Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шампионът САЩ завърши 1:1 с Нидерландия, Нигерия ликува срещу Австралия

Австралия изненадващо загуби с 2:3 срещу Нигерия
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Шампионът САЩ завърши наравно 1:1 с Нидерландия в двубой от група "Е" на Световното първенство по футбол за жени, което се провежда в Австралия и Нова Зеландия. Джил Роод даде аванс за европейския отбор в 17-ата минута на двубоя, който беше повторение на финала от 2019 година, спечелен с 2:0 от американките. Линдзи Хоран с глава възстанови равенството след 62 минути игра в присъствието на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън. 

В оставащата част от срещата американките изпуснаха да направят обрат чрез Тринити Родман и София Смит. Попадение на Алекс Морган беше отменено заради засада. САЩ и Нидерландия имат по 4 точки съответно на първо и второ място във временното класиране. 

В другия двубой от група "Е" Португалия се наложи с 2:0 срещу Виетнам и остава на трето място в подреждането. Телма Енкарнасао и Кика Назарет се разписаха в седмата и 21-ата минута на двубоя. Иберийският отбор постигна първи успех в турнира и има 3 точки, докато Виетнам допусна второ последователно поражение.

В група "В" Австралия изненадващо загуби с 2:3 срещу Нигерия. Емил ван Егмънт даде аванс за домакините в 45-ата минута, но Учена Кану изравни в шестата минута на допълнителното време на първата част. Осиначи Охейл и Асисат Ошоала дадоха два гола аванс за африканския отбор в рамките на само седем минути в средата на второто полувреме. Алана Кенеди реализира втори гол за Австралия в десетата минута на добавеното време на срещата.

Нигерия е на първо място в класирането в група "В" с актив от 4 точки, колкота има и Канада, докато австралийките са на трета позиция с точка по-малко.


По публикацията работи: Антони Йорданов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Хебър победи Берое в Пазарджик

Хебър записа първа победа през новия сезон в българската футболна Първа лига, след като надигра с 3:1 Берое като символичен домакин на стадиона в Стара Загора. Така отборът на Веселин Великов изпревари ЦСКА-София на 14-ото място с четири точки и една повече от "червените".  Хебър получи дузпа в 11-та минута след видеопреглед, предизвикан от нарушение..

публикувано на 01.09.24 в 21:27
Борислава Иванова, Антонио Папазов и Тихомир Баротев

България с шест медала от МТ по спортна аеробика "PLOVDIV CUP AEROBICS OPEN"

Българските състезатели спечелиха шест медала (два златни, два сребърни и два бронзови) от международния турнир по спортна аеробика "PLOVDIV CUP AEROBICS OPEN" за деца, юноши и девойки, мъже и жени в Пловдив. Тазгодишното издание е юбилейно 15-о и е включено в календара на Международната федерация по гимнастика (ФИГ). В него участваха над 560 участници..

публикувано на 01.09.24 в 21:16

Локомотив (Пловдив) и Локомотив (София) не успяха да излъчат победител в Първа лига

Отборите на Локомотив (Пловдив) и Локомотив (София) завършиха наравно 1:1 в първи мач от неделната програма в Първа професионална футболна лига. Красимир Станоев  беше точен за гостите със страхотен удар извън границата на наказателното поле в първата минута. През второто полувреме домакините изравниха чрез Георги Каракашев в 79-та минута.  Със..

публикувано на 01.09.24 в 19:08
Шарл Льоклер

Шарл Льоклер спечели състезанието за Голямата награда на Италия във Формула 1

Шарл Льоклер (Монако, Ферари) спечели впечатляваща стратегическа битка с Оскар Пиастри (Австралия, Макларън) и Ландо Норис (Великобритания, Макларън) в легендарното Гран при на Италия на пистата в Монца, а лидерът в генералното класиране на шампионата Макс Ферстапен завърши едва на шесто място и неговата преднина на върха продължи да се топи...

публикувано на 01.09.24 в 18:01

Марк Маркес триумфира в Гран При на Арагон и записа първа победа в MotoGP от над хиляда дни

Марк Маркес (Испания, Gresini Racing/Ducati) спечели първата си победа в клас MotoGP от 1043 дни насам, завършвайки по категоричен начин на първото място в Гран при на Арагон от световния шампионат по мотоциклетизъм на писта.  Последната победа за легендарния испански пилот бе в Гран при на Емилия-Романя през 2021, когато той все още..

публикувано на 01.09.24 в 17:00
Пламен Андреев

Пламен Андреев: В Левски преминах през всичко - бях обичан и мразен

Вратарят Пламен Андреев се прибра в България, след като снощи официално бе обявен трансферът му във Фейенорд. На летище "София" той не сдържа емоциите си и призна, че Левски много ще му липсва. 19-годишният футболист разказа как са преминали първите му часове в Ротердам като играч на нидерландския тим. „Чувствам се невероятно, изпълнен съм с..

публикувано на 01.09.24 в 16:53

Адриан Андреев с първата титла от сериите "Чалънджър"

Адриан Андреев спечели титлата на турнира по тенис на клей в Порто (Португалия) с награден фонд 74 825 евро, надигравайки испанеца Карлос Табернер с 6:3, 6:0 на финала. Това е първи трофей за българина в надпревари от сериите "Чалънджър".  Шестият поставен в схемата Андреев спечели убедително след час и 48 минути игра. 23-годишният българин..

публикувано на 01.09.24 в 16:32