Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Чрез QR-кодове зрителите в Сатиричния театър получават информация за историята му

Калин Сърменов и Карстен Трансфелд
Снимка: Антон Даскалов

Сатиричният театър получи през седмицата международен сертификат, че отговаря на стандартите на ISO (ИСО) – за качество, околна среда, здраве и безопасност. Това е първия театър в България, който се сдобива с такъв документ, присъщ обикновено за бизнеса. 


Сатиричният театър в последните няколко години се гордее с придобивки, които ги няма още в другите трупи. В модерната и уютна голяма зала, когато зрителите погледнат номерата на местата си, виждат и специалните QR-кодове, които ги отвеждат до любопитна информация, снимки и видеа от живота и биографията на основателите на Сатирата. Директорът на трупата и актьор Калин Сърменов се хвали и с модерните вентилационни и климатични системи на театъра, които осигуряват здравословна среда с циркулация на свеж въздух отвън. Това, заедно с качественото обслужване и начинът, по който се посрещат и изпращат зрителите, са само малка част от причините театъра да получи сертификат по ISO.  
Калин Сърменов и Карстен Трансфелд   Снимка: Антон Даскалов
"Много ми се иска това да е един пример, стъпка в посоката, в която всички да вървим, не някак си да оставим логиката на нашето пребиваване в театралното пространство сама за себе си да се развива. Ние даваме всичко от себе си да подобряваме условията и смисъла в тази емоционална среда. Логиката, по която ние трябва в съвременния свят да се развиваме е не