Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Три медала за България в дисциплината „Free style poomsae“ на европейското клубно първенство по таекуондо

Мартина Илиева , Даяна Бояджиева и Виктория Векова спечелиха отличията в дисциплината „Free style poomsae“ на европейското клубно първенство по таекуондо, което се проведе в София.


Възпитаничката на „Таекуондо Фитнес НСА“ Даяна Бояджиева стина до сребърното отличие след като изигра страхотно съчетание, в което показа сила, изящество, акробатичнни умения. Една десета раздели възпитаничката на Спасиана Григорова от първото място.

Златното отличие стана притежание на Мартина Илиева от "S team", а бронза отиде при Виктория Векова от клуб „Файър“.


По публикацията работи: Кръстина Иванова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Националният отбор на България по волейбол за девойки до 18 г. е европейски шампион

Националният отбор на България по волейбол за девойки до 18 години стана европейски шампион. Във финала на шампионата в Румъния и Гърция воденият от Антонина Зетова тим на България победи с 3:0 (25:15, 25:18, 28:26) Белгия. За пръв път в историята България има европейски шампионки при подрастващите.  Последният подобен успех за българския волейбол в..

публикувано на 13.07.24 в 20:52
Ансамбъл (жени)

Ансамбълът ни спечели многобоя на Световната Чалъндж купа в Клуж-Напока.

Ансамбълът на България за жени спечели многобоя на Световната Чалъндж купа по художествена гимнастика в румънския град Клуж-Напока.  Това е последно състезание за тима преди Олимпийските игри в Париж 2024. Абсолютните европейски шампионки Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева изпълниха много силно..

публикувано на 13.07.24 в 19:38
Тадей Погачар

Тадей Погачар спечели 14-ия етап от Обиколката на Франция

Словенецът Тадей Погачар успя да отвори разлика от почти две минути в генералното класиране пред основния си конкурент Йонас Вингегор след 14-ия етап от Обиколката на Франция. Звездата на тима на Обединените арабски емирства триумфира в изключително тежкия 151,9-километров етап от По до Сен-Лари-Сулан Пла д'Аде с време от 4 часа, 1 минута и 51 секунди...

публикувано на 13.07.24 в 19:33
Валентин Антов

Валентин Антов остава под наем в Кремонезе

Италианският клуб Кремонезе обяви, че отново е взел под наем българския национален състезател Валентин Антов, чиито права се държат от отбора на Монца.  Така защитникът, роден през 2000 г., ще изживее второто си поредно приключение в "сиво-червено", след като пристигна в последните часове на летния трансферен пазар през 2023-а година. Антов през..

публикувано на 13.07.24 в 19:09
Барбора Крейчикова

Барбора Крейчикова спечели титлата на "Уимбълдън"

Чехкинята Барбора Крейчикова спечели титлата на турнира "Уимбълдън", след като на финала се наложи над Джазмин Паолини (Италия) с 6:2, 2:6, 6:4, като срещата продължи час и 58 минути.  Това е втора титла за Крейчикова от "Големия шлем" след победата й на "Ролан Гарос" през 2021-а година. Крейчикова, която е смятана за специалист в играта на двойки, в..

публикувано на 13.07.24 в 19:06
Мариян Михалев и Катерина Кулешова

Катерина Кулешова с първа титла от ДП по скокове на батут, спортистите на “Акро-Арт“ спечелиха отборната титла

Катерина Кулешова (Имидж-Русе) спечели първа титла в индивидуалната дисциплина  от държавно първенство по скокове на батут, което се проведе в Габрово. Украинката, която очаква да получи българско гражданство, беше най-стабилна и с оценка от 47.700 точки стъпи на първото място. Държавна вицешампионка с резултат от 44.760 точки стана Диана Сарафова..

публикувано на 13.07.24 в 13:18

Бившият вратар на Ботев (Враца), ЦСКА и националния отбор Илия Вълов е починал тази нощ

Легендарният вратар на Ботев (Враца), ЦСКА и националния отбор на България Илия Вълов е починал на 62-годишна възраст в болница във Враца тази нощ.  Вълов е бил приет в болницата във Враца за смяна на става, но е развил инфекция на белите дробове. Все още няма яснота кога ще бъде погребението на бившия футболист, тъй като се чака семейството му. Негов..

публикувано на 13.07.24 в 12:46