Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още три отбора са на осминафинала в Шампионската лига

Атлетико (Мадрид) и Байер Леверкузен завършиха 2:2
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Завършиха и вторите осем мача от 5-тия кръг в групите на Шампионската лига по футбол. Преди финалния кръг още три отбора си гарантираха осминафиналите в турнира. Това са Интер, Ливърпул и Порто, които се присъединиха към Челси, Реал (Мадрид), Манчестър Сити, Борусия (Дортмунд), Бенфика, ПСЖ, Наполи, Брюз и Байерн (Мюнхен). В това време още няколко фаворити завършиха участието си – това са Барселона Атлетико (Мадрид) и Аякс, които се присъединиха към Ювентус и Севиля.

Резултатите:

Първа група

Аякс - Ливърпул 0:3
Наполи - Рейнджърс 3:0

Втора група

Брюж - Порто 0:4
Атлетико (Мадрид) - Байер (Леверкузен) 2:2

Трета група

Интер - Виктория (Пилзен) 4:0
Барселона - Байер (Мюнхен) 0:3

Четвърта група

Айнтрахт (Франкфурт) - Марсилия 2:1
Тотнъм - Спортинг 1:1


По публикацията работи: Антони Йорданов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Весела Димитрова и ансамбъл (жени)

Весела Димитрова: Най-опасните ни конкуренти са всички участници в олимпийските игри

Националният ансамбъл по художествена гимнастика ще участва на Световната купа в Клуж-Напока (Румъния) от 12 до 14 юли и ще проведе едноседмичен лагер в Париж преди олимпийските игри, който ще започнат на 26 юли. Това обяви на пресконференция старши треньорът на тима Весела Димитрова. Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и..

публикувано на 13.06.24 в 15:01

Братислав Кръстев: След 10 години ще се мерим с Германия и Белгия в снукъра

На демонстративния турнир по снукър в Пловдив и София преди дни шампионът на България Братислав Кръстев имаше възможността да играе рамо до рамо с легендите Джон Хигинс и Рони О’Съливан. Нашият майстор, сега и треньор, разказа в интервю за БНР за впечатленията си и за развитието на играта у нас. След 10 години ще бъдем водеща сила на..

публикувано на 13.06.24 в 13:25
Лоренцо Музети

Лоренцо Музети на четвъртфинал в Щутгарт

Лоренцо Музети достигна до четвъртфиналите на турнира по тенис на трева в Щутгарт (Германия) с награден фонд 812 хиляди евро. Италианецът, номер 5 в схемата, се наложи с 6:7 (9), 7:6 (5), 6:3 срещу представителя на домакините Доминик Кьопфер. Музети пропусна пет сетбола в първата част и след това навакса изоставане от 3:5 във втория сет,..

публикувано на 13.06.24 в 07:50
Тиаго Мота

Тиаго Мота е новият треньор на Ювентус

Тиаго Мота беше назначен за старши треньор на футболния Ювентус, съобщават от италианския клуб. 41-годишният специалист заменя на поста Масимилиано Алегри. Договорът на Мота с гранда от Торино е до лятото на 2027 година. През последната кампания италиано-бразилският треньор за първи път изведе Болоня до участие в Шампионската лига. "Много съм..

публикувано на 13.06.24 в 07:43
Щафети 4 по 100 метра

Олимпийският шампион Италия с титлата в щафетата на 4 по 100 метра за мъже

Олимпийският шампион Италия спечели титлата в щафетата на 4 по 100 метра на Европейското първенство по лека атлетика, което приключи в Рим. "Адзурите" в състав Матео Мелуцо, Ламонт Джейкъбс, Лоренцо Пата и Филипо Торту завършиха за 37.82 секунди и не оставиха шансове за своите конкуренти. Нидерландия и Германия се класираха на второто и..

публикувано на 13.06.24 в 07:39
Пламена Миткова

Пламена Миткова с личен рекорд и 7-мо място в Рим

Пламена Миткова постигна личен рекорд и зае 7-ото място във финална в скока на дължина при жените на Европейското първенство по лека атлетика в Рим. Тя преодоля 6.80 метра при втория си опит. Миткова започна много лошо и при първия си опит записа фаул, но веднага след това демонстрира страхотна воля, която я нареди сред първите три във..

публикувано на 12.06.24 в 23:40
Станислав Генчев

Генчев: Левски има един почти готов трансфер, закъсняващ играч ще бъде глобен

Левски трябва да изгради собствен стил на игра, с който да се съобразяват неговите противници, а не обратното. Това заяви старши треньорът на 26-кратните футболни шампиони Станислав Генчев на пресконференция преди началото на лятната подготовка на "сините". В първото си интервю като нов треньор на Левски, Генчев заяви, че "сините" трябва да играят..

публикувано на 12.06.24 в 18:15