Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локомотив (Пловдив) и Локомотив (София) не успяха да излъчат победител в Първа лига

Снимка: БТА

Отборите на Локомотив (Пловдив) и Локомотив (София) завършиха наравно 1:1 в първи мач от неделната програма в Първа професионална футболна лига. Красимир Станоев  беше точен за гостите със страхотен удар извън границата на наказателното поле в първата минута. През второто полувреме домакините изравниха чрез Георги Каракашев в 79-та минута. 

Със спечелената точка Локомотив (Пловдив) се изкачи временно еднолично на шесто място в класирането с 11 точки, докато столичните "железничари“ са с две по-малко на десета позиция с равен актив с ЦСКА 1948. 

Двубоят на стадиона в парк "Лаута“ бе специален за капитана на пловдивския тим Димитър Илиев, който изигра своя мач номер 300 с екипа на „смърфовете“. Преди първия съдийски сигнал той получи специална фланелка като подарък от легендата на клуба Христо Бонев.

Още при първата атака на гостите Красимир Станоев се озова на стрелкова позиция и отправи силен удар, който бе отразен от Кристиан Томов. Почти веднага след това обаче топката отново падна на крака на полузащитника и той шутира от въздуха без подготовка от ъгъла на наказателното поле, като този път не остави никакви шансове на Кристиан Томов с изключителен изстрел, насочен параболично точно пода напречната греда. Така играчите на Иван Колев откриха резултата след само 40 секунди игра.

В третата минута столичани бяха много близо до втори гол. Светослав Диков овладя в половината на домакините и пусна вдясно към Стив Траоре, чийто удар по диагонала първоначално бе спасен, а при добавката на Диков от няколко метра топката се отби и в гредата. В 9-ата минута младият вратар на Локомотив (Пловдив) показа добър рефлекс при силен изстрел на Доналдо Ака. Новото попълнение на „червено-черните“ преодоля Камдем отляво в наказателното поле и потърси близкия ъгъл, но Томов внимаваше и изби в корнер. 

Играчите на Любослав Пенев опитаха да отговорят в 23-ата минута, когато Мартин Петков шутира опасно от около 25 метра, но на другата врата Александър Любенов реагира подобаващо и отрази. 

Минута преди края на първата част Симеон Славчев получи шанс да обстрелва вратата на „черно-белите“ от дъгата на наказателното поле. Неговият изстрел обаче премина встрани от целта и така почивката дойде при гол аванс за столичния тим. 

В началото на второто полувреме домакините владееха повече топката, но трудно стигаха до ситуации пред вратата на Александър Любенов. Все пак в  79-ата минута "смърфовете“ все пак успяха да изравнят. Оливер Камдем получи по десния фланг и центрира прецизно в наказателното поле към влезлия като резерва Георги Каракашев, който майсторски насочи с глава в далечния ъгъл на Александър Любенов за 1:1. 

Две минути след това гостите организираха бърза контраатака, при която Симеон Славчев се откъсна отляво и даде успоредно подаване към Селсо Рапосо, но той не съумя да овладее по най-добрия начин и нямаше как да нанесе завършващ удар. 

До края и двата тима потърсиха начин да стигнат до успеха, но нови голове не паднаха и така двубоят приключи при равен резултат. 


По публикацията работи: Кръстина Иванова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Хебър победи Берое в Пазарджик

Хебър записа първа победа през новия сезон в българската футболна Първа лига, след като надигра с 3:1 Берое като символичен домакин на стадиона в Стара Загора. Така отборът на Веселин Великов изпревари ЦСКА-София на 14-ото място с четири точки и една повече от "червените".  Хебър получи дузпа в 11-та минута след видеопреглед, предизвикан от нарушение..

публикувано на 01.09.24 в 21:27
Борислава Иванова, Антонио Папазов и Тихомир Баротев

България с шест медала от МТ по спортна аеробика "PLOVDIV CUP AEROBICS OPEN"

Българските състезатели спечелиха шест медала (два златни, два сребърни и два бронзови) от международния турнир по спортна аеробика "PLOVDIV CUP AEROBICS OPEN" за деца, юноши и девойки, мъже и жени в Пловдив. Тазгодишното издание е юбилейно 15-о и е включено в календара на Международната федерация по гимнастика (ФИГ). В него участваха над 560 участници..

публикувано на 01.09.24 в 21:16
Шарл Льоклер

Шарл Льоклер спечели състезанието за Голямата награда на Италия във Формула 1

Шарл Льоклер (Монако, Ферари) спечели впечатляваща стратегическа битка с Оскар Пиастри (Австралия, Макларън) и Ландо Норис (Великобритания, Макларън) в легендарното Гран при на Италия на пистата в Монца, а лидерът в генералното класиране на шампионата Макс Ферстапен завърши едва на шесто място и неговата преднина на върха продължи да се топи...

публикувано на 01.09.24 в 18:01

Марк Маркес триумфира в Гран При на Арагон и записа първа победа в MotoGP от над хиляда дни

Марк Маркес (Испания, Gresini Racing/Ducati) спечели първата си победа в клас MotoGP от 1043 дни насам, завършвайки по категоричен начин на първото място в Гран при на Арагон от световния шампионат по мотоциклетизъм на писта.  Последната победа за легендарния испански пилот бе в Гран при на Емилия-Романя през 2021, когато той все още..

публикувано на 01.09.24 в 17:00
Пламен Андреев

Пламен Андреев: В Левски преминах през всичко - бях обичан и мразен

Вратарят Пламен Андреев се прибра в България, след като снощи официално бе обявен трансферът му във Фейенорд. На летище "София" той не сдържа емоциите си и призна, че Левски много ще му липсва. 19-годишният футболист разказа как са преминали първите му часове в Ротердам като играч на нидерландския тим. „Чувствам се невероятно, изпълнен съм с..

публикувано на 01.09.24 в 16:53

Адриан Андреев с първата титла от сериите "Чалънджър"

Адриан Андреев спечели титлата на турнира по тенис на клей в Порто (Португалия) с награден фонд 74 825 евро, надигравайки испанеца Карлос Табернер с 6:3, 6:0 на финала. Това е първи трофей за българина в надпревари от сериите "Чалънджър".  Шестият поставен в схемата Андреев спечели убедително след час и 48 минути игра. 23-годишният българин..

публикувано на 01.09.24 в 16:32
Христина Андонова

Христина Андонова е двукратна световна шампионка по кикбокс за кадети

Христина Андонова постигна най-голям успех на световното първенство по кикбокс за кадети, което се проведе в Будапеща (Унгария) от 23 до 31 август 18-годишната Андонова спечели две световни титли при девойки старша възраст, категория 60 кг в стиловете на татами  - пойнт файтинг и лайт контакт.   Във финалната си среща в стил пойнт файтинг, българката..

публикувано на 01.09.24 в 15:43