Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА 1948 оглави класирането в Първа лига

Снимка: БФС

Евгений Седюк и Парвиз Умарбаев вкараха два гола за пет минути през първото полувреме и ЦСКА 1948 победи с 2:0 Спартак (Варна) в мач от 14-ия кръг на efbet Лига. Така "червените" се върнаха на първото място в класирането.

ЦСКА 1948 е с актив от 30 точки и две повече от ЦСКА-София, но съставът на Саша Илич е с два мача по-малко. С още един пасив е Лудогорец, който изостава с четири точки.

Отборът на Любослав Пенев изкова победата още през първото полувреме. В 33-та минута Джонатан Перейра центрира пред вратата на Спартак и Евгений Сердюк изпрати топката в мрежата с глава, а пет по-късно Парвиз Умарбаев получи подаване от Ивайло Чочев на границата на наказателното поле и преодоля за втори път Иван Дичевски.

През второто полувреме положенията бяха кът и ЦСКА 1948 спечели заслужено с 2:0. Това остави Спартак на дъното в класирането с актив от пет точки.

"Бяхме по-настоятелни, играехме пред тяхната врата, създадохме доста положения и вкарахме два гола, които се оказаха достатъчни за трите точки. Обръщаме внимание на всеки един елемент от играта и се стараем да бъдем по-добри в следващия мач. От гледна точка на самочувствие бе хубаво Сердюк и Умарбаев да вкарат. Те още свикват със стила ни. Дай Боже да продължаваме така. Винаги има един или двама, които са контузени, но за момента няма такива с трайни травми. Продължаваме да се подготвяме сериозно и отговорно. В никакъв случай няма да подценим който и да е съперник, още по-малко Славия. За нас няма лесни мачове", заяви старши треньорът на "червените" Любослав Пенев след победата.

"Победиха ни без реални голови ситуации. Бяхме неподготвени при едно центриране, а след това се пропукахме в средата на игрището. Да, ЦСКА владееше инициативата, но за чисти положения не се сещам. Планът ни в защитата проработи. Не бяхме в оптимален състав, но разчитаме на всички. Опитахме да се противопоставим на изключително силен отбор и ако бяхме използвали положенията ни, можеше да се получи мач с по-голямо напрежение. Ще се борим да се подобряваме", заяви старши треньорът на отбора Тодор Киселичков.

По публикацията работи: Кръстина Иванова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Футболна Испания спечели още една европейска титла

Испания добави още една титла във витрината на футболната федерация. Юношите до 19 години спечелиха първенството на континента. На финала в Белфаст, Северна Ирландия  младите испанци се наложиха с 2:0 над Франция с попадения на Икер Браво в 41-ата минута и на Асане Диао в 69-ата минута. Четвърт час преди края на мача Йони Гомис от отбора на..

публикувано на 29.07.24 в 06:31

Франция започна защитата на титлата във волейбола с успех

Отборът на Франция, който е олимпийски шампион от Токио в мъжкия волейбол, започна защитата на отличието си с труден успех над тима на Сърбия с 3:2 (23:25, 25:17, 25:17, 21:25, 15:6).  Сърбите изненадаха домакините още в първата част, която спечелиха след 28 минути игра. "Петлите" успяха да направят обрат, като поведоха, но Сърбия не се отказа и взе..

публикувано на 29.07.24 в 05:55

Специална гривна изненада гимнастичката Валентина Георгиева в Париж

Специална гривна получи като подарък за рождения си ден гимнастичката Валентина Георгиева. Бижуто беше поръчано специално за европейската ни вицешампионка от приятеля й Момчил Марков и нейното семейство. "Докато Валя беше на европейското първенство в Римини, Международната федерация пусна стори на въпросния подарък. Започна едно голямо издирване...

публикувано на 28.07.24 в 22:12
Валентина Георгиева

Рожденичката Валентина Георгиева със сериозна заявка за олимпийски финал

Валентина Георгиева поведе в квалификацията на прескок на турнира по спортна гимнастика при жените на Олимпийските игри в Париж. Георгиева, която дебютира на олимпийски игри, днес има рожден ден и навършва 18 години. На коронния си уред прескок тя получи средна оценка от 13.999 точки, след като имаше 14.166 за първия опит и 13.833 за втория...

публикувано на 28.07.24 в 12:57
Алекс де Минор

Алекс де Минор се отказа от олимпийския турнир по тенис поради контузия

Австралиецът Алекс де Минор се отказа от участие в игрите поединично от олимпийския турнир по тенис в Париж, съобщиха от Австралийския олимпийски комитет. Де Минор, който е на шесто място в световната ранглиста по тенис, все още не е възстановен от травмата, която получи по време на участието си на "Уимбълдън". Въпреки направената..

публикувано на 28.07.24 в 11:45
река Сена

Бактерия провали тренировката на триатлонистите в Париж

Планирано за неделя тренировъчно плуване на триатлонистите беше отменено поради лошо качество на водата в река Сена. Това съобщиха от пресслужбата на организационния комитет на Олимпийските игри в Париж. "Организационният комитет на Олимпиадата, Международната федерация по триатлон и местните власти съвместно решиха да отменят част от..

публикувано на 28.07.24 в 11:37
Жоел Арате

Жоел Арате: Аркадата на Росенов не ме притеснява

Старши треньорът на националния отбор на България по бокс за мъже Жоел Арате остана доволен от..

публикувано на 28.07.24 в 11:33