Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Нямам проруски позиции. Такива няма никой от моите колеги"

Красимира Катинчарова, "Величие": Има варианти за подкрепа на правителство

"Можем да работим с всички парламентарни сили в полза на държавния интерес"

| Интервю
Красимира Катинчарова
Снимка: Таня Милушева

"Има варианти за подкрепа на правителство, но ще видим доколко почтено и чисто ще се случат нещата. Изключваме възможността да ни предложат нещо. Не сме дошли да ни търгуват".

Това заяви пред БНР Красимира Катинчарова, депутат от "Величие".

"Парламентът трябва да се опита да състави правителство. Ако това не е възможно, важно е да се започне работа в комисии. Има да се свърши доста работа. Ние сме готови с решения в няколко посоки". 

Нямам проруски позиции. Такива позиции няма никой от моите колеги, подчерта тя в предаването "Преди всички". 

"Въпросът дали си ляв или десен за мен е неуместен, както и дали си евроатлантик или проруски настроен също е неуместен по отношение на "Величие", защото ние нямаме още стъпки зад гърба си, които да говорят в едната или другата посока. Да кажем, че сме пробългарски". 

Не сме откраднали гласове от "Възраждане", посочи тя.
"Има едно дълбоко неразбиране, че имаме нещо общо с "Възраждане". 

Можем да работим с всички парламентарни сили в полза на държавния интерес, каза още Красимира Катинчарова.

"Има каузи, които касаят всички българи".

Тя отхвърли възможността "Величие" да бъдат поставени в зависимост.

"Никога не съм била зависима от никого. Не мога да си представя никой от членовете ни в зависимост. Не мисля, че бихме допуснали такова нещо. Влизаме с много чисти намерения".

Красимира Катинчарова коментира проверката на НАП във фирми на лидера на "Величие" Ивелин Михайлов.

"НАП влиза в много фирми. Това, че влиза, не означава, че там има проблем. Нищо незаконно не се е случило, не знам защо се спекулира толкова много с тази тема". 

Не мога да коментирам това, което е казал Николай Марков, заяви тя относно твърденията на лидера на партията, че е бил заплашван с компромати. 

Гарантирам ви, че ще гласуваме по съвест, категорична е депутатката от "Величие". 

Тя обясни защо от партията ѝ не са подкрепили кандидатурата на Рая Назарян за председател на парламента.

"Председателят на НС при евентуално бъдещо служебно правителство ще бъде един от възможните варианти за премиер". 

Цялото интервю може да чуете в звуковия файл. 

По публикацията работи: Мария Сивкова - Илиева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ЕС препоръча: Авиокомпаниите да избягват ливанското и израелското въздушни пространства

ЕС препоръча на авиокомпаниите да избягват ливанското и израелското въздушно пространство следващия месец. Израелската армия съобщи, че е поразила над 140 цели на "Хизбула" в Ливан "от снощи", както и че борбата с шиитската групировка не е приключила, след като по-рано оповести, че лидерът й Хасан Насрала е бил убит при снощните въздушни удари по..

публикувано на 28.09.24 в 14:23

36-годишен мъж с опасност за живота след катастрофа край севлиевското село Петко Славейков

С опасност за живота е 36-годишен мъж от Велико Търново, катастрофирал снощи челно в товарен автомобил край севлиевското село Петко Славейков. Инцидентът в станал малко преди 20:30 часа и участък от главния път София-Варна беше затворен за часове. На място е установено, че на прав участък от двулентовия път, при движение от София в посока Варна,..

публикувано на 28.09.24 в 14:10

Български граждани са изразили желание да се върнат в България заради усложнената ситуация в Бейрут

Български граждани и членовете на техните семейства са изразили желание да получат съдействие за прибирането си в България заради усложнената ситуация в ливанската столица Бейрут, съобщиха от Министерството на външните работи.  Посолството в Бейрут е в постоянен контакт с тях.  Към момента се проучват различните възможности за осигуряване на подходящи..

публикувано на 28.09.24 в 14:00

Седмицата: "Адът се отприщи в Ливан"

Седмицата беше белязана от покачващите се градуси на напрежението между Израел и ливанската шиитска групировка "Хизбула". "Адът се отприщи в Ливан," заяви генералният секретар на ООН Антониу Гутериш, който откри и 79-тата сесия на Общото събрание на организацията, където основна тема на изказванията бяха конфликтите в Близкия изток и..

публикувано на 28.09.24 в 13:35
Хасан Насрала

Кой бе Хасан Насрала - една от най-влиятелните фигури в арабския свят?

Хасан Насрала бе една от най-влиятелните фигури в арабския свят, отбелязва агенция Ройтерс. Откакто оглави "Хизбула" през 1992 година той превърна организацията в регионална сила с иранска помощ. "Един от най-влиятелните терористи в света, тероризирал Израел от десетилетия". Така го нарече израелски военен говорител тази сутрин, повтаряйки..

публикувано на 28.09.24 в 13:18

КНСБ настоява за по-висок максимален осигурителен доход

КНСБ настоява за по-висок максимален осигурителен доход от този, предвиден от финансовото министерство в плановете за следващия бюджет на общественото осигуряване. Експертът на КНСБ по осигурителни политики Ася Гонева обяви, че максималната осигуровка през следващата година трябва да нарасне с постигнатото увеличение на средния..

публикувано на 28.09.24 в 13:17
Хасан Насрала

От "Хизбула" все още не потвърждават за смъртта на Хасан Насрала

Все още няма потвърждение от Хизбула на информацията, че лидерът на ливанската шиитска групировка е загинал. Израел обяви, че Хасан Насрала е бил ликвидиран при въздушни удари срещу Бейрут. Поредната ескалация в конфликта между Израел и проиранските сили в Близкия изток предизвиква притеснения относно разширяване на военните действия. Израел е..

публикувано на 28.09.24 в 13:10