Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мъск възстанови блокираните профили на журналисти в Twitter

Снимка: Алами/Ройтерс

Технологичният предприемач Илън Мъск възстанови блокираните профили на журналисти в социалната мрежа Twitter, която придоби неотдавна. 

Профилите бяха блокирани, след като публикуваха данни за движението на частния самолет на Мъск. Засегнати бяха и журналисти от водещи медии като CNN и New York Times.  

Първоначалното решение на милиардера предизвика вълна от недоволство и той го отмени само ден след обявяването му. 

Близо 59% от анкетираните в онлайн 3 690 000 души се обявиха за възстановяване на профилите.  

Вчера Европейският съюз заплаши Twitter със санкции. ООН от своя страна определи блокирането на акаунтите като "опасен прецедент". 

Междувременно стана ясно, че екипът на Илън Мъск се е обърнал към инвеститори, за да набере средства за социалната мрежа. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Станимир Миланов: Наслагва се мантрата, че МВР влияе върху изборния процес!

Не бяхме на протестите, обясни пред БНР Станимир Миланов, зам.- председател на Синдикат "Огнеборец" , след като вчера полицаи излязоха пред НС, за да изразят недоволството си от "безпрецедентния опит за употреба на МВР". "Нашето задължение е да следим за спазване на социалния диалог и да защитаваме правата на нашите членове. През последните..

публикувано на 13.08.24 в 08:50

Над 47 000 жертви на жегите в Европа за 2023 г., България – на челно място

Над 47 000 души са станали жертва на високите температури в Европа миналата година - най-топлата в света, откакто се води статистика. Данните са от изследване, ръководено от Барселонския институт по глобално здравеопазване. България заема челно място в тази статистика. Страните с най-високи нива на смъртност, свързани са горещините, са..

публикувано на 13.08.24 в 08:50

Големият пожар в Гърция взе жертва

Продължава борбата с огнената стихия в област Атика, където пожара взе жертва. Днес рискът за нови пожари остава висок. Гръцките пожарникари работят заедно с колегите им от европейските страни, които пристигнаха в рамките на европейската помощ на Гражданска защита. Пожарните огнища са много,вятърът разпалва нови,казаха огнеборците тази..

публикувано на 13.08.24 в 08:43
адв Деница Любенова

Адв. Деница Любенова: Всеки политик в България, малко или много, си играе с популизма

Президентът ще наложи вето върху промените в Закона за предучилищното и училищното образование , смята адв. Деница Любенова – директор на правната програма на организацията "Действие". Вчера неправителствени организации внесоха такова искане в президентството, като събраните подписи в подкрепа на инициативата са над 7000. Повод за това са..

публикувано на 13.08.24 в 08:41

Обсъждат планирането в областта на инфраструктурата в Плевен

На планирането в областта на инфраструктурата е посветена среща, която ще се проведе днес в Плевен.  Акцент в разговорите ще бъде проектната готовност на Агенция "Пътна инфраструктура" за изпълнение на приоритетни проекти. Народният представител Кирил Тодоров ще представи отговора на Регионалното министерство, свързани с обходния  път,..

публикувано на 13.08.24 в 08:11
Президентът на Украйна Володомир Зеленски

Силите на Киев контролират 1000 кв. километра руска територия

Украинският главнокомандващ заяви, че силите на Киев контролират 1000 кв. км руска територия. Олександър Сирски каза, че Украйна продължава да "провежда настъпателна операция в района на Курск" седем дни след началото й. Това е най-дълбокото трансгранично настъпление на Киев, откакто Москва започна пълномащабната си война срещу Украйна през..

публикувано на 13.08.24 в 08:00
Откриване на президентската кампания на Доналд Тръмп в Айова, 6 януари 2024 г.

Тръмп откровен пред Мъск в "Х": Ще имаме най-добрия "Железен купол" в света

Ще имаме най-добрия "Железен купол" в света, защото е необходим само един маниак, за да започне нещо". Това каза бившият президент на САЩ и кандидат за нов мандат Доналд Тръмп в интервю за милиардера и предприемач Илон Мъск в социалната мрежа "X". Разговорът продължи над 2 часа и беше едно от най-очакваните събития в последните дни. Заради..

публикувано на 13.08.24 в 07:43