Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сметната палата с онлайн обучение за изготвянето на отчетите на участниците в местните избори

Снимка: БГНЕС

Сметната палата напомня, че участниците в изборите на 29 октомври трябва да представят до 30 работни дни след изборния ден – тоест до 8 декември 2023 г., отчетите си за приходите, разходите и поетите задължения за плащане във връзка с предизборната кампания.

При провеждане на балотаж срокът за представяне на отчетите е 30 работни дни след балотажа.

За да подпомогне участниците в изборите, Сметната палата, съвместно с "Информационно обслужване" АД, организира на 9 ноември онлайн обучение във връзка с изготвянето и подаването на отчетите на участниците в местните избори. 

По публикацията работи: Мария Йорданова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Разследват палеж на орехови насаждения край село Остров

Прокуратурата разследва умишлен палеж на 300 дка широколистана гора и 50 дка орехови насаждения край оряховското село Остров.  Т е са унищожени при пожар, горял в района преди два дни и загасен от пожарникари и доброволци от селото.  Ореховите дървета са собственост и се отглеждат от държавно-горско стопанство в Оряхово.  Размерът на щетите,..

публикувано на 31.07.24 в 12:54

МРРБ подписва 70 споразумения по Инвестиционната програма за общински проекти

Министерство на регионалното развитие и благоустройството продължава подписването на споразумения с общини по Инвестиционната програма за общински проекти. Днес и утре ще бъдат подписани 70 споразумения с общини, включително и за изпълнение на ВиК проекти, съобщават от ведомството.  От там напомнят, че до 1 септември всички общини могат да..

публикувано на 31.07.24 в 12:49

Идентифицирани са жертвите на взривовете в Елин Пелин

Идентифицирани са жертвите на взривовете в складове с пиротехника край град Елин Пелин. 30 къщи имат щети след експлозията в складовете край Елин Пелин Община Елин Пелин предупреди да не се събират или пипат разпръснатите след взрива остатъци от пиротехника Откритите на мястото силно овъглени тела са на 22-годишния син на..

публикувано на 31.07.24 в 12:46

БСК: 33% от хората, които получават обезщетение след работа в друга страна от ЕС, са от Благоевградско

Половината от хората, които получават обезщетение за безработица след работа в друга държава-членка на Европейския съюз, са регистрирани в четири области на страната – Благоевград, Търговище, Кърджали и Пазарджик – за това алармират от Българската стопанска камара преди предстоящото днес второто четене в социалната парламентарна комисия на проект..

публикувано на 31.07.24 в 12:42

Румен Радев: Не се меся във вътрешните дела на нито една политическа партия

По повод днешните твърдения на съпредседателя на ДПС Делян Пеевски, че Румен Радев разцепва движението, държавният глава заяви, че не се меси във вътрешните работи на нито една политическа партия. Пеевски: Президентът разцепва ДПС По повод обвиненията на Пеевски, че заедно с ПП-ДБ организира сваляне на председателя на парламента Рая..

публикувано на 31.07.24 в 12:31
Исмаил Хания

Китай, Йордания и Ливан също осъдиха убийството на Исмаил Хания

Китай, Йордания и Ливан също осъдиха днес убийството на политическия лидер на радикалната палестинска групировка "Хамас" Исмаил Хания, предаде Би Би Си. Йордания обяви, че "осъжда най-категорично израелското убийство" на Хания, което ще доведе още напрежение и хаос в региона. Лидерът на "Хамас" Исмаил Хания е убит в Техеран..

публикувано на 31.07.24 в 12:23

Военни хеликоптери се включват в гасенето на пожара между България и Гърция

Продължава гасенето на двата горски пожара в Югозападна България, където са съсредоточени десетки екипи на пожарните служби от София до Петрич, горски служители и военни. В битката с огъня в Малешевска планина, където вчера бяха евакуирани над 120 жители на високопланинските села Цапарево и Кърпелево, отново се включиха френските самолети, а двата..

публикувано на 31.07.24 в 12:20