Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава кампанията "Кафе с мисия. Коледа за нашите деца" в Плевен

Студентът Александър Николов събира средства за социална рехабилитация и интеграция на деца с увреждания

Александър Николов
Снимка: Латинка Светозарова

В Плевен продължава благотворителната кампания "Кафе с мисия. Коледа за нашите деца" в подкрепа на Центъра за социална рехабилитация и интеграция на деца с увреждания. Александър Николов е студент, има магазин за кафе и организира тази кампания:
"Аз съм студeнт в специалност "Софтуерно инженерство" последна година. Последните две години съм в Плевен и се занимавам с бизнес. Реших да направя нещо, което ми липсваше в Плевен - място, в което да се пие по-специално кафе. Атмосферата да е приятна".
Той обясни, че идеята на кампанията е да напомнят на хората да даряват:

"От 24 ноември до 26 декември 5 процента от оборота на магазина отива за каузата, което ще стане с отчитане в края на периода. Подписали сме договор с Центъра, който е към Общината".
В заведението е поставена кутия за дарения:

"Парите от каузата ще отидат за социални дейности".

Той обясни, че майка му е детска учителка:

"Аз избрах да се върна в Плевен, защото животът е по-спокоен и виждам колко много има да се прави в града...Плевен е прекрасен град. Аз към прекарал много време и в София".
 
Повече можете да чуете в звуковия файл.
По публикацията работи: Радостина Билярска

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Луксозно издание на Рибния буквар отбелязва 200 години от създаването му

Сдружение "Българска история" отбеляза 200 години от публикуването на първия български учебник, написан на разговорен език и със светско съдържание, познат на всички българи като "Рибния буквар". Луксозното юбилейно издание се отличава с паралелно напечатани оригинални и осъвременени текстове. Негов редактор е докторът по история Теодор Борисов...

публикувано на 06.09.24 в 17:21

Поредицата "Седемте хълма" възкресява паметта за Пловдив

"Южнобългарска хроника" на Димитър Мантов е част от библиотека "Седемте хълма", посветена на Пловдив. Това е втората книга от автора, която е включена в поредицата. Другите заглавия от библиотека "Седемте хълма" са "Този шарен Пловдив" от Георги Райчевски, "Ескадронът" от Стефан Дичев, "Хълмът" от Димитър Кирков, "Да живей съединението"..

публикувано на 06.09.24 в 14:38

Спомени за Ален Делон от "Златния фонд" на БНР

Сцената на европейското кино изгуби една от най-бележитите личности на двадесети век - Ален Делон. В памет на непрежалимия актьор, режисьор и певец "Дома на киното" организира седмица в негова  памет.  Спомени за Ален Делон от „Златния фонд“ на БНР: "Вярвам, че в киното няма творчество на ниво актьор, имам предвид. Казвам, че на един..

публикувано на 05.09.24 в 15:16
Христо Христов (вляво) и Борислав Стойков (вдясно)

Архитектурните потайности на Русе във фотокнига на млад лекар

Млад лекар от Русе издаде фотокнигата "Архитектурата на град Русе". Христо Христов е любител фотограф, с интереси в областта на историята и архитектурата. Книгата съдържа снимки на 310 обекта. " Това е моята мисия. Не само хората в Русе, а в цялата страна да се гордеят с това, че са българи и всеки със собствената си архитектура в своя..

публикувано на 02.09.24 в 14:18

Възстановиха Пиклата в Червена вода

В дните на суша и воден режим в десетски селища на страната, една чешма потече отново, а майстори възстановиха красивия й каменен дом. "За нас не е срамно да кажем, че чешмата се казва Пикла." Да, така хората в село Червена вода наричат чешмата, която след десетилетна почивка отново разхлажда хората по стария римски път...

обновено на 01.09.24 в 08:39

В село Крушовица възстановиха паметната плоча на гроба на поп Минко

През това лято във врачанското село Крушовица се проведе голяма родова среща на наследниците на местния свещеник от периода на Възраждането - поп Минко Цалов.   Със средства на фамилията беше възстановена паметната плоча на гроба на поп Минко, който се намира в двора на селската църква. Неговите наследници са и сред дарителите за..

публикувано на 01.09.24 в 07:00

В Тел Авив представиха шоуто "Четири стихии"

"Четири стихии" е названието на необикновено шоу, при което любителите на приключения станаха свидетели на „магическо превъплъщение“, изиграно от циркови артисти на изключително необичайно място - Експо центъра на Тел Авив, където обикновено се показват изложби на иновации или има спортни състезания.  Всъщност това са четири части на цирков..

публикувано на 01.09.24 в 04:51