Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Интензивно е движението по границите със Сърбия, Румъния и Гърция

Снимка: БГНЕС-архив

Интензивно е движението по границите със Сърбия, Румъния и Гърция, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ на уебсайта си. Информацията за трафика е към 6:00 часа, предава БТА.

По границата със Сърбия трафикът е интензивен на вход за леки автомобили на Граничния контролно -пропускателен пункт (ГКПП) „Калотина". Граничните проверки на пункта се извършват на седем работни места за влизащи леки коли, което е пълният капацитет. Строително-монтажни дейности налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване. За да избегнат интензивния трафик, граничните власти съветват пътуващите да използват и останалите пунктове на българо-сръбската граница: „Брегово", „Връшка чука", „Стрезимировци", „Олтоманци".

На границата с Румъния движението е интензивно на ГКПП „Кардам" и ГКПП „Никопол" на изход за товарни автомобили. На 18 август Национална компания „Пътна инфраструктура“ на Румъния ще извършва дейности по поддръжка на пътните платна на трасетата за товарни автомобили на ГКПП „Гюргево“, влизащи в Румъния. Движението на товарни автомобили на ГКПП „Русе“ при излизане от България ще се осъществява на старите трасета. Тази временна организация, предвид по-малкия брой трасета за преминаване, ще доведе до известно увеличение на времето за изчакване за излизане от България и влизане в Румъния. Със заповед на министрите на транспорта и на вътрешните работи на Румъния до 31 август през граничния пункт „Вама веке“, съпределен на българския ГКПП „Дуранкулак“, е въведено ограничение за движението на товарни автомобили с тегло над 7,5 тона в петък, събота и неделя, както и на официален празник на Румъния от 6:00 часа до 22:00 часа. В деня, предхождащ първия ден на официален празник, ограничението е от 16:00 часа до 22:00 часа. Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа"/ „Липница“ и „Крушари"/ „Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 8:00 до 20:00 часа.

По границата с Гърция трафикът е интензивен на ГКПП „Кулата“ на изход товарни автомобили. От „Гранична полиция“ препоръчват на гражданите, които пътуват към и от Гърция, да използват за преминаване освен ГКПП „Кулата" и ГКПП „Маказа", и останалите пунктове на българо-гръцката граница - ГКПП „Илинден", ГКПП „Златоград", ГКПП „Ивайловград" и ГКПП „Капитан Петко войвода". През гранични пунктове „Маказа", „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

Нормално се осъществява движението на всички гранични пунктове със Северна Македония и Турция.

По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Жителите на плевенски села на протест заради безводието

Четири плевенски села излязоха на протест заради безводието. Жителите на селата Долни Луковит, Ставерци, Гостиля и Брегаре блокираха за половин час движението по пътя Искър - Кнежа при разклона за село Долни Луковит.  Блокадата вече е вдигната, а километричните колони от автомобили и в двете посоки се поизтеглиха. Има и засилено полицейско присъствие все..

публикувано на 19.10.24 в 13:04

Традиционната сватба в Рибново с номинация за ЮНЕСКО

Традиционната сватба в Рибново, която и днес е част от празничния календар на селото, е номинирана за  "живо човешко съкровище" по Националната програма на Министерството на културата, а вносителите се надяват  на признание и от ЮНЕСКО като част от световното нематериално културно наследство. Номинациите на регионално ниво са три, а..

публикувано на 19.10.24 в 12:37

Протестиращите заради състоянието на пътя край Вакарел: Опасен е за живота!

Жители на пет населени места протестират заради лошото състояние на пътя, свързващ Вакарел с Панагюрище. Пред БНР хората заявиха, че пътят е опасен за живота на минаващите. "Огромни дупки, постоянно хората пукат гуми. Най-опасното с тези дупки е това, че са на завои. И когато тръгнеш да заобикаляш някаква дупка, се оказваш в насрещното и..

публикувано на 19.10.24 в 12:26

За десета година: "Поход за свободата" в София

В редица градове на България се провежда инициативата "Поход на свободата", чиято цел е да алармира за опасностите от трафика на хора. В София такъв походът се провежда за десета година, а днес участниците тръгнаха от Националния дворец на културата. Трафикът на хора се случва навсякъде по света и всеки може да стане жертва. Днес все..

публикувано на 19.10.24 в 12:12
Доналд Тръмп

Барбара Слейвин: Ако победи Тръмп, Нетаняху ще има картбланш да прави каквото си иска

След малко повече от година война в ивицата Газа, последвала терористичния рейд на "Хамас", при който бяха избити 1200 души, а 250 бяха отвлечени от групировката, Израел за втори път ликвидира лидер на групировката. След като в края на юли в Техеран беше убит Исмаил Хания, в Рафах е ликвидиран и наследникът му - Яхия Синуар. Хания беше в..

публикувано на 19.10.24 в 12:10
Премиерът Димитър Главчев и здравният министър д-р Галя Кондева

Главчев: Строежът на Националната детска болница ще започне през юни 2025 г.

Строежът на Националната детска болница ще започне през юни догодина, обяви служебният премиер Димитър Главчев.  Той отбеляза, че до 15 ноември се очаква да бъде разчистен теренът в Горна баня, където ще бъде построено лечебното заведение. "Хубавото е, че вчера е бил приет Плана за структура и капацитет на болницата, който включва 400..

публикувано на 19.10.24 в 12:05

Албания върви уверено по пътя към ЕС, но как ще й се отрази приемането на мигранти от Италия

Тази седмица Албания направи важна крачка в пътя си по евроинтеграция - започна по същество преговори за присъединяване към ЕС. Винаги съм твърдял, че в целия регион на Западните Балкани албанците са най-проинтеграционно настроената нация , обясни пред БНР Боби Бобев, бивш посланик на страната ни в Тирана. "Там от началото на..

публикувано на 19.10.24 в 12:00