Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Катастрофа край Враца отне живота на малко дете

Спешният център във Враца
Снимка: Радио Видин

Дете на около 3 години и половина е загинало при тежка катастрофа снощи край Враца. 

Пътно-транспортният инцидент е станал на около 2 километра преди отклонението за Криводол от обходния път на града. 

Лек автомобил „Пежо“, който се движел към областния град по второкласния път, е напуснал платното за движение, отсякъл е две дървета и се е преобърнал в канавката. 

При каскадата на място е загинал най-малкият пътник – детето, което не се е возело в задължителната седалка. То било открито без жизнени функции от пристигналия на място екип от Спешния център. Впоследствие на мястото са пристигнали още две линейки и екипи пожарникари.

Към Спешния център са закарани майката на загиналото момченце и мъжът, който е седял вдясно до шофьора.

Напрежение пред Спешния център е възникнало заради отправени обвинения от страна на близки на детето към медиците.

Пробата за алкохол на д-р Димова, която е пристигнала с първата линейка на местопрестъплението, е била положителна, съобщи старши комисар Цветко Нинов.

По неофициална информация дрегерът е отчел 1.44 промила алкохол.

Снимки: Радио Видин



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Министър-председателят на Румъния Марчел Чолаку

Румънският премиер Марчел Чолаку обяви,че ще се кандидатира за президент

Румънският премиер Марчел Чолаку обяви,че ще се кандидатира за президент. Изборите за държавен глава са насрочени за 24 ноември,съобщава Радио Румъния. Решението на лидера на Социалдемократическата партия (СДП) е оповестено в аудиосъобщение на Чолаку, изпратено до съпартийците му. От 20 години неговата партия не е успявала да изпрати никого в..

публикувано на 20.08.24 в 18:50
Зографът Диан Костов

Диан Костов: Получихме покани за Мюнхен, Неапол и Манчестър след "Кръстопът - цената на избора" в Брюксел

Покани за изложби в Неапол, Манчестър и Мюнхен е получил творецът Диан Костов след успешната му експозиция "Кръстопът - цената на избора" в Брюксел,  сподели художникът-иконописец от Брюксел в интервю пред БНР. Изложбата-инсталация се откри през юни т. г., а платната му бяха поставени на фасадата и вътре в националната базилика "Светото..

публикувано на 20.08.24 в 18:05

ГДБОП разби мащабна международна група за трафик на мигранти през България

ГДБОП разби мащабна международна група за трафик на мигранти през България, съобщиха от МВР . Това е станало при съвместните действия на службите за сигурност. Групата е била съставена от сирийски, йордански, български и молдовски граждани. Според данните към момента българският участник в престъпната схема е отговарял основно за..

публикувано на 20.08.24 в 18:04
Екипи на италианската брегова охрана продължават издирването на оцелели след инцидента край бреговете на Сицилия

Малка е вероятността да има оцелели при потъването на яхтата край Сицилия

Британският посланик в Италия потвърди, че четирима британци са сред изчезналите след потъването на суперяхтата край Сицилия. Бреговата охрана коментира, че макар и издирването на изчезналите да продължава усилено, вероятността те да са оцелели е минимална. Британският предприемач Майк Линч е сред изчезналите при потъналата заради торнадо яхта..

публикувано на 20.08.24 в 17:40

Руското настъпление в Донецк продължава

Руското настъпление в Донецк продължава. Москва обяви, че е превзела ключовия град Ню Йорк в Източна Украйна. Стотици руски пожарникари в южната част на Ростовска област трети ден се борят с огромен пожар в петролна база, след като в неделя тя беше засегната от атака на украински дрон. А Върховната Рада гласува за забраната на свързаната с Русия..

публикувано на 20.08.24 в 17:38

Продължават проблемите с безводието в много населени места в страната

Продължават проблемите с липсата на вода в много населени места в страната заради високите температури и проблемите с водопроводната мрежа. Без вода днес са Шумен, Търговище и Велики Преслав заради присъединяване към новоизградения довеждащ водопровод от язовир "Тича". Водоподаването ще бъде възстановено утре. Очакваме водата утре..

публикувано на 20.08.24 в 17:28
Магазинче за сувенири в Русе

Нов магазин за сувенири в Русе предизвика естетичен спор

Лятото е времето за ваканция и пътуване, а за туристите най-важно е да си донесат нещо, което да им напомня за безгрижните дни. Какви сувенири обаче предлагат търговците? Защото преди седмица едно новооткрито магазинче в Русе предизвика полемика. Десетките клишета, които вървят редом до името на Русе, говорят само за едно - този град е..

публикувано на 20.08.24 в 17:14