Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първи сняг по високите части на Смолянска област

| обновено на 12.11.22 в 17:40
Сняг в Пампорово
Снимка: ФБ на Инж. Йордан Илчевски

Първи сняг покри високите части на Смолянска област. Кореспонденция на Радостина Чернокова:

Тази сутрин побеля най-високият връх в Родопите - Перелик. Сняг покри и връх "Снежанка" в курорта "Пампорово", след като дъждът през нощта премина в сняг. Към този час там има вече около 5 см.сняг. Слабият снеговалеж, но продължил през целия ден, покри частично и пистите в курорта. Родопчани и любители на белите спортове побързаха да споделят в социалните мрежи клипове с първия снеговалеж. 

С радостни коментари приветстват зимата като: "Добре дошла, Зима, здрава и красива за всички българи". Хората споделят весели и закачливи снимки и видеа с горяща камина и чаша вино през прозореца на фона на първия снеговалеж.

Минус 3 градуса е измерената минимална температура в "Пампорово" тази сутрин, а през деня термометрите показваха от 0 до 1 градуса. Първият сняг, който падна сутринта по пътищата на проходите, вече се стопи. Шофьорите обаче трябва да бъдат внимателни, защото настилките са мокри, а с падане на температурите през нощта има опасност от заледявания.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Нов състав на КЗП, председател е Мария Филипова

Служебното правителството определи нов състав на Комисията за защита на потребителите, досегашният председател и двамата членове на Комисията са освободени. От пресслужбата на Министерския съвет информират, че за работата на действащото към момента ръководство на Комисията в Инспектората на Министерството на икономиката и индустрията са постъпили..

публикувано на 22.05.24 в 17:36

Градушка с размер на лешник падна в София

Проливен дъжд с гръмотевици и градушка се изсипаха този следобед над София и региона. Силен дъжд наводни улици и булеварди в районите "Младост"  и "Студентски" в София. В ж.к. "Студентски град" има счупени стъкла на коли. На телефоните на Столичната община са получени сигнали за завирявания. Четири екипа на аварийното звено са на..

публикувано на 22.05.24 в 17:09

МВР ще съдейства за облекчаване на трафика на "Дунав мост 2"

Заместник-министърът на вътрешните работи Стоян Темелакиев увери, че МВР прави всичко необходимо за облекчаване на трафика на граничния пункт "Дунав мост 2".  След среща с представители на транспортния бранш във връзка с трафика на пункта Темелакиев каза, че МВР ще се стреми към максимално съкращаване на времето за проверки от страна на "Гранична..

публикувано на 22.05.24 в 17:03
Калин Славов

Калин Славов: Условие за успешна българска партия - да успее бързо да създаде клиентелистки кръгове

"Условието за създаване на успешна българска партия е бързото създаване на клиентелистки кръгове" . Това заяви пред БНР Калин Славов, изпълнителен директор на "Прозрачност без граници". "Това е т.нар. "твърдо ядро" от гласоподаватели, на което може да разчита. Наличието на сива икономика, на черни каси, на маниер на правене на политика през..

публикувано на 22.05.24 в 16:33
Председателят на КЕВР доц. Иван Иванов направи изявление във връзка увеличението на цената на тока - 22 май 2024 г.

Токът поскъпва средно с 2% от 1 юли

Средно с 2 процента ще поскъпне тока за страната от 1 юли, съобщи председателят на КЕВР Иван Иванов на брифинг в сградата на регулатора.  Промяната в цената ще е различна за трите дружества, които оперират на територията на страната. Иванов уточни, че цената на електроенергията, произведена от АЕЦ "Козлодуй", ще остане същата.  По думите му все..

публикувано на 22.05.24 в 16:25
200 нови заглавия, академични издания, получи кюстендилската библиотека. В дискусията при представяне на дарението участва  и областният управител инж. Александър Пандурски (вдясно).

Поредно дарение с академични издания получи библиотеката в Кюстендил

Около 200 нови заглавия, академични издания, като стойността на дарението е за над четири хиляди лева, получи Регионалната библиотека "Емануил Попдимитров" в Кюстендил. Това става за тринадесети път в навечерието на празника 24 май.  Срещата и събеседването с част от авторите на заглавията и този път стана във фоайето на Градската художествена..

публикувано на 22.05.24 в 16:19
Снимката е илюстративна.

Хванаха румънски граждани да продават фалшиви златни пръстени в Монтанско

Хванаха румънски граждани да продават фалшиви златни пръстени. Жители на Монтана и село Владимирово са били измамени.  Измамените сами подали сигнали. Вчера 25-годишен жител на Монтана информирал полицията в Лом, че на пътя Лом – Монтана, в района на КПП "Кошовете", си закупил от непознат златен пръстен с тегло от 20 грама за 70 лв. По-късно..

публикувано на 22.05.24 в 16:03