Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА 1948 загуби от Динамо (Загреб) в Словения

Снимка: ЦСКА 1948

ЦСКА 1948 загуби от шампиона на Хърватия Динамо (Загреб) с 2:3 в контрола, играна в Словения.

Един от българските участници в Лигата на конференциите губеше в резултата с 0:3 след по-малко от час игра след попадения на Емрели Махир, Йосип Дърмич и Дарио Шпикич. Тимът на Атанас Рибарски обаче показа характер и се върна в мача след попадение на резервата Емил Ценов и автогол на Сабек Мохарами от хърватския гранд.

В тима на ЦСКА 1948 като титуляри започнаха петима от новите попадения - Ерденис Гурища, Емил Виячки, Мики Орачев, Неделко Пишчевич и Антонио Вутов.

Първият удар към една от двете врати бе на Йосков за българския тим, но Динамо откри резултата при първата си отлична атака, в която Махир получи пас на празна врата и вкара без проблеми топката.

Последваха пропуски на Георги Русев и Педриньо, при които вратарят на хърватите Иван Невистич направи отлични спасявания.

През втората част резервата Том Рапнуи загуби топката от Дърмич и бившият футболист на Байер Леверкузен излезе сам срещу Даниел Наумов и вкара. Нова грешка на Рапнуи доведе до трети гол във вратата на българите, като негов автор беше Шпикич.

Малко по-късно Рапнуи все пак частично се реваншира с хубаво центриране, а Ценов с глава вкара в десния долен ъгъл за 1:3. ЦСКА 1948 стигна и до втори гол, като при центриране на Карагарен топката се удари в крака на Мохарами и влетя в мрежата на хърватите.

В края на мача Наумов спаси две опасни положения пред вратата си.

"Това беше най-сериозният ни съперник. Имаше представители в националния отбор на Хърватия във финала срещу Испания в Лигата на нациите. Имахме голям респект от съперника. Още сме в период на адаптация. Сигурен съм, че за първия кръг ще бъдем в оптимално състояние", коментира треньорът Рибарски след загубата. 

Това бе третата контрола за тима в Словения, като в предишните мачове ЦСКА 1948 направи реми със словенския Марибор (1:1) и надигра румънския Сепси - 3:1.

Съставът на ЦСКА 1948: Генадий Ганев, Ерденис Гурища, Елитон, Емил Виячки, Мики Орачев, Ивайло Чочев, Антонио Вутов, Педриньо, Неделко Пишчевич, Георги Русев, Валентин Йосков (Даниел Наумов, Том Рапнуи, Емил Ценов, Бирсен Карагарен, Симеон Петров, Ради Кирилов, Парвизджон Умарбаев)

Съставът на Динамо: Иван Невистич, Лука Иванушец, Бруно Петкович, Емрели Махир, Стефан Ростовски, Роберт Любичич, Петар Сучич, Йосип Мишич, Йосиш Шутало, Дино Перич, Дарио Шпикич (Йосип Дърмич)


По публикацията работи: Христо Денев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Австрия надигра Полша за първа победа

Отборът на Австрия се наложи над Полша в мач от втория кръг на Група "D" на Европейското първенство, игран на Олимпийския стадион в Берлин. Защитникът Гернот Траунер откри резултата за австрийците с глава, но Кжищоф Пьонтек успя да изравни за поляците след натиск на тима. През втората част Австрия бе много по-добрият отбор, което се отрази на..

публикувано на 21.06.24 в 21:13
Никола Цолов

Никола Цолов с трето място в квалификацията на пистата край Барселона във Формула 3

Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов записа днес най-силната си квалификация в този шампионат – 3-о място на пистата „Барселона и Каталуня”. Това означава, че Никола ще стартира от втора редица в основното състезание и ще е 10-и на старта на спринта, където се използва обърната стартова решетка. Квалификацията във Формула 3 протече много..

публикувано на 21.06.24 в 20:29
Елвира Краснобаева

Шесто място за Елвира Краснобаева след първия ден на СК в Милано

Елвира Краснобаева заема шесто място, а Ева Брезалиева е 15-а след съчетанията с обръч и с топка във временното класиране за многобоя при жените след първия ден на квалификациите на последната за сезона Световна купа по художествена гимнастика в италианския град Милано. Краснобаева стартира с грешка в съчетанието с топка и получи оценка от 32.600 точки,..

публикувано на 21.06.24 в 20:25

Волейболните ни национали загубиха от Куба

България допусна второ поредно и общо осмо поредно поражение в Лигата на нациите по волейбол за мъже. "Трикольорите", водени от селекционера Лоренцо Бленджини, загубиха с 0:3 (18:25, 20:25, 18:25) срещу Куба. В Любляна титуляри в българския състав бяха: Симеон Николов, Венислав Антов, Георги Татаров, Аспарух Аспарухов, Алекс Грозданов,..

публикувано на 21.06.24 в 20:05

ЦСКА 1948 продаде защитник в Белгия

Защитникът на ЦСКА 1948 Росен Божинов ще продължи кариерата си в Роял Антверп. Младежкият национал на България се утвърди в първия отбор на състава от Бистрица, след като записа 12 срещи за дублиращия тим и изигра важна роля в класирането на състава за Лигата на Конференциите. „Всички в ЦСКА му благодарим за времето, което прекара в клуба,..

публикувано на 21.06.24 в 18:30

Украйна обърна Словакия за първи успех на Евро 2024

Украйна победи Словакия с 2:1 в мач от група „Е“ на Европейското първенство по футбол. Словаците откриха резултата в 17-ата минута, когато Иван Шранц бе точен със своя втори гол в състезанието. Микола Шапаренко изравни за украинците в 54-ата минута, а Роман Яремчук донесе победата в 80-ата минута. Така Украйна излезе на втора позиция с актив от..

публикувано на 21.06.24 в 18:08
Никола Цолов

Никола Цолов извън топ 20 в тренировката на пистата край Барселона

Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов не успя да влезе в топ 20 в тренировъчната сесия в петия състезателен уикенд за сезон 2024, който се провежда на пистата „Каталуния“ край Барселона. Заради тестовете, които се проведоха на испанското трасе миналия месец, почти всички пилоти прекараха първата половина на 45-минутната сесия в бокса. Само 12 от..

публикувано на 21.06.24 в 14:23