Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Социални работници започват посещения по домовете в пострадалите райони

| Интервю
Снимка: Таня Иванова

Социални работници започват още днес посещения по домовете в пострадалите райони, за да могат хората по-бързо да получат помощ. 

Това каза пред БНР Гинка Машова, заместник-министър на труда и социалната политика:

"Социалните работнрци ще информират хората за всички възможности, които те имат право да получат по линия на МТСП, включително социална, финансова, психологическа и здравна подкрепа. Те ще бъдат насочвани ако е необходима социална услуга, здравна услуга, също за финансова подкрепа. Ще им съдействат да попълват заявленията за получаване на еднократната помощ".

По-рано от МВР увериха, че полицейски екипи следят на терен да няма кражби от засегнатите райони.

Интервюто на Даниела Големинова с Гинка Машова в предаването "12+3" можете да чуете от звуковия файл.

По публикацията работи: Радмила Попова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Мария Павлова

Мария Павлова би приела да продължи да ръководи правосъдното министерство

Министърът на правосъдието в служебния кабинет на Димитър Главчев би приела да продължи да ръководи ведомството, ако Горица Грънчарова, на която президентът връчи мандат за съставяне на поредното служебно правителство, ѝ отправи такова предложение. Това заяви в Благоевград министър Мария Павлова, която откри нов офис на Агенцията по вписванията..

публикувано на 12.08.24 в 14:00
Опожарена къща след пожар в Дионисос, Северна Атика, Гърция, 12 август 2024 г.

Силен вятър разпалва пожара в гръцката област Атика, стотици са евакуираните

Силен вятър разпалва пожара, който бушува в област Атика, а гръцката столица е покрита от дим. Голям пожар край Атина, спасяват хора, обкръжени от огъня Стотици хора са евакуирани. Съсредоточени са максимални сили по гасенето на огъня. Заради мащабния пожар: Евакуираха жители и туристи на олимпийския стадион в Атина Пожарът не може да..

публикувано на 12.08.24 в 13:50

Габриел Вълков: Искаме обединеният ляв фронт да е алтернатива на сегашното управление

Корнелия депутат засяга само нея, щото държавата има по-големи проблеми от това дали един човек ще е депутат. Този Национален съвет на БСП не обсъждаше тази тема, нито реди листи, нито обсъжда депутатството на Нинова. Това заяви лидерът на младежкото БСП Габриел Вълков в интервю пред БНР. "Лошото е, че втори Национален съвет тя не..

публикувано на 12.08.24 в 13:44
Евгени Петров

Евгени Петров: А как се мери политическата равноотдалеченост?

А как се мери политическата равноотдалеченост? С този въпрос започна коментара си пред БНР журналистът Евгени Петров: "Очаква се номинираната за служебен премиер да направи кабинет от хора, които са равноотдалечени от всички. А това равноотдалечен ми е толкова смешно. Как се мери - в метри ли, във футове ли, в лакети. Не знам в какво се мери...

публикувано на 12.08.24 в 13:33
Френският президент Еманюел Макрон (вляво) и германският канцлер Олаф Шолц на среща в Берлин, архив, май 2024 г.

Лидерите на Франция, Германия и Великобритания подкрепиха призивите за спиране на огъня в Газа

Лидерите на Франция, Германия и Великобритания подкрепиха призивите за спиране на огъня в ивицата Газа, връщане на заложниците, държани от "Хамас", и осигуряването на безпрепятствени доставки на хуманитарна помощ за палестинското население, предаде Асошиейтед прес. В съвместно изявление френският президент Еманюел Макрон, германският канцлер Олаф..

публикувано на 12.08.24 в 13:22

Двама огнеборци са пострадали при гасенето на пожара край Вършец

Двама служители на сектор "Специализирани оперативни дейности - Монтана" са пострадали при гасенето на пожара край Вършец. Единият е настанен за лечение в болница във Враца с три счупени ребра. Инцидентът е станал вчера към обяд при преобръщане на служебен противопожарен автомобил по време на гасителните действия. Огнеборците са..

публикувано на 12.08.24 в 13:15
Ренета Инджова

Ренета Инджова: Горица няма да носи отговорност, те ще ѝ казват какво да прави

Намираме се в безпрецедентен исторически момент - войната Русия-Украйна, Ивицата Газа, тоз танц със смяна на партньори не е нито суинг, нито джайф, това е вакханален танц. Направихме избори и политическата конфигурация е сменена и се търси нов баланс, той ще е различен вдругиден след новите избори. Искаха ротационни кабинети за 9 месеца, вече и..

публикувано на 12.08.24 в 13:08