Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нулево равенство даде старт на пролетния полусезон в Първа лига

Снимка: БФС

Ботев (Пловдив) и Локомотив (София) завършиха при нулево равенство в първия двубой от футболната Първа лига за 2023 година.

Мачът бе официален дебют за новия старши треньор на "канарчетата" Бруно Балтазар. Двубоят предложи и любопитна ситуация, при която на почивката между двете полувремена електрозахранването на клубната база на „жълто-черните“ спря и имаше вероятност срещата да бъде прекратена и доиграна утре, но след отстраняване на аварията и близо час забавяне все пак сблъсъкът бе подновен. След равенството Локомотив (София) запазва 8-то си място в класирането с актив от 27 точки, със 7 повече от Ботев (Пловдив), който заема 10-ата позиция в подреждането с 20 пункта. 

В 11-ата минута Ботев (Пловдив) пропусна първия изгоден шанс за гол в мача. Точукву Нади изведе Джеймс Ето‘о зад защитата на Локомотив (София), но стражът на гостите Александър Любенов излезе напред, за да скъси дистанцията и изби в корнер.

Две минути по-късно футболистите на Станислав Генчев уцелиха греда. Кацаров намери Юлиан Ненов с дълго подаване към десния фланг, Ненов центрира в наказателното поле, където Димитър Митков засече с глава, но топката срещна гредата. 

Малко след това бившият играч на Лудогорец отново се озова на изгодна позиция след подаване на Франса отдясно, но завършващият изстрел на Митков с десния крак не намери целта.

В 24-ата минута Ботев отговори с опасна контраатака, при която Антоан Бароан бе изведен отдясно в пеналтерията на Локомотив, французинът върна по земя към връхлитащия от втора позиция Николай Минков, чийто удар обаче бе избит с крак от Александър Любенов и топката излезе в корнер. 

В самия край на първата част Ботев (Пловдив) също уцели греда. Антоан Бароан стреля фалцово с левия крак от границата на наказателното поле, но топката се отби в напречната греда на Локомотив (София) и така почивката дойде при нулево равенство. 

На полувремето токът на клубната база на Ботев в квартал „Коматево“ спря и имаше началото на втората част се забави с близо час. 

Дългото прекъсване повлия върху качеството на играта на двата тима през вторите 45 минути и положенията пред двете врати липсваха. 

В 53-ата минута Антоан Бароан опита удар от дистанция, който обаче бе слаб и не затрудни Александър Любенов.

Малко след това и Димитър Митков пробва късмета си с далечен изстрел, попаднал право в ръцете на Хидайет Ханкич. 

Най-добрата възможност за гол през втората част се откри пред Николай Минков в 78-ата минута, когато след далечен изстрел на Абдулайе Траоре топката рикошира в бранител и падна на крака на Минков в наказателното поле на Локомотив, но Александър Любенов за пореден път се намеси решаващо и спаси. Така срещата завърши при нулево равенство.

В следващия 20-и кръг Ботев (Пловдив) гостува на ЦСКА-София, докато Локомотив (София) приема Септември в столично дерби.


По публикацията работи: Кръстина Иванова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Футболна Испания спечели още една европейска титла

Испания добави още една титла във витрината на футболната федерация. Юношите до 19 години спечелиха първенството на континента. На финала в Белфаст, Северна Ирландия  младите испанци се наложиха с 2:0 над Франция с попадения на Икер Браво в 41-ата минута и на Асане Диао в 69-ата минута. Четвърт час преди края на мача Йони Гомис от отбора на..

публикувано на 29.07.24 в 06:31

Франция започна защитата на титлата във волейбола с успех

Отборът на Франция, който е олимпийски шампион от Токио в мъжкия волейбол, започна защитата на отличието си с труден успех над тима на Сърбия с 3:2 (23:25, 25:17, 25:17, 21:25, 15:6).  Сърбите изненадаха домакините още в първата част, която спечелиха след 28 минути игра. "Петлите" успяха да направят обрат, като поведоха, но Сърбия не се отказа и взе..

публикувано на 29.07.24 в 05:55

Специална гривна изненада гимнастичката Валентина Георгиева в Париж

Специална гривна получи като подарък за рождения си ден гимнастичката Валентина Георгиева. Бижуто беше поръчано специално за европейската ни вицешампионка от приятеля й Момчил Марков и нейното семейство. "Докато Валя беше на европейското първенство в Римини, Международната федерация пусна стори на въпросния подарък. Започна едно голямо издирване...

публикувано на 28.07.24 в 22:12
Валентина Георгиева

Рожденичката Валентина Георгиева със сериозна заявка за олимпийски финал

Валентина Георгиева поведе в квалификацията на прескок на турнира по спортна гимнастика при жените на Олимпийските игри в Париж. Георгиева, която дебютира на олимпийски игри, днес има рожден ден и навършва 18 години. На коронния си уред прескок тя получи средна оценка от 13.999 точки, след като имаше 14.166 за първия опит и 13.833 за втория...

публикувано на 28.07.24 в 12:57
Алекс де Минор

Алекс де Минор се отказа от олимпийския турнир по тенис поради контузия

Австралиецът Алекс де Минор се отказа от участие в игрите поединично от олимпийския турнир по тенис в Париж, съобщиха от Австралийския олимпийски комитет. Де Минор, който е на шесто място в световната ранглиста по тенис, все още не е възстановен от травмата, която получи по време на участието си на "Уимбълдън". Въпреки направената..

публикувано на 28.07.24 в 11:45
река Сена

Бактерия провали тренировката на триатлонистите в Париж

Планирано за неделя тренировъчно плуване на триатлонистите беше отменено поради лошо качество на водата в река Сена. Това съобщиха от пресслужбата на организационния комитет на Олимпийските игри в Париж. "Организационният комитет на Олимпиадата, Международната федерация по триатлон и местните власти съвместно решиха да отменят част от..

публикувано на 28.07.24 в 11:37
Жоел Арате

Жоел Арате: Аркадата на Росенов не ме притеснява

Старши треньорът на националния отбор на България по бокс за мъже Жоел Арате остана доволен от..

публикувано на 28.07.24 в 11:33