Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Божидар Саръбоюков: Тази година много исках да видя усмивка от моя треньор

Божидар Саръбоюков
Снимка: сп. Атлетика

Преди няколко дни Божидар Саръбоюков спечели два медала на европейското първенство по лека атлетика до 20 години в Йерусалим, Израел. Българският талант стигна до сребърните отличия в тройния скок и в скока на дължина.

През 2022 година той стигна до второто място и на световното първенство до 20 години в Кали. Тогава Божидар направи и редица поправки на националните рекорди и с това впечатли журито в категория "Спорт" на Фондация "Енчо Керязов".

Лекоатлетът ще присъства на церемонията „Нощ на звездите“, която ще се състои в Античния театър в Пловдив на 26 август и то само часове след като се е прибрал от световното първенство за мъже и жени, което ще  проведе в Будапеща. Божидар Саръбюков получи специална покана от международната федерация по лека атлетика за участие в него, след отличното си представяне на европейското.

„За мен това е много голямо уважение и наистина се радвам, че съм в тройката. Когато ми се обадиха и казаха, че съм номиниран, в първия момент, не можах да повярвам, защото просто не съм очаквал такова нещо. Наистина ще е чест за мен да гледам тези циркови артисти на жив. Сигурен съм, че ще бъде наистина голямо шоу“, сподели специално за БНР Божидар Саръкобюков.

„Преди европейското сезонът беше доста труден. Само ние си знаем какви бяха проблемите ни. Извадих си поуки и  се надявам, че съм си научил урока. Много се радвам, че моят треньор е доволен и щастлив, защото исках да видя тази година неговата усмивка. Смятам, че най -доброто тепърва започва или поне се надявам да е така. Световното ще е последната ми цел за тази година. Това, което искам е да вляза във финал“, допълни лекоатлетът.

Коя дисциплина ще предпочете Божидар след като започне да се състезава при мъжете, какви са амбициите му извън атлетиката можете да чуете в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Луис де ла Фуенте

Луис де ла Фуенте: Очаквем много равностоен и оспорван мач

Селекционерът на испанския национален отбор по футбол Луис де ла Фуенте очаква финалът на Евро 2024 срещу Англия в Берлин в неделя да бъде "много равностоен мач, много оспорван" въпреки различния път, който извървяха до тук двата тима. Испания, спечелила сърцата на неутралните зрители заради атрактивната и почти непрекъсната атакуваща стратегия, се..

публикувано на 14.07.24 в 04:54
Гарет Саутгейт

Гарет Саутгейт: Да завършим започнатото през 2022 година

Мениджърът на националния отбор на Англия Гарет Саутгейт призова футболистите си да завършат това, което са започнали през зимата на 2022 година по време на световното първенство в Катар. В неделя Англия излиза в Берлин срещу Испания във финала на Евро 2024 в опит да спечели първия си голям трофей от световната титла през 1966 година. "Работя в..

публикувано на 14.07.24 в 04:46

Националният отбор на България по волейбол за девойки до 18 г. е европейски шампион

Националният отбор на България по волейбол за девойки до 18 години стана европейски шампион. Във финала на шампионата в Румъния и Гърция воденият от Антонина Зетова тим на България победи с 3:0 (25:15, 25:18, 28:26) Белгия. За пръв път в историята България има европейски шампионки при подрастващите.  Последният подобен успех за българския волейбол в..

публикувано на 13.07.24 в 20:52
Ансамбъл (жени)

Ансамбълът ни спечели многобоя на Световната Чалъндж купа в Клуж-Напока.

Ансамбълът на България за жени спечели многобоя на Световната Чалъндж купа по художествена гимнастика в румънския град Клуж-Напока.  Това е последно състезание за тима преди Олимпийските игри в Париж 2024. Абсолютните европейски шампионки Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева изпълниха много силно..

публикувано на 13.07.24 в 19:38
Тадей Погачар

Тадей Погачар спечели 14-ия етап от Обиколката на Франция

Словенецът Тадей Погачар успя да отвори разлика от почти две минути в генералното класиране пред основния си конкурент Йонас Вингегор след 14-ия етап от Обиколката на Франция. Звездата на тима на Обединените арабски емирства триумфира в изключително тежкия 151,9-километров етап от По до Сен-Лари-Сулан Пла д'Аде с време от 4 часа, 1 минута и 51 секунди...

публикувано на 13.07.24 в 19:33
Валентин Антов

Валентин Антов остава под наем в Кремонезе

Италианският клуб Кремонезе обяви, че отново е взел под наем българския национален състезател Валентин Антов, чиито права се държат от отбора на Монца.  Така защитникът, роден през 2000 г., ще изживее второто си поредно приключение в "сиво-червено", след като пристигна в последните часове на летния трансферен пазар през 2023-а година. Антов през..

публикувано на 13.07.24 в 19:09
Барбора Крейчикова

Барбора Крейчикова спечели титлата на "Уимбълдън"

Чехкинята Барбора Крейчикова спечели титлата на турнира "Уимбълдън", след като на финала се наложи над Джазмин Паолини (Италия) с 6:2, 2:6, 6:4, като срещата продължи час и 58 минути.  Това е втора титла за Крейчикова от "Големия шлем" след победата й на "Ролан Гарос" през 2021-а година. Крейчикова, която е смятана за специалист в играта на двойки, в..

публикувано на 13.07.24 в 19:06