Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Елвис Ману вдъхнови Ботев (Пловдив) за разгром над Ботев (Враца)

Ботев (Пловдив) разгроми Ботев (Враца) с 6:0.
Снимка: Сайт на Ботев (Пловдив)

Отборът на Ботев (Пловдив) разгроми Ботев (Враца) с 6:0 като домакин в мач от 17-ия кръг на Първа лига по футбол. „Канарчетата“ постигна успех след хеттрик на Елвис Ману, по едно поражение на Виктор Генев и Антоан Бароан, както и автогол на Луиз Фелипе. С успех играчите на Желко Копич остават на 10-та позиция в класирането с актив от 19 точки, но вече с още 5 от Ботев (Враца), който дели 11-то място в подреждането на Септември (София), като и двама имат по 14 точки. 

Срещата е отлична за домакините от Ботев (Пловдив), които поведоха в резултата още в 13-ата минута. Следва късо изпълнение на корнер Рой Херман центрира в наказателното поле на гостите, където Виктор Генев надскочи защитник и засече с глава в мрежата на Красимир Костов за 1:0. Така капитанът на „канарчетата“ се разписа във втори пореден двубой, след като в предишния кръг постигна успех на своя тим с 2:1 при гостуването на Хебър (Пазарджик). 

Пет минути по-късно играчите на Даниел Моралес изпратиха първи точен удар. Чавдар Ивайлов пробва да работи Хидайет Ханкич с изстрел по земята от около 20 метра, но австрийският страж на „жълт-черните“ се справя и улови. 

В 18-ата минута Ботев (Пловдив) удвои преднината си. Мохамед Брахими изведе Елвис Ману отляво в наказателното поле на гостите, бившият играч на Лудогорец финтира защитник и завърши неспасяемо с десния крак в долния ляв ъгъл на Костов. 

Осем минути след това „канарчетата“ бяха близо и до трето попадение. Емануел Току стреля опасно с левия крак от около 20 метра, но стражът на гостите успява да избие топката, която е насочена точно под напречната греда. 

В 43-ата минута Ботев (Враца) пропуска добър шанс да постигне резултата. Браян Переа и Чавдар Ивайлов размениха двойно подаване, след което Ивайлов стреля по земя към долния десен ъгъл на Ханкич, но вратарят на „канарчетата“ изби в корнер. Такава почивката дойде при резултат 2:0.

Втората част започва с натиск на домашните. Веднага след подновяването на играта Ботев (Пловдив) реализира трето попадение чрез Емануел Току, но голът е отменен след намесата на системата за видеоарбитраж - ВАР заради засада на ганаеца.

Малко след това Мохамед Брахими бе изведен сам срещу Красимир Костов, но бившият играч на Пирин (Благоевград) стреля в тялото на стража на гостите.

В 58-ата минута Ботев (Пловдив) всички пак вкара трети гол. Дилан Мертенс получи отляво зад защитата на Ботев (Враца), след което пусна успореден на голлиния пас към Елвис Ману и централният нападател на „жълто-черните“ завърши в опразнената врата за 3:0. 

Минутата след това „канарчетата“ поведе с 4:0. Отбраната на Ботев (Враца) отново увисна при извеждащ пас на Антоан Бароан към Елвис Ману, нидерландецът се опитва да се върне към Бароан на празна врата, но в опита си да пресече подаването на Луиз Фелипе си предостави автогол. 

В 67-ата минута Ману оформи своя хеттрик. Бившият играч на Лудогорец се пребори със защитник на Ботев (Враца), напреднал към наказателното поле, елиминира още един бранител на гостите и завърши неспасяемо с левия крак за 5:0.

В 83-ата минута на срещата играчите на Желко Копич постигнаха успеха си още по-изразителен. Влезлият като резерва Па Конате центрира отляво по земя към Антоан Бароан и французинът засече технично в далечния ъгъл на Красимир Костов, за да оформи крайния резултат - 6:0.

До края на мача домашните останаха с човек по-малко на терена след два жълти картона на резервата Николай Минков в рамките на няколко секунди. 

В следващия 18-ти кръг Ботев (Пловдив) ще гостува на Арда (Кърджали), докато Ботев (Враца) посреща Септември. 


По публикацията работи: Антони Йорданов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Футболна Испания спечели още една европейска титла

Испания добави още една титла във витрината на футболната федерация. Юношите до 19 години спечелиха първенството на континента. На финала в Белфаст, Северна Ирландия  младите испанци се наложиха с 2:0 над Франция с попадения на Икер Браво в 41-ата минута и на Асане Диао в 69-ата минута. Четвърт час преди края на мача Йони Гомис от отбора на..

публикувано на 29.07.24 в 06:31

Франция започна защитата на титлата във волейбола с успех

Отборът на Франция, който е олимпийски шампион от Токио в мъжкия волейбол, започна защитата на отличието си с труден успех над тима на Сърбия с 3:2 (23:25, 25:17, 25:17, 21:25, 15:6).  Сърбите изненадаха домакините още в първата част, която спечелиха след 28 минути игра. "Петлите" успяха да направят обрат, като поведоха, но Сърбия не се отказа и взе..

публикувано на 29.07.24 в 05:55

Специална гривна изненада гимнастичката Валентина Георгиева в Париж

Специална гривна получи като подарък за рождения си ден гимнастичката Валентина Георгиева. Бижуто беше поръчано специално за европейската ни вицешампионка от приятеля й Момчил Марков и нейното семейство. "Докато Валя беше на европейското първенство в Римини, Международната федерация пусна стори на въпросния подарък. Започна едно голямо издирване...

публикувано на 28.07.24 в 22:12
Валентина Георгиева

Рожденичката Валентина Георгиева със сериозна заявка за олимпийски финал

Валентина Георгиева поведе в квалификацията на прескок на турнира по спортна гимнастика при жените на Олимпийските игри в Париж. Георгиева, която дебютира на олимпийски игри, днес има рожден ден и навършва 18 години. На коронния си уред прескок тя получи средна оценка от 13.999 точки, след като имаше 14.166 за първия опит и 13.833 за втория...

публикувано на 28.07.24 в 12:57
Алекс де Минор

Алекс де Минор се отказа от олимпийския турнир по тенис поради контузия

Австралиецът Алекс де Минор се отказа от участие в игрите поединично от олимпийския турнир по тенис в Париж, съобщиха от Австралийския олимпийски комитет. Де Минор, който е на шесто място в световната ранглиста по тенис, все още не е възстановен от травмата, която получи по време на участието си на "Уимбълдън". Въпреки направената..

публикувано на 28.07.24 в 11:45
река Сена

Бактерия провали тренировката на триатлонистите в Париж

Планирано за неделя тренировъчно плуване на триатлонистите беше отменено поради лошо качество на водата в река Сена. Това съобщиха от пресслужбата на организационния комитет на Олимпийските игри в Париж. "Организационният комитет на Олимпиадата, Международната федерация по триатлон и местните власти съвместно решиха да отменят част от..

публикувано на 28.07.24 в 11:37
Жоел Арате

Жоел Арате: Аркадата на Росенов не ме притеснява

Старши треньорът на националния отбор на България по бокс за мъже Жоел Арате остана доволен от..

публикувано на 28.07.24 в 11:33