 22:12
Валентина Георгиева

Рожденичката Валентина Георгиева със сериозна заявка за олимпийски финал

Валентина Георгиева поведе в квалификацията на прескок на турнира по спортна гимнастика при жените на Олимпийските игри в Париж. Георгиева, която дебютира на олимпийски игри, днес има рожден ден и навършва 18 години. На коронния си уред прескок тя получи средна оценка от 13.999 точки, след като имаше 14.166 за първия опит и 13.833 за втория...

публикувано на 28.07.24 в 12:57
Алекс де Минор

Алекс де Минор се отказа от олимпийския турнир по тенис поради контузия

Австралиецът Алекс де Минор се отказа от участие в игрите поединично от олимпийския турнир по тенис в Париж, съобщиха от Австралийския олимпийски комитет. Де Минор, който е на шесто място в световната ранглиста по тенис, все още не е възстановен от травмата, която получи по време на участието си на "Уимбълдън". Въпреки направената..

публикувано на 28.07.24 в 11:45
река Сена

Бактерия провали тренировката на триатлонистите в Париж

Планирано за неделя тренировъчно плуване на триатлонистите беше отменено поради лошо качество на водата в река Сена. Това съобщиха от пресслужбата на организационния комитет на Олимпийските игри в Париж. "Организационният комитет на Олимпиадата, Международната федерация по триатлон и местните власти съвместно решиха да отменят част от..

публикувано на 28.07.24 в 11:37
Жоел Арате

Жоел Арате: Аркадата на Росенов не ме притеснява

Старши треньорът на националния отбор на България по бокс за мъже Жоел Арате остана доволен от..

публикувано на 28.07.24 в 11:33