Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Черно море изненада ЦСКА София на "Българска армия" за купата на България

ЦСКА София - Черно море
Снимка: БГНЕС

Съставът на Черно море се класира за полуфиналите в турнира за Купата на България по футбол за пръв път от 2015 година насам, когато я спечели.В четвъртфиналите варненци елиминираха миналогодишния финалист ЦСКА София след победа с 2:1 като гости. Така "моряците" станаха третият отбор във финалната четворка на надпреварата след Локомотив (София) и Лудогорец. В сряда предстои да бъде определен и последният полуфиналист в мача между Арда и ЦСКА 1948 в Кърджали.


Двубоят на стадион "Българска армия" започна с по-активна игра на гостите, които пропуснаха невероятен шанс да поведат още в осмата минута. Бърза атака по лявото крило позволи на Александър Василев да надбяга Юрген Матей и да центрира ниско към нахлуващия на скорост Алекс Фернандес. Испанецът стигна необезпокояван до топката, но не успя да уцели напълно празната вратата и стреля високо в аут от около пет метра. Гостите продължиха да водят играта и в 41-вата минута Атанас Илиев бе много близо до това да открие. Неговият удар с глава обаче премина встрани от дясната греда на вратата на Димитър Евтимов.

До почивката нито един от двата отбора не успя да отправи точен удар, но това се промени в 51-вата минута, в която Черно море откри. Брадли де Нойер игра с ръка в собственото си наказателно поле и главният съдия Георги Димитров отсъди дузпа, която Атанас Илиев превърна в попадение за 0:1. Броени минути след това единствено съобразителните действия на Евтимов спасиха "червените" от нов гол. Вратарят излезе извън наказателното си поле и в последния момент изби топката от краката на Александър Василев. В 64-тата минута старши треньорът на ЦСКА София Саша Илич пусна в игра голмайстора на тима Дюкенс Назон, който започна мача от пейката. Броени секунди след това обаче "червените" се оказаха с два гола назад в резултата. Васил Панайотов отби топката от крака на Амос Юга на границата на наказателното поле, Алекс Фернандес центрира в наказателното поле и там френският полузащитник на домакините Тибо Вион си вкара автогол. Изостанали с 0:2 в резултата, домакините се впуснаха в смели атаки към вратата на Черно море за пръв път от началото на мача. В 71-вата минута удар на Назон срещна напречната греда на вратата на Иван Дюлгеров, а в продължението на атаката стражът на Черно море отрази още един удар на хаитянина. В 79-ата минута и лявата греда помогна на Дюлгеров, отново след удар на Назон, но до гол за домакините така и не се стигна. Късметът все пак споходи ЦСКА София в третата минута от добавените пет от главния съдия, когато Тибо Вион центрира от десния фланг, а Влатко Дробаров с глава си вкара автогол. Този гол обаче дойде твърде късно за домакините и те нямаха нито една възможност след това, за да изравнят и за пръв път от 10 години загубиха мач за купата на своя стадион.


Среща от четвъртфиналите в турнира за Купата на България по футбол:

ЦСКА София - Черно море       1:2 (0:0)
голмайстори: 0:1 Атанас Илиев 51-дузпа, 0:2 Тибо Вион 65-автогол, 1:2 Влатко Дробаров 90+3-автогол

стадион: "Българска армия", София
главен съдия: Георги Кънчев Димитров
ВАР: Георги Йорданов

жълти картони: 
- за ЦСКА София: Брадли де Нойер, Дюкенс Назон
- за Черно море: Исмаил Иса, Виктор Попов, Даниел Димов

състави:
ЦСКА София (3-5-2): Димитър Евтимов - Юрген Матей, Амос Юга, Християн Петров (64-Жираир Шагоян) - Тибо Вион, Марселино Кареасо, Тобиас Хайнц, Джонатан Линдсет (81-Станислав Шопов), Брадли де Нойер - Маурисио Гарсес, Браян Морено (64-Дюкенс Назон)
старши треньор: Саша Илич

Черно море (4-4-2): Иван Дюлгеров - Виктор Попов (90+3-Мартин Дичев), Живко Атанасов, Влатко Дробаров, Цветомир Панов - Васил Панайотов, Стефан Велев, Алекс Фернандес (86-Велислав Василев), Александър Василев (90+3-Арлинд Дакай) - Исмаил Иса, Атанас Илиев (63-Даниел Димов)
старши треньор: Илиан Илиев.

По публикацията работи: Илиян Христов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Джесика Пегула

Джесика Пегула отпадна от Откритото първенство на Великобритания

Петата поставена Джесика Пегула (САЩ) отпадна във втория кръг на Откритото първенство на Великобритания по тенис. Пегула претърпя поражение от отстранилата по-рано на турнира в Лондон и Виктория Томова китайка Синю Ван с 4:6, 7:6(9), 1:6 за два часа и 12 минути игра. Ван пласира 38 печеливши удара, комбинирани с 33 непредизвикани грешки на..

публикувано на 04.07.24 в 20:10
Новак Джокович

Новак Джокович даде сет, но се класира за третия кръг на Уимбълдън

Седемкратният шампион Новак Джокович се класира за третия кръг на Откритото първенство на Великобритания по тенис. Поставеният под номер 2 в схемата сърбин победи участващия с "уайлд кард" представител на домакините Джейкъб Фърнли с 6:3, 6:4, 5:7, 7:5 за три часа на корта. 22-годишният британец е номер 277 в световната ранглиста и за първи път..

публикувано на 04.07.24 в 20:06
Максим Манолов

Максим Манолов на финал на 200 метра бруст във Вилнюс

Максим Манолов се класира за финала на 200 метра бруст на Европейското първенство по плуване за юноши и девойки във Вилнюс (Литва).   След бронзовия медал на 50 метра бруст вчера, състезателят на ПСК Черно море атакува ново влизане в топ 8 и успя, след като финишира с шесто време за 2:14.01 минути  в полуфиналите на 200 метра бруст.  С..

публикувано на 04.07.24 в 20:02
Дилан Грьоневехен

Грьоневехен спечели 6-ия етап от Тур дьо Франс, Погачар остава начело

Нидерландецът Дилан Грьоневехен от отбора на Джайко Алула стана победител в шестия етап от колоездачната обиколка на Франция - 163,5 километра от Макон до Дижон. 31-годишният Грьоневехен стигна до първата позиция с финален спринт, в който успя да изпревари белгиеца Яспер Филипсен (Алпецин-Декьонинк) и еритрееца Биниам Гирмай (Интермарше)...

публикувано на 04.07.24 в 19:27
Адриан Андреев

Адриан Андреев четвъртфиналист в Карлсруе

Адриан Андреев се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис на клей от сериите "Чалънджър" в Карлсруе (Германия) с награден фонд 74 825 евро. Андреев победи във втория си двубой участващия с "уайлд кард" представител на домакините Юстин Енгел с 4:6, 6:4, 6:0 за близо два часа на корта. Българинът загуби първия сет, но във втората част..

публикувано на 04.07.24 в 19:18
Хуберт Хуркач

Хуркач се контузи и приключи с Уимбълдън

Номер 7 в световната ранглиста по тенис Хуберт Хуркач (Полша) получи контузия в тайбрека на четвъртия сет срещу французина Артюр Фис и отпадна във втория кръг на Откритото първенство на Великобритания. Хуркач изоставаше с 6:7(2), 4:6, 6:2, 6:6, а при 7:7 точки плонжира за воле на мрежата и спечели разиграването и стигна до сетбол, но при..

публикувано на 04.07.24 в 19:12
Максим Манолов (отпред, вдясно)

Максим Манолов с бронз на eвропейското първенство по плуване за юноши

Максим Манолов (Черно море, Варна) спечели бронзов медал на Европейското първенство по плуване за юноши и девойки във Вилнюс, Литва.   Манолов се качи на почетната стълбичка в дисциплината 50 метра бруст.  Във финала българинът финишира за време 27.89 секунди и отстъпи само на 16-годишния турчин Нусрат Алахверди с 27.60 секунди и Субаир Билтаев от..

публикувано на 04.07.24 в 06:26