Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изабел Овчарова: Най-естественото нещо е да се променяш

Изабел Овчарова
Снимка: Иван Русланов

"Всеки ден снимам нещо за социалните мрежи, но публикувам само 5 % от това, остналите си остават за мен. Но никога в нито един влог не може да се покаже цялата реалност, разказа в "Понеделник вечер" Изабел Овчарова.

В нейните акаунти в социалните мрежи Изабел има над четвърт милион последователи. 

Освен успехите й като инфлуенсър Изабел издава първата си книга на 18 години и с нея печели „Детската Вазова награда за литература“.

Най-новото й шесто издание носи името „Слънчеви лъчи в мрака“ – книга, носеща в себе си надеждата, че дори и в най-тъжните моменти, някъде там, зад облаците, светлината си пробива път към теб.

„Слънчеви лъчи в мрака“ се състои от 33 глави, допълнени с места, на които читателите имат възможност да записват своите мисли. Поместен е още откъс от личния дневник на авторката.

"Във всички мои книги активно споделям за трудните си и негативни моменти, може би така се лекувам и споделяйки, помагам и на други хора да се справят с трудните си моменти. Споделям и какво съм научила от своите грешки, за да се предпазят и тези, които четат книгата от такива грешки - моите слънчеви лъчи да помогнат на някой друг в мрака, сподели още Изабел Овчарова.

По думите й когато загуби мотивация, вяра и надежда, продължава да прави нещата въпреки всичко, въпреки, че е трудно, че те е страх, че няма понякога липсва и желание.

"Аз съм упорит човек, най-вероятно и съм се отказвала от някои неща, но когато губиш, не знаеш какво печелиш, каза още тя.

"Книгата "Слънчени лъчи в мрака" е най-различната ми и най-личната ми книга.

Днешните млади хора според мен се борят и търсят много отгвори на много от въпросите, които имат. Не се отказват. 

Фен срещите са ми най-любимото ми нещо, винаги е много емоционално да разговаряме, велико е, споделяме си толкова неща, с хора, които не познавам лично, сподели още Овчарова.


Изабел Овчарова е родена на 22 юни 2000 г. в град Шумен. През 2017 г. започва да публикува видеа в „Ютуб“. Нейни книги са „Щастливей“, „Причината“, „Прочети, когато...“, „Розов изгрев след дъждовна нощ“ и „Винаги има и още...“.


Още по темата в звуковия файл.


По публикацията работи: Гергана Хрисчева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Инициатива за връщане в България" организира изложба "Градът през твоите очи"

"Инициатива за връщане в България" организира и зложбата "Градът през твоите очи". В реализирането на събитието се включват и от "Колектива". То има за цел да вдъхнови хората да видят красотата и потенциала на градовете си. Анна – Мария Андреева разказа пред БНР, че мисията на "Инициатива за връщане в България" е да улесни процеса по завръщане на..

публикувано на 06.08.24 в 14:25

"Джаз до морето" в Езерец, където природа и музика се сливат в едно

За шеста поредна година тази събота - 10.08,  в село Езерец ще се проведе традиционният фестивал на джаз музиката, известен под името "Джезерец" . Музикалното събитие се организира от  пианистката Павлета Проданова , чието вдъхновение е съчетанието на прекрасна музика и уникална дива природа по Северното Черноморие. "Джаз до морето" ще..

публикувано на 06.08.24 в 14:10
Пламен Тотев

Пламен Тотев: Древните митове стоят в основата на световната литература

"Митове за сътворението" е новата книга на Пламен Тотев . Художник на илюстрациите е Николай Пашалийски. Произведението описва старогръцките богове Зевс, Имир и Один, разказва за сътворението на света и човека според Библията, за египетските богове Ра, Озирис и Изида, за индийските Брахма, Вишну и Шива.  Книгата включва още..

публикувано на 06.08.24 в 11:07

12-о издание на Биенале на малките форми в Плевен

В Плевен подготвят 12-о издание на Биеналето на малките форми. Жури одобри за участие 229 автори. От тази седмица започна приемането на одобрените за участие творби. Комисия по селекцията в състав: председател Богомил Живков (скулптура), и членове: Никола Енев (живопис) и Стефан Гаджовски (графика), разгледа постъпилите копия и одобри за..

публикувано на 06.08.24 в 10:49

Спомен за старите гайдари и учители в НУФИ "Широка лъка''

Предаването "Пътувай с "Хоризонт" ни връща към спомена за старите гайдари и магията на тяхното изкуство. Дафо Трендафилов, Михал Калфов, Манол Ташков са изпълнители от Гела, които поставят начало на гайдарското надсвирване. Те са и първите учители в музикалното училище в Широка лъка по каба гайда, разказа Щильон Неделчев, който преподава..

публикувано на 05.08.24 в 18:06

"Каста дива" - едно предаване, което прави живота по-хубав

В деветото издание от летния сезон на предаването на програма “Хоризонт“ за музикално-сценични изкуства “Каста дива“:  20.05-21.00 ч.: - Коментар на водещата: отзвук от церемонията-спектакъл при откриването на Олимпийските игри в Париж и от първия спектакъл на музикалната поема “Рилският пустинник“ по музика на отец Кирил Попов на..

обновено на 05.08.24 в 15:47
Марина Великова

Изложбата "Ледовете на Антарктика" на Марина Великова ще бъде представена във Варна

Изложбата "Ледовете на Антарктика" на Марина Великова ще бъде представена във Варна.  За мен е предизвикателство, но и голяма радост, обясни Великова в предаването "Преди всички". "Това представяне е в рамките на празненствата по случай три години от влизането на научно-изследавателския кораб „Св. св. Кирил и Методий“ във Висшето..

публикувано на 02.08.24 в 14:57