Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рома обърна Лудогорец на "Олимпико"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Рома победи Лудогорец с 3:1 и се класираха за фазата на елиминациите в Лига Европа. С успеха римляните събраха 10 точки и изместиха разградчани от второто място в група С на турнира. Лудогорец завърши на трета позиция със 7 точки и продължава участието си в турнира Лига на конференциите напролет.

Лудогорец поведе с гол на Рик Джонатан през първото полувреме, но Рома доминираше след почивката и обърна развоя на мача с две попадения на капитана Лоренцо Пелегрини от дузпи и едно на Николо Дзаниоло, който влезе на почивката и освен гола, изработи и двете дузпи за своя тим. Съдията Никола Дабанович от Черна гора отмени гол на Лудогорец за 2:2 и даде червен картон на Оливие Вердон в края на мача за опасна игра.

Лудогорец изигра перфектно първо полувреме, в което създаде три-четири ситуации и заслужено се оттегли с гол аванс на почивката. В 21-а минута Каули и Тиаго комбинираха добре и създадоха ситуация за Бърнард Текпетей, който стреля мощно, но в аут. В 38-ата минута отново Текпетей проби и стреля по тревата, но отново не намери рамката на вратата.  Три минути по-късно Каули завърши поредна контраатака с удар от границата на наказателното поле, но топката "облиза" гредата и излезе в аут.

Силната игра на Лудогорец се увенча с попадение, което реализира Рик Джонатан в 42-а минута.  Бразилецът пое топката в своята половина, пробяга половината терен и с мощен шут от дъгата на наказателното поле не остави шансове на Руи Патрисио.Играчите на Рома тотално разочароваха изпълнилите до краен предел стадиона свои привърженици и бяха изпратени с освирквания към съблекалнята.

Жозе Моуриньо реагира на ситуацията и извърши три промени на почивката, с които тотално преобрази играта на Рома. Португалецът извади неубедителните Белоти, Камара и Карсдорп и внесе свежест в играта с пускането на Волпато, Дзаниоло и Кристанте. Веднага след подновяването на играта играчите на Рома се втурнаха в атака и още в началните секунди на втората част Дзаниоло и Ел Шаарауи пропуснаха чисти положения.Натискът на римляните даде резултат в 56-а минута, когато Дзаниоло бе повален в наказателното поле от Сисиньо и реферът отсъди дузпа, която Лоренцо Пелегрини превърна в гол за 1:1.

Десет минути по-късно ситуацията се повтори: Дзаниоло бе изведен на стрелкова позиция и Вердон го фаулира, а съдията не се поколеба да отсъди втора дузпа за Рома. Зад топката отново застана Пелегрини, като отново прати Серджио Падт в противоположния ъгъл - 2:1.

Второто попадение за Рома намали устрема на домакините и това позволи на Лудогорец отново да погледне към вратата на Патрисио . В 73-а минута Тисера стреля опасно, но вратарят спаси. Две минути по-късно разградчани стигнаха до гол, който отбеляза бразилецът Нонато. Попадението обаче бе отменено след преглеждане на ситуацията с ВАР заради фаул на Рик срещу Ибаньес в началото на атаката.

Пет минути преди края на редовното време героят на мача Дзаниоло увенча отличната си игра с попадение след индивидуален пробив за крайното 3:1. В края Лудогорец остана с 10 души след червен картон на Оливие Вердон за опасна игра срещу Залевски.

Рома – Лудогорец - 3:1

0:1 Рик Джонатан 42

1:1 Лоренцо Пелегрини 56-дузпа

2:1 Лоренцо Пелегрини 65-дузпа

3:1 Николо Дзаниоло 85

Рома: Руи Патрисио, Рик Карсдорп (46-Браян Кристанте), Крис Смолинг, Рожер Ибаньес, Матиас Виня, Лоренцо Пелегрини, Неманя Матич (61-Никола Залевски), Мохамед Камара (46-Кристиан Волпато, 80-Бове), Стефан Ел Шаарауи, Тами Ейбрахам, Андреа Белоти (46Николо Дзаниоло)

Лудогорец: Серджио Падт, Аслак фон Витри (86-Спас Делев), Оливие Вердон, Антон Недялков, Сисиньо (87.Дени Групер), Каули Оливейра, Якуб Пьотровски (71- Нонато), Педро Нареси, Рик Джонатан, Игор Тиаго (71-Матиас Тисера), Бърнард Текпетей (71-Кирил Десподов)


По публикацията работи: Христо Денев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Тея Николова.

Тея Николова и Диана Петкова са полуфиналистки на 50 метра бруст

Двама наши ще участват на полуфиналите тази вечер на европейското първенство по плуване в Белград, което е олимпийска квалификация.  На 50 метра бруст Тея Николова завърши първа в своята серия и трета в общото подреждане с 31 секунди и 17 стотни. Заради еднакви времена - 31,94 секунди, Диана Петкова участва в допълнително плуване с чехкинята Кристина..

публикувано на 22.06.24 в 12:33

Седми мач ще определи победителя за купа "Стенли"

Седми мач ще определи съдбата на купа "Стенли". Новият шампион в Националната хокейна лига на САЩ и Канада ще бъде в ранните часове във вторник, 25 юни, след като тази нощ в мач номер 6 от серията Едмънтън Ойлърс победи с 5:1 гостуващия Флорида Пантърс и изравни резултата на 3:3 победи. "Нефтодобивниците" са на път да направят едва втория обрат 0:3..

публикувано на 22.06.24 в 09:15

Чили и Перу стартираха с равенство на Копа Америка

Отборите на Чили и Перу завършиха 0:0 в мач от първия кръг на група “А” в турнира Копа Америка. За играч на мача бе избран Алексис Санчес от състава на Чили. Двата тима си разделят второто и третото място, след като във вчерашния 21-ви юни (петък) състезанието бе открито със среща между Аржентина и Канада, който бе спечелен от световните..

публикувано на 22.06.24 в 05:57

Франция и Нидерландия с гросмайсторско реми

Нидерландия и Франция завършиха наравно 0:0 в мач от група "D" на Европейското първенство. Двата отбора направиха сериозна крачка към класиране за осминафиналите на турнира в Германия, като остават без поражение.   Още в първата минута Жереми Фримпонг беше изведен на дясното крило, но ударът му по диагонала беше отбит от вратаря Майк..

публикувано на 22.06.24 в 00:23

Дияна Петкова завърши 9-та на 200 метра съчетано плуване

Диана Петкова завърши на 9-о място и не успя да намери място във финала на 200 метра съчетано на Европейското първенство по плуване в Белград.  Петкова финишира с време 2:15.59 минути.  Габриела Георгиева зае 13-о място в полуфиналите на 100 метра гръб с време 1:03.05 минута.  Третият български представител във вечерната сесия Любомир..

публикувано на 21.06.24 в 23:04

Австрия надигра Полша за първа победа

Отборът на Австрия се наложи над Полша в мач от втория кръг на Група "D" на Европейското първенство, игран на Олимпийския стадион в Берлин. Защитникът Гернот Траунер откри резултата за австрийците с глава, но Кжищоф Пьонтек успя да изравни за поляците след натиск на тима. През втората част Австрия бе много по-добрият отбор, което се отрази на..

публикувано на 21.06.24 в 21:13
Никола Цолов

Никола Цолов с трето място в квалификацията на пистата край Барселона във Формула 3

Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов записа днес най-силната си квалификация в този шампионат – 3-о място на пистата „Барселона и Каталуня”. Това означава, че Никола ще стартира от втора редица в основното състезание и ще е 10-и на старта на спринта, където се използва обърната стартова решетка. Квалификацията във Формула 3 протече много..

публикувано на 21.06.24 в 20:29