Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Черно море е на върха в Първа лига след минимална победа във Враца

Снимка: БФС

Един от най-добре представящите се отбори до момента Черно море имаше нужда от две дузпи, за да постигне труден успех с 1:0 като гост на Ботев Враца в осмия кръг от Първа лига.

След изминаване на само две минути игра варненци имаха шанс да открият, но вратарят на врачани Федерико Бариос успя да се намеси решително. 

В петата минута срещата беше спряна за аплодисменти в подкрепа на един от героите от Мондиал 94 Петър Хубчев, който продължава се бори с коварна болест. 

В 14-ата минута Едуардо Кунде фаулира в Едгар Пашеко в наказателното поле и последва 11-метров наказателен удар за гостите, но шутът на Пабло Гарсия беше спасен от Бариос. При последвалата добавка Живко Атанасов би много неточно над вратата.

В 32-ата минута Черно море пропусна още един шанс да реализира гол, след като Васил Панайтов върна към Исмаил Иса, но нападателят шутира в аут. 

В 51-ата минута Жан Пиер Да Силва навлезе в наказателното поле и отправи удар, но националът Дюлгеров не изпита затруднения. 

В следващите минути темпото на игра беше доста ниско и пред двете врати нямаше много голови опасности. След час игра Алекс Фернандес не успя да отиграе добре кълбото топката и да отправи опасен удар към опразнената от стража Бариос голлиния. 

В 77-ата минута Мазир Сула отправи топовен шут, който беше отбит от Бариос, топката достигна до Иса, който пропусна да се разпише. 

Минута по-късно Черно море получи правото да изпълни още една дузпа в двубоя. Стефан Велев, който дълги години носи екипа на Черно море, извърши нарушение срещу Исмаил Иса. Атанас Илиев би силно от бялата точка, а вратарят на врачани достигна до топката, но не можа за втори път да опази вратата си. 

Четири минути преди края на редовното време Спас Георгиев получи в наказателното поле от Браян Переа, но Иван Дюлгеров се намеси решаващо и отби в ъглов удар. 

В допълнителното време Алекс Фернандес пропусна да реализира още един гол във вратата на домакините.

Варненци, които все още нямат поражение през новия сезон, са на първо място в класирането с 20 точки след тази победа, с точка пред Локомотив Пловдив, който е с мач по-малко. Ботев Враца има само 6 спечелени точки.


По публикацията работи: Кръстина Иванова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Панатинайкос победи Макаби

Панатинайкос стигна Финалната четворка в Евролигата

Гръцкият Панатинайкос се наложи над израелския Макаби Тел Авив с 81:72 (19:21, 22:20, 17:15, 23:16) като домакин в петия двубой от четвъртфиналната серия между двата тима и се класира за Финалната четворка в баскетболната Евролига за мъже. Панатинайкос спечели плейофа с 3:2 победи и ще играе на полуфиналите срещу победителя от серията между..

публикувано на 08.05.24 в 09:19
Григор Димитров

Григор Димитров тренира с Новак Джокович в Рим

Григор Димитров проведе съвместно занимание с лидера в световната ранглиста по тенис Новак Джокович, преди началото на турнира от сериите „Мастърс"в италианската столица Рим. Двамата изиграха един сет на кортовете във "Форо Италико“, спечелен от Димитров с 6:3. Както е известно, българинът е поставен под №8 в схемата на турнира, като..

публикувано на 08.05.24 в 06:38
Тим Мерлие

Тим Мерлие спечели третия етап от колоездачната обиколка на Италия

Белгиецът Тим Мерлие спечели третия етап от колоездачната обиколка на Италия. Той измина 166 километра от Новара до Фосано за 3:54:35 часа.  Водачът в състезанието Тадей Погачар не се представи добре, но успя да задържи "розовата" фланелка. На втора позиция е Джонатан Милан от Италия. Трети се нареди представителят на Еритрея Биниан Гирмай. Тадей..

публикувано на 07.05.24 в 07:47

Наполи и Удинезе не успяха да се победят

Удинезе и Наполи завършиха 1:1 в последна среща от 35-ия кръг на италианската Серия А.   Двата отбора се нуждаеха от точки в преследване на своите цели - Удинезе оставане в елита, а Наполи място в евротурнирите.  Неаполитанците откриха чрез Виктор Осимен в 51-а минута. Нигериецът засече с глава центриране на Политано от дясно.  Удинезе наложи натиск..

публикувано на 07.05.24 в 07:25

Аталанта победи Салернитана и измести Рома от петата позиция

Аталанта победи като гост с 2:1 Салернитана в мач от 35-ия кръг на футболното първенство на Италия и по този начин измести Рома от петата позиция, като и двата тима имат по 60 точки. В 18-ата минута Салернитана поведе с попадение на младия френски нападател Лум Чауна. Гостите от Бергамо от своя страна играеха плахо и трудно достигаха до възможности..

публикувано на 07.05.24 в 06:58
Ботев и ЦСКА 1948 завършиха без голове

Ботев (Пд) и ЦСКА 1948 не успяха да си отбележат

Съставите на Ботев (Пловдив) и ЦСКА 1948 завършиха 0:0 в среща от 32-ия кръг на футболното ни първенство в групата за разпределение на местата от 7-мо до 10-то. Двубоят започна със сблъсък между Джеймс Ето'о и Антонио Вутов, като се наложи намесата на медицинския екип. Ето'о продължи, а Вутов беше изнесен на носилка. В 12-ата минута..

публикувано на 06.05.24 в 22:12
Славия и Арда завършиха 0:0

Славия и Арда не се победиха

Отборите на Славия и Арда завършиха 0:0 в първа среща от 32-ия кръг на футболното ни първенство в групата за разпределение на местата от 7-мо до 10-то. Така шансовете на домакините от София за седмата позиция станаха почти илюзорни. Тимът воден от Златомир Загорчич има актив от 37 точки и заема 10-то място, а Арда е 9-ти с 41 пункта...

публикувано на 06.05.24 в 19:56