Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов изказа съчувствие на Иван Гешев: Това е чудовищен акт!

ГЕРБ няма да подкрепи проектокабинета на ПП-ДБ

Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов определи взрива с кортежа на главния прокурор Иван Гешев като "чудовищен акт".

"Атентат, срещу който и да е човек, е зловещо нещо, особено с взрив. Аз бях потърпевш. Това е акт, който застрашава живота на главния прокурор и семейството му, но може да застраши и всеки случаен човек", настоя той пред медиите в Разград.

Борисов обяви, че партията му осъжда този акт с "цялата сила, която имат".

"Това е грозно събитие, този атентат влачи лоши последици за България", категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

Борисов посочи, че ГЕРБ няма да подкрепи проектокабинета на ПП-ДБ, който бе представен днес, начело с акад. Николай Денков: "В този проектокабинет има няколко фигури, за които не мога да кажа нищо лошо. Но са объркали времето. Два поредни избори народът казва, че те не могат да управляват сами. Същото са го казали и на нас. Същото са го казали и на останалите политически партии. От академик Денков разбрах, че той ще преговаря с всички партии. Считам, че освен мен, те други приятели нямат. Редовен, стабилен кабинет би се получил в един общ кабинет".

Според него това е партиен кабинет, след като Денков и Василев участват в него.

"Ако в шаблона се намерят места за наши експерти като министри, може да се случи", каза още лидерът на ГЕРБ.



По публикацията работи: Златко Желев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Възстановено е движението по основните пътища в Ловешко

Възстановено е движението по пътя София-Варна в участъка между селата Микре и Сопот, където имаше паднали дървета след проливния дъжд и градушката, които се изсипаха в Ловешко. Вече е отворен за движение и пътят Ловеч - село Микре. Буря нанесе значителни щети в Ловешко Валежите в Ловешко бяха най-интензивните днес в страната ни - до 27 литра на..

публикувано на 03.06.24 в 19:39
Началникът на КАТ - Сливен главен инспектор Илиян Николов

В Сливен на магистрала "Тракия" зачестяват случаите на превишена скорост

През последната седмица в сливенския участък на АМ "Тракия" са засечени от полицейските камери за скорост трима водачи на леки автомобили да се движат с над 200 километра в час при ограничение от 140 километра в час. При последния случай от преди няколко дни скоростта на засечения автомобил е достигнала 221 километра в час. От КАТ..

публикувано на 03.06.24 в 19:32

96 % от жителите на Берковица са против през прохода „Петрохан“ да преминават ТИР-ове

96 % от жителите на Берковица са против през прохода „Петрохан“ да преминават ТИР-ове. Заради предстоящите ремонтни дейности на пътя Мездра – Ботевград има предложение от пътната агенция тежкотоварният трафик да бъде пренасочен през прохода. На 23 май изтече срокът за изпращане на възражения срещу обявеното от АПИ обществено обсъждане за..

публикувано на 03.06.24 в 19:24

Поредна протестна блокада в центъра на София

И тази вечер протестиращи столичани блокираха за движение изцяло улица "Фритьоф Нансен" и частично бул. "Патриарх Евтимий", като оставиха за движение най-дясната лента на пътното платно.  Движението ще е ограничено до 20 ч. Пореден протест срещу организацията на движение в центъра на София

публикувано на 03.06.24 в 19:19

МФ: С близо половин милиард лева намалява излишъкът в бюджета към края на май

С близо половин милиард лева се очаква на намалее излишъкът в бюджета към края на май спрямо април и да остане около 100 милиона лева. Това сочат прогнозните данни на Министерството на финансите (МФ) за май. МФ очаква бюджетен излишък от 600 млн. лв. към края на април Намалението спрямо април  се дължи основно на извършени разходи с..

публикувано на 03.06.24 в 19:17

Затруднен трафик заради бури и катастрофи

Временно е затворен пътят Бяла - Плевен заради катастрофирал турски ТИР. Пострадали няма. Автомобилите се пренасочват по обходен маршрут - село Масларево, село Обединение, Полски Тръмбеш. Затворен за движение е пътят Дебелец- село Плаково. Там е катастрофирал товарен автомобил, превозващ дърва. Водачът е затиснат. Обходният път е през Килифарево,..

публикувано на 03.06.24 в 19:12
Сръбският президент Александър Вучич в избирателната секция в Белград, 2 юни 2024 г.

Частичен вот в Сърбия: СПП на Вучич печели в Белград и Нови Сад, опозицията - в Ниш

Президентът на Сърбия Александър Вучич и неговата Сръбска прогресивна партия  (СПП)  спечелиха убедително вчерашните повторни местни избори в Белград. Опозицията, която този път не се яви обединена на вота, отново обвинява управляващите в нарушения.  Местни избори в Сърбия - Белград, Нови Сад и Ниш Сръбската прогресивна партия печели и столицата..

публикувано на 03.06.24 в 19:09