Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тройна експертиза ще установява причините за тежката катастрофа в Момчилград

Снимка: БГНЕС

Тройна автотехническа и съдебномедицинска експертиза ще установяват причините за вчерашната тежка катастрофа на входа на Момчилград, при която загинаха двама души, а шестима бяха ранени. Ще бъдат разпитани и свидетели.

Един от пострадалите при сблъсъка е приведен за лечение в Клиниката по неврохирургия към Университетската болница "Свети Георги" в Пловдив, съобщи доктор Семра Изетова, заместник-директор на болницата в Кърджали:

"Шестимата мъже са във възрастовия диапазон между 38 и 65 години. Двама от пациентите остават на лечение в Хирургично отделение на нашата болница, единият от пациентите е приет в Ортопедия и другите двама пациенти са за интензивно лечение и наблюдение в отделението по анестезиология и интензивно лечение. Към момента състоянието на петимата пациенти, които се лекуват в нашето лечебно заведение, е стаблино, без пряка опасност за техния живот".

Двамата загинали - на 17 и на 21 години, са пътували с лек автомобил, който се е сблъскал челно с микробус. Първоначалната версия за причината за инцидента е висока скорост при неправилно изпреварване.

Разследването е под наблюдението на Окръжната прокуратура в Кърджали.

По публикацията работи: Радмила Попова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Европейски дипломати са притеснени от посещенията на Виктор Орбан в Русия, Украйна и Китай

В европейските столици расте безпокойството от ролята на умиротворител, която унгарският премиер Виктор Орбан си приписва при посещенията си в Русия, Украйна и Китай. Делегацията на една неназована страна членка на ЕС е поискала въпросът да бъде обсъден в сряда на редовната среща на Комитета на постоянните представители. На 1 юли Унгария пое за 6 месеца..

публикувано на 09.07.24 в 03:38
Риши Сунак след загубата на изборите през юли 2024 г.

Британските консерватори организират кабинет в сянка

В Обединеното кралство Консервативната партия, която загуби общите избори, започна да съставя правителство в сянка, в което обаче няма да остане досегашният министър на външните работи Дейвид Камерън. Лорд Камерън подаде оставка от предната скамейка на Риши Сунак и сега мястото му ще заеме Андрю Мичъл. Освен това, въпреки че запази депутатското си място..

публикувано на 09.07.24 в 03:25

Изгоря сградата на бившия селскостопански техникум в Кърджали

Пожар изпепели сградата на бившия селскостопански техникум в Кърджали. Огънят е възникнал малко след 22 часа. Според слушатели пламъците се виждали от километри.  Сградата на старото училище се намира в промишлена зона, близо до една от входните пътни артерии на града. От години тя е необитаема, а дворът е обрасъл с буйна растителност.  В потушаването..

публикувано на 09.07.24 в 02:46
Снимката е илюстративна, архив.

Товарен влак предизвика пожар с три огнища на Подбалканската линия

Товарен влак предизвика пожар с три огнища на Подбалканската линия. Стихията вече е овладяна. Фронтът на пожара беше много голям - от Сопот през Столетово до землището на селата Розино и Христо Даново. Осем екипа на пожарните служби от областта в продължение на часове се бориха с огнената стихия, включиха се и доброволци, на място бяха докарани и..

публикувано на 08.07.24 в 20:58

Европейската служба за външна дейност с изявление по повод руските атаки в Украйна

"Целенасочените атаки срещу цивилни хора и обекти, които не представляват военна цел, биха могли да представляват военни престъпления и да бъдат причислени към престъпленията срещу човечеството", се казва в изявление на говорителя на Европейската служба за външна дейност по повод руските атаки срещу детска болница и родилно отделение в Киев и градовете..

публикувано на 08.07.24 в 20:54

Протест в памет на Ани и Явор, които загинаха на столичния бул. "Сливница"

Мирно шествие на близки и приятели на деца, загинали на пътя, се проведе тази вечер на столичния булевард "Сливница". Протестът е организиран от родителите на Ани и Явор, които бяха блъснати на пешеходна пътека там през май миналата година. Протест срещу присъдата за смъртта на Ани и Явор Поводът е постановената миналата седмица присъда от..

публикувано на 08.07.24 в 20:31

Повдигнаха обвинение на шофьора без книжка, причинил катастрофа с 2 жертви край с. Кесарево

Окръжната прокуратура във Велико Търново повдигна обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост на 17-годишния неправоспособен шофьор, който днес участва в катастрофата, при която на място загинаха таксиметров водач и неговият брат. Инцидентът стана на главния път София – Варна при разклона за стражишкото село Кесарево. ПТП с две жертви..

публикувано на 08.07.24 в 19:53